26 Iunie 19

Multumesc ca ma lasi sa ma rog pentru tine ...

  • 27 Mai 19
  • Rugaciuni
  • 0
    Rugaciunea, ce este rugaciunea? Rugaciunea este comunicarea TAINICA fix cu Dumnezeu, cu Sfintii, casnicii Lui. Este scara pe care gasim pace, stabilitate, claritate in gandire, iubire, liniste.... este totul. Rugaciunea este acel izvor de TOT care vine de la Dumnezeu.
    Ma intrebam, spunandu-mi mai multe persoane sa ma rog pentru dansele, cum sa nu le multumesti ca te lasa, te indeamna, te roaga sa spui o rugaciune pentru ele/ei? Multumesc din suflet pentru aceasta invitatie la nemurire, aceasta invitatie de a vorbi direct cu Dumnezeu.
    Fratilor, nu va asteptati ca zicand "Ingerasul" sau "Tatal nostru", dintr-o data sa aveti darul rugaciunii cu lacrimi sau sa faceti vre-o 3-4 minuni la secunda....nu in asta sta rugaciunea, acestea pot fi niste daruri de la Dumnezeu, dar pana acolo, oho....multa smerenie fratilor, multa smerenie. Cand te rogi pentru a face minuni e clar ca esti departe de ceea ce inseamna rugaciunea. Sfintii se roaga intr-o profunda smerenie la Dumnezeu, nu intr-o mandrie in care se asteptau ca totul sa li se cuvina. Vedeti voi, si smerenia asta, trebuie lucrata in primul rand, inainte de a fi inteleasa... cautarea pacii intre oameni trebuie sa devina o virtute pentru toti, renuntarea a tot ce este pacat, la fel, la un comportament urat, la un vocabular vulgar.... in definitiv, trairea vietii Bisericii cu o Spovedanie si Impartasanie corespunzatoare, dupa cum spune duhovnicul este esentiala. De multe ori, greutatile reprezinta in viata noastra o adevarata cotitura duhovniceasca, coltul care ne indreapta catre Dumnezeu. In vechime, exista scrieri, Sfintii pusnici (cred ca si astazi) se bucurau cand aveau cate o neputinta, pentru ca prin aceasta erau mai aproape de Dumnezeu in rugaciune, in traire, erau "mangaiati" de Dumnezeu, astfel cunoscand faptul ca Dumnezeu nu ii lasa sa se piarda prin fel de fel de ispite ci are grija de ei, trezindu-i la adevarata simtire.
    In definitiv, aceasta invitatie de a te ruga pentru cineva trebuie sa reprezinte pentru toti o adevarata binecuvantare, nu o pierdeti....scrieti numele care trebuie sa le pomeniti in rugaciune pe foaie, purtati-le in inima, purtati-le in rugaciune si mangaiati-le cu iubirea voastra!

Hristos in milocul nostru frati crestini!
Taguri: ..., Rog, ca, tine, Pentru, multumesc, ma, lasi, sa
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe