24 August 19

Minunea de la Biserica Învierea Domnului din Rădăuţi

  • 13 August 19
  • Minuni ale Sfintilor cu puterea lui Dumnezeu
  • 0
    O minune care arată că sfinţii închisorilor trebuie cinstiţi împreună cu cuvioşii părinţi ai ultimului veac a avut loc la o biserică din Rădăuţi, cu hramul Învierea Domnului. Părintele paroh Gheorghe Aniţulesei adusese pentru hram, pentru praznicul Învierii, racla din care izvorâse mir la Iaşi. A aşezat racla lângă alte racle cu sfinte moaşte, printre care şi o parte din moaştele Cuviosului Vichentie Mălău. Şi a fost prima dată când din acele moaşte ale Cuviosului Vichentie au izvorât mir. Iată mărturia părintelui:
    Duminică, de praznicul Sfintelor Paşti, în data de 19.04.2009, am adus de la Biserica Învierii din Suceava la Biserica Învierii din Rădăuţi răcliţa cu Sfintele Moaşte de la Aiud (care au izvorât mir la conferinţa de la Iaşi în luna martie). Am înştiinţat prin afişe la toate bisericile din oraş despre aducerea acestor Sfinte Moaşte care au rămas o vreme în biserica noastră. Din păcate timp de două zile nu a venit nici măcar un preot din Rădăuţi să se închine, deşi aproape toţi au ştiut despre acest eveniment.
    În data de 20.04.2009, luni, la predica rostită după terminarea Sfintei Liturghii am vorbit despre importanţa canonizării mărturisitorilor din temniţele comuniste. În cadrul predicii am susţinut că adevăraţii creştini ortodocşi s-au aflat doar în temniţele comuniste. În afara temniţelor s-au aflat doar cei care au făcut compromisuri cu regimul comunist, trebuind ca toţi să facă pocăinţă. După ce am terminat de împărţit anafora, paracliserul bisericii, Ţega Dumitru a observat pe părticica cu sfintele moaşte ale Sfântului Vichentie Mălău1 picături de mir frumos miro­sitoare, iar lângă părticică era adunat ca o linguriţă de mir. În biserică se mai aflau câteva persoane care imediat au venit să vadă minunea (Puşcaşu Aurel, Tofănel Marius, Ţega Rodica, Aniţulesei Sorina, Maria şi Ioan). A doua zi (marţi) am aflat că Forray Radu şi Schipor Ioan au văzut acelaşi lucru chiar în timpul Sfintei Liturghii (bucăţica de moaşte izvora picături de mir frumos mirositoare). Eu am considerat că Dumnezeu prin minunea cu sfintele moaşte ale Sfântului Vichentie Mălău mi-a arătat că în perioada comunistă au fost sfinţi şi în afara temniţelor - spre a înţelege că afirmaţia mea din predica menţionată mai sus nu era corectă.
    Să dea bunul Dumnezeu să avem parte cât mai grabnic de trecerea noilor mucenici în Sinaxarul Sfintei Biserici.
 
(Părintele Gheorghe Aniţulesei)

Extras din: Marturisitorii. Minuni Marturii. Repere - Colectia Marturie Ortodoxa / Editura Areopag
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe