19 Octombrie 17

Acasă » Minuni ale Sfintilor cu puterea lui Dumnezeu

"Fetito, tu esti însãrcinatã, dar sã nu te duci sã avortezi, cã apoi o sã ai mari greutãti în continuare si o sã mori."

 • 14 Octombrie 17
 • 2176
    Elena G. din Iasi, la vârsta de 22 ani, fiind în Roman, a visat într-o noapte pe Sfânta Paraschiva în bisericã, cu mai multã lume, unde parcã toti asteptau ca sfânta sã se scoale si sã vorbeascã cu cineva, într-adevãr, sfânta s-a ridicat din raclã si i s-a adresat astfel: „Fetito, tu esti însãrcinatã, dar sã nu te duci sã avortezi, cã apoi o sã ai mari greutãti în continuare si o sã mori. Dacã o sã mã asculti, o sã nasti o fatã frumoasã, desteaptã si milostivã si o sã-ti meargã bine în continuare si nu o sã ai necazuri prea mari în viatã".
    Sotul o î ... Detalii... »

Minunea Sfintei Parascheva cu o tanara care a umblat cu farmece

 • 14 Octombrie 17
 • 1643
    O femeie tânără de 33 de ani dintr-un sat de lângă Iaşi, a intrat într-o zi în Sfânta Mitropolie. Părea  abătută,  nervoasă  şi  chiar nebună.  S-a închinat la multe icoane şi a venit la moaştele Sfintei Paraschiva. S-a închinat, însă când a vrut să sărute sfânta raclă, o putere a izbit-o şi ea a căzut la pamant . A inceput sa strige: “draci, diavoli..”. Oricine venea către dansa, ea ii împingea, şi la un moment dat a venit paraclisierul Sfintei Mitropolii - un diacon cu viaţă frumoasă călugărească -, a apucat-o de mână şi a întrebat-o: &bdquo ... Detalii... »

Poveţe angelice

 • 13 Octombrie 17
 • 54
    Avva Teodor Sfinţitul*, ucenicul Marelui Pahomie, a intrat odată într-o barcă pentru a trece Nilul. În barcă se găseau doi bătrâni străini. Unul dinre ei a început să-l laude pe celălalt, pe Teodor, zicându-i:  
- Fericit acest călugăr!  
- Ce-l fericeşti? Nu a ajuns încă pe măsura mogornicului**. 
- Ce este această măsură? a întrebat primul.  
- Ascultă o poveste ca să înţelegi! Era un agricultor foarte dur. Cu greu putea cineva să muncească lângă el pe tot parcursul anului. Într-o zi a venit unul şi i-a zis:  
- Vreau să lu ... Detalii... »

După câteva zile cancerul pur şi simplu dispăruse!

 • 09 Octombrie 17
 • 145
    Nenumărate sunt cazurile de boli grave pe care Sfântul făcător de minuni Efrem le vindecă în mod minunat. Printre ele şi temuta boală a cancerului. Eleni Katsiki din Tesalonic s-a rugat cu multă evlavie la Sfântul Efrem pentru vindecarea cumnatei sale, care era bolnavă de cancer la sân. Îi făcea mereu acesteia semnul Sfintei Cruci cu untdelemn de la candela sfântului, crezând cu tărie că acesta o va face bine. Şi sfântul i-a ascultat rugăciunea. Într-o seară l-a văzut în faţa ochilor ţinând în mâini ceva ca un băţ de care atârna o bucată de carne. „Vezi asta? - a întrebat-o ... Detalii... »

Intervenţii minunate la rugăciunile celor apropiaţi

 • 02 Octombrie 17
 • 135
    Xenia Baker povesteşte cum s-a rugat îndelung Sfântului Efrem. Nu pentru ea, ci pentru mama ei care suferea de o formă avansată de miocardită. Fata s-a dus să se închine la Mănăstirea Buneivestiri de la Nea Macri. Acolo s-a rugat stăruitor pentru vindecarea celei care suferea mult. Nu au trecut nici două zile de rugăciuni fierbinţi până când starea sănătăţii acesteia s-a îmbunătăţit brusc. Când a ajuns la doctor, acesta nu a mai depistat nicio boală!
    Fata s-a dus mai apoi împreună cu părinţii la mănăstire, pentru a-i mulţumi sfântului. După rugăciune s-au dus ... Detalii... »

Cred că sfântul ne ajută în problemele noastre

 • 02 Octombrie 17
 • 134
    Paraskevi Sterghiopoulou aflase despre Sfântul Efrem de la o prietenă. Când a ajuns la mănăstire să se închine moaştelor acestuia, pe dată a simţit că el avea să devină protectorul ei. După aceea a visat că se găsea la mănăstire, la uşa biroului maicii stareţe, şi că aceasta văzând-o plângând, i-a făcut semn să intre. După alte câteva zile a sosit din nou la mănăstire cu siguranţa că va fi primită de egumenă. Aşa cum visase s-a întâmplat şi în realitate. A urmat apoi încă o vizită la mănăstire.
    În tot acest timp, cu toate că avea foarte multe probleme de rezol ... Detalii... »

Părinte staret, de ce când slujeste părintele Calistrat, anafora este verzuie si acră?

 • 17 Septembrie 17
 • 323
- Măi, băiete, slujeste cu îndoială! S-a dus la o pustnică din pădure si ea i-a spus că nu vine darul Duhului Sfânt la Liturghie din cauza calendarului. Si i-am spus că are s-o pătească, fiindcă el se îndoieste că nu vine Duhul Sfânt!

    Odată Părintele Calistrat săvârsea Sfânta Liturghie si când a chemat harul Duhului Sfânt, numai ce vede că agnetul s-a făcut carne si curgea sânge pe Sfântul Disc si pe Sfântul Antimis. Iar când s-a uitat în Sfântul Potir a văzut sânge. Atunci m-a chemat pe mine:
 

Sfântul Ioan Gură de Aur acelaşi cu îngerii

 • 04 Septembrie 17
 • 121
    Sfântul Ioan Gură de Aur* (sec. IV), înainte de a începe lucrarea sa pastorală, a vieţuit într-o mănăstire săracă în Antiohia şi mai târziu în pustiu. Din cauza ascezei mari şi întâmplărilor rele s-a îmbolnăvit, având dureri mari la rinichi.  
    Însuşi iubitorul de linişte şi rugăciune, a preferat viaţa monahală, Dumnezeu însă plănuind să-l numească al doilea apostol Pavel. Într-o noapte i se arată îngerul Domnului patriarhului Antiohiei, Flavian, la ceasul când acesta se ruga, şi-i zice:  
- Du-te la mănăstirea în care se găseşte Ioan, ia-l şi a ... Detalii... »

Doctorii nu ştiu ce să spună

 • 03 Septembrie 17
 • 234
Sfinte făcător de minuni Efrem, 
    Vreau să îţi mulţumesc din adâncul sufletului pentru darul sănătăţii mele. După analizele făcute în data de 18 august 1998, doctorii au constat că aveam cancer la ficat şi că trebuia să mă operez. Eu însă nu am contenit să citesc cărţile despre minunile făcute de tine şi am prins mult curaj şi putere şi te-am rugat să mă ajuţi să îmi recapăt sănătatea, iar eu voi veni să îţi mulţumesc.
    Şi ai făcut minunea, sfinte. Cu două zile înainte de intervenţia chirurgicală m-am dus să fac din nou analize. Toate au mers bine cu ... Detalii... »

L-am dus cu maşina pe sfânt

 • 03 Septembrie 17
 • 240
„Binecuvântaţi, Maică!”
    Aşa îşi începe istorisirea S.K., în iulie 1996, la un an după o neobişnuită întâmplare, cerându-şi scuze pentru că întârziase atâta de mult cu relatarea întâmplării.
    În vara anului 1995, călătorind de la părinţii ei către propria locuinţă din afara oraşului, pe la ora două noaptea, la cotitura de la Kifisia spre Dioniso a văzut un călugăr care i-a făcut semn cu mâna să îl ia. A oprit şi l-a întrebat unde merge. Acesta i-a răspuns că la Nea Macri. Femeia i-a spuse să urce.
    Era un călugăr tânăr, brune ... Detalii... »

Greutatea condamnării

 • 01 Septembrie 17
 • 120
    În secolul VI, la schitul lui Avva Serid, în Palestina, a trăit şi s-a nevoit în asceză duhovnicească avva Dorotei* (Doroteos - gr.= darul lui Dumnezeu), ucenicul cuvioşilor Varsanufie şi Ioan. “Învăţăturile” lui cuprind modelul şi regula trăirii cuviincioase pentru fiecare monah de schit. În una dintre aceste reguli vorbeşte cu dezaprobare despre cel mai greu păcat, al judecării aproapelui precum zice: “Cu acest păcat ne uzurpăm judecata care este numai a lui Dumnezeu”. Povesteşte ucenicilor lui întâmplarea următoare, luată din Pateric şi o comentează con ... Detalii... »

Hai cu mine, trebuie să facem un paraclis pentru sănătatea bebeluşului

 • 20 August 17
 • 142
    De data aceasta un suflet curat de adolescentă a aflat despre Sfântul Efrem pe care l-a îndrăgit atât de mult încât a vrut să facă ceva pentru el. Penzaki Paraschevi din Ilion îl cunoscuse în urmă cu patru ani pe Sfântul Efrem, când s-a dus să se închine la moaştele unui alt sfânt, ale Sfântului Ioan Rusul din insula Evvia. După ce s-a închinat la moaştele acestuia, tânăra adolescentă şi-a aşteptat cuminte părinţii lângă uşa de la intrare. S-a apropiat atunci un călugăr şi a început să o întrebe de unde e şi să facă remarci pozitive despre întreaga ei înfăţişare. I-a spus să nu s ... Detalii... »
1 2 3 »
Articolul lunii
 • Comentarii
 • Apreciate
 • Vizualizari
Retele Sociale
 • Google+
 • Facebook
 • Twitter