20 Iunie 19

Minuni în Franţa

  • 06 Iunie 19
  • Minuni ale Sfintilor cu puterea lui Dumnezeu
  • 0
    Am plăcerea de a vă comunica două minuni săvârşite prin Arhiepiscopul Ioan.
    Pe 6 ianuarie 1958, pe la ora 10 dimineaţa, un bărbat şi o femeie, ortodocşi, care mergeau la mănăstirea din Fourqueux, unde avea să slujească Arhiepiscopul, au fost victimele unui accident de circulaţie foarte grav şi au fost duşi, bărbatul în stare de inconştienţă, la Spitalul St. Germain.
    Bărbatul - care avusese norocul să fie aruncat din maşină (se deschisese uşa, în timp ce bordul se înfigea în scaun) - avea ambii genunchi fracturaţi, coastele zdrobite, răni grave la cap şi la abdomen. După zece zile de stat în spital intestinele nu lucrau deloc şi în a zecea zi era ca şi părăsit; deşi se făcuse tot posibilul, plosca stătea lângă el, nefolosită.
    Între timp, o soră de la Fourqueux, trimisă de Arhiepiscop să îl viziteze, i-a adus o pâinică sfinţită. Din respect, el a început să mănânce această pâine... cu poftă. După o jumătate de oră intestinele îi erau eliberate de povară.
    Femeia, doamna Pauline Richet, avea mai multe fracturi la braţul şi la piciorul drept. După ce a fost operată, a pierdut mult sânge, nu mai putea urina şi a intrat în comă. A doua zi, spre ora l după-amiază, Arhiepiscopul Ioan i-a făcut o vizită. Cum l-a văzut, s-a simţit luminată, având impresia că se apropia Dumnezeu de ea -lucru pe care i l-a spus. El i-a luat mâinile întrale sale şi i le-a ţinut vreme îndelungată, fără să spună nimic, în dimineaţa următoare, a treia zi de la operaţie, ea a urinat, a scuipat şi a suflat pe nas cheaguri de sânge. A înţeles că a fost salvată. (Acestea sunt cuvintele doamnei Richet, care tocmai mi-a telefonat. Şi ea este fericită să-şi exprime recunoştinţa faţă de Arhiepiscopul Ioan.)
    Arhiepiscopul Ioan a vizitat mulţi bolnavi, dar totdeauna făcea acest lucru cu foarte multă smerenie şi discreţie. Faptele sale bune în această privinţă rămân necunoscute.
    Sunt oameni care spun că în timpul unei întâlniri cu el la Versailles iau văzut capul şi umerii înconjuraţi de o aură albastră.
 
Emile Moine
Paris, Franţa
27 iunie 1973

Extras din: Pr. Serafim Rose, Pr. Gherman Podmoşenski - 100 de minuni ale Fericitului Ioan Maximovici - Editura Sophia
Traducere şi note de Dana Cocargeanu - Bucureşti, 2003
Taguri: Franţa, minuni, în
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe