24 Ianuarie 19

MINUNE: "Cancer la pancreas, o boalã teribilã"

  • 26 Noiembrie 17
  • Minuni ale Sfintilor cu puterea lui Dumnezeu
  • 0
    Desi am tinut pânã acum în tãcere minunea fãcutã de Bunul Dumnezeu, pentru rugãciunile Maicii Domnului si a Sfântului Nectarie, m-am hotãrât sã vã povestesc.
    În toamna anului 2008 tatãl meu a fost diagnosticat cu cancer la pancreas, o boalã teribilã, care te face sã te usuci pe picioare si sã te stingi repede. Diagnosticul a fost pus, în urma unei interventii chirurgicale, de cãtre domnul prof. dr. Copotoiu de la Clinica de chirurgie din Târgu Mures, un profesionist desãvârsit.
    Vestea a cãzut ca un trãsnet asupra familiei. Am avut trei zile în care mergeam pe stradã, dar nici nu simteam cã merg. Atunci am aflat de Sfântul Nectarie. Am cãutat pe internet acatistul si am început sã îl citesc. Tot de pe internet am aflat cã la Mãnãstirea Radu Vodã din Bucuresti ar exista o pãrticicã din moastele sfântului.
    Asa cã m-am hotãrât ca, pe data de 9 noiembrie, în ziua prãznuirii Sfântului Nectarie, sã merg în pelerinaj la aceastã mãnãstire. Ca sã ajung la ea, m-am ghidat, tot cu ajutorul internetului, care este util dacã stii ce sã cauti. În noaptea de 8 noiembrie am plecat cãtre capitalã cu durere în suflet si în acelasi timp cu sperantã mare.
    Odatã ajuns acolo mi-a luat ceva timp pânã am gãsit mãnãstirea. Desi am stat sapte ani si ceva în Bucuresti, nu am avut idee despre ea. Am orbecãit ca pãcãtosul în întuneric, pânã ce Dumnezeu S-a milostivit si mi-a arãtat calea cãtre sfântul locas. Când am ajuns la mãnãstire, racla cu sfintele moaste nu era scoasã afarã. Am mers înãuntru si m-am închinat la ele, luând de la pãrintele bucãtele de vatã care au fost atinse de sfintele moaste. Am lãsat si acatiste cu cereri scrise de mine si de diferiti prieteni care m-au rugat sã le duc. Am cumpãrat diverse obiecte de cult si mai multe acatiste ale sfântului si am citit în curtea mãnãstirii acest acatist. Am asistat si la slujba oficiatã de un sobor de preoti, în frunte cu patriarhul Daniel. Apoi, cu sperantã, m-am întors cãtre casã.
    Iar acum vine prima minune sãvârsitã de Sfântul Nectarie. Pe tot parcursul drumului cãtre capitalã, m-a chinuit enorm ficatul, eu având probleme, acest organ fiind putin mãrit din cauza oboselii si a regimului meu haotic. Dupã ce am plecat de la mãnãstire cãtre casã, durerile parcã au fost luate cu mâna si nu le mai am nici în ziua de azi, desi ultimele analize nu au iesit chiar asa de bune. Pentru asta se cuvine sã Îl slãvesc pe Bunul Dumnezeu si sã îi multumesc Sfântului Nectarie!
    Când am ajuns acasã, am hotãrât cu sotia mea ca seara, la culcare, sã citim fiecare câte douã acatiste. Bineînteles cã nelipsit era acatistul sfântului. Am citit asa o perioadã bunã, dacã nu mã însel tot postul Nasterii Domnului. Si iatã cã sfântul s-a rugat mai departe la Bunul Dumnezeu care a mai fãcut o minune. Starea de sãnãtate a tatãlui meu era cât de cât stabilã si ne bucuram de prezenta lui printre noi. Si a reusit tatãl meu sã mai trãiascã încã aproape doi ani (putini bolnavi de cancer de pancreas reusesc sã atingã aceastã perioadã de supravietuire). Aceasta a fost cea de-a doua minune sãvârsitã de Sfântul Nectarie.
    Tatãl meu s-a dus la Domnul în ziua Sfintilor Împãrati Constantin si Elena, anul trecut. A fost înmormântat în ziua Pogorârii Sfântului Duh, iar 40 de zile de la deces au cãzut exact în ziua prãznuirii Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Iatã ce sãrbãtori mari i-a hãrãzit Dumnezeu tatãlui meu, cu ajutorul rugãciunilor Maicii Domnului si ale Sfântului Nectarie. Tatãl meu a stat la pat timp de 4 luni. Boala îl mânca pe zi ce trecea. Cu fiecare zi ce trecea devenea mai slab, de ne întrebam cât mai poate îndura. Cu o sãptãmânã înainte de a se stinge, a aflat cã urmeazã sã aibã un nepot. Probabil pentru asta l-a tinut Dumnezeu în viatã. S-a bucurat mult când a auzit, mai ales cã eu sunt singurul lui copil.
    Pe data de 11 ianuarie anul acesta, s-a nãscut Petru, bucuria datã de Dumnezeu familiei noastre. Pe el ni l-a dat Dumnezeu tot în urma rugãciunilor Sfântului Nectarie (din acatist am aflat cã sfântul este ocrotitorul mamelor). L-am adoptat pe Sfântul Ierarh Nectarie ca apãrãtor al familiei noastre si Îi multumim Bunului Dumnezeu cã ni l-a scos în cale!
P.S. Vã mãrturisesc cu mâna pe inimã cã, în momentul în care am scris aceste rânduri, am rememorat clipele trãite si mi-au dat lacrimile. Sunt asa un mare pãcãtos si, totusi, Bunul Dumnezeu, Maica Domnului si Sfântul Nectarie mã iubesc atât de mult. Sper sã mã ajute Dumnezeu ca, si anul acesta, sã ajung la moastele sfântului sã îi aduc multumire pentru nemãsuratul ajutor. Dumnezeu sã ne miluiascã si sã ne aibã în pazã! (Mihai Marc)

Extras din: Sfântul Nectarie / Vindecãri minunate
Editura Areopag / Editura Meditatii Bucuresti, 2012
Editie îngrijitã de Ciprian Voicilã Volum coordonat de Danion Vasile
Carte apãrutã cu binecuvântarea Înalt Preasfintitului Arhiepiscop Justinian Chira al Episcopiei Maramuresului si Sãtmarului
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0