19 Noiembrie 18

"Ne-am linistit. Manipularile datelor acumulate de facebook sunt opera unor oameni rai din Rusia. Asa a decretat Zuckerberg in Senatul SUA"

  • 11 Aprilie 18
  • Internet
  • 0
    Ne-am linistit. Manipularile datelor acumulate de facebook sunt opera unor oameni rai din Rusia. Asa a decretat Zuckerberg in Senatul SUA. Cei care au creat si fructificat la maxim acest sistem care se bazeaza pe irationala decizie a omului de a impartasi informatii personale si pe nevoia stringenta a comerciantilor de a le cumpara nu au nicio vina. Sau au o vina mica pe care si-o asuma chiar mogulul facebook, Zuckerberg: respectivii cerberi ai sistemului nu au facut suficient pentru a preveni asemenea manipulari externe. Faptul ca algoritmii facebook au organizat utilizatorii in “bule” in care se misca tot atat de liber ca si iobagii pe vremea lui Mihai Viteazul si faptul ca cele mai multe informatii si opinii care deranjeaza main-stream-ul sunt cenzurate, bannate si raportate nu inseamna manipulari.

    A, si cica facebook nu este un monopol. Nici macar dupa ce a cumparat instagram, messenger si whatsApp. Cu bani pe care facebook sau fondatorii sai nu au prea platit taxe si impozite, ca noi toti, ceilalti. Pentru ca: optimizare fiscala. Pentru ca: servicii secrete ale celei mai militarizate si cheltuitoare cu monitorizarea propriilor cetateni din lume si din istorie, SUA.

    Fapt divers - whatsApp a fost cumparat de facebook cu 19 mld dolari. Platforma de mesaje instant pe internet nu numai ca nu avea (si nu are) profit, dar nu avea nici macar incasari. Precum stim toti, mesajele whatsApp sunt gratuite. De ce a dat facebook un asemenea munte de bani pe un astfel de “biznis”? Pentru date si informatii. Amanunt interesant - WeChat, rivalul chinez al whatsApp (detinut de Tencent, un fel de amazon.com chinez) facuse o oferta mult mai mare, pe care fondatorii whatsApp o si acceptasara. Cu trei zile inainte de data perfectarii tranzactiei, facebook a anuntat ca a cumparat whatsApp (desi aprobarea autoritatilor anti-trust americane s-a dat la multe luni distanta). Nicio implicare a serviciilor secrete americane, niciun ajutor de stat, niciun monopol al facebook, nimic de genul imperialismului informational aici, nu?

PS Salutari din Elvetia, tara monedei stabile, ieftine, credibile, si a oamenilor de rand falimentari pentru ca au salarii de “numai” 7500 chf pe luna.

Sursa: Gheorghe Piperea
Foto: techcrunch.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 2
Vizitatori: 2
Utilizatori: 0