20 Iulie 19

Manualul interzis

  • 22 Iunie 19
  • Tineri
  • 0
    Programul Naţional de Educaţie pentru Sănătate în Şcoala Românească, elaborat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, a fost una dintre cele mai nefericite iniţiative de care a avut parte învăţământul românesc în ultimii ani. Copiii trebuiau învăţaţi că din comportamentul sexual normal fac parte heterosexualitatea, homosexualitatea, bisexualitatea. Se pare că opoziţia unui mare număr de părinţi a determinat anularea sau cel puţin amânarea acestui program. Şi poate că a existat şi o anumită opoziţie în rândul cadrelor didactice…
    Din numărul din 12 iulie 2005 al ziarului Ieşeanul, mai exact din articolul Manualul interzis scris de Silviu Labeş, putem afla că mai există şi profesori – şi chiar unii aflaţi în funcţii înalte – care nu sunt de acord cu pervertirea minţilor fragede ale elevilor: „Homosexualii din România vor ca la orele de educaţie pentru sănătate din şcoli să se discute pe şleau şi despre opţiunea lor sexuală. Aşa că au scos un ghid pe care l-au distribuit gratuit mai multor profesori din şcolile ieşene şi din întreaga ţară. Broşura, care ar putea fi interpretată ca un mic manual alternativ de educaţie sexuală, a stârnit deja polemici aprinse în licee. Editorul manualului este Fundaţia ACCEPT, care, în acest mod, încearcă să aducă informaţii despre homosexualitate în mediul şcolar. În manual, profesorii sunt sfătuiţi cum ar trebui să organizeze familiarizarea elevilor cu opţiunea homosexuală, descrierea acesteia ca pe ceva firesc, normal. (…) La fel ca într-un manual, nu lipsesc unele exerciţii pentru elevi, pentru ca aceştia să-şi poată defini orientarea sexuală, sau date despre asociaţiile gay-lor şi lesbienelor din România. Probabil că dintr-un exces de zel autorii o mai trag uneori pe turta lor, spunând doar jumătăţi de adevăruri. Iată un exemplu din carte: «Conform datelor UNAIDS, la nivel mondial infectarea cu HIV se produce în raport de 70% prin raporturi sexuale între bărbaţi si femei, 10% prin raporturi între bărbaţi, 5% prin folosirea în comun a acelor de seringă şi în proporţie de 15% prin alte mijloace». Care ar putea fi concluzia unui neavizat? Conform cifrelor prezentate în ghidul fundaţiei ACCEPT, pare mult mai sănătos sexul între bărbaţi! (…)
    Unul dintre cei mai aprigi adversari ai demersului fundaţiei de a scoate un ghid al homosexualilor destinat profesorilor – şi, prin intermediul acestora, elevilor – este reputatul psihanalist ieşean prof. dr. Constantin Romanescu: «Mă întreb cum ar putea un profesor teafăr, care combate fumatul şi alcoolul, care sunt simple obiceiuri, să promoveze în clasă viciul şi devierea instinctului speciei. Este clar o tentativă de a culege prozeliţi şi este cu atât mai condamnabil că încearcă în şcoli…». (…)
    Nici conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi nu pare foarte încântată de posibilitatea ca acest «manual» de educaţie homosexuală să ajungă în şcolile ieşene. Deşi nu neagă drepturile asociaţiilor de homosexuali, inspectorul general al ISJ Iaşi Camelia Gavrilă nu crede că cei din asociaţia ACCEPT au fost inspiraţi să se adreseze profesorilor din sistem: «Ţinând cont de deschiderea către valorile democratice şi europene, noi suntem dispuşi să acceptăm şi să fim toleranţi faţă de minorităţile sexuale. Dar de la această atitudine şi până la a accepta să se predea sau să se comenteze în şcoli astfel de pledoarii pentru homosexualitate pasul este foarte mare. E ciudată insistenţa acestei fundaţii cu acest ghid adresat profesorilor. Însă noi pledăm ca elevii să ia cunoştinţă de elemente de dragoste normală şi sănătoasă», a opinat şefa ISJ”.
    Nu ştiu ce înseamnă pentru Camelia Gavrilă „dragoste normală şi sănătoasă”, dar apreciez sincer rezistenţa ei (şi a colegilor de la acelaşi inspectorat) faţă de propaganda mascată a homosexualităţii. Dacă se cedează în probleme aparent mici, se ajunge la compromisuri mari…
    Să dea bunul Dumnezeu ca şcolile să nu devină locaşuri ale pierzării sufleteşti. Pentru că, dacă s-ar ajunge acolo, oare ce ar mai face copiii creştini? Ar rămâne acasă, neşcolarizaţi?...  Doamne, fereşte-i pe copii de o asemenea ispită….  
 
***

    Privitor la statistica prezentată în Manualul interzis: „Conform datelor UNAIDS, la nivel mondial infectarea cu HIV se produce în raport de 70% prin raporturi sexuale între bărbaţi si femei, 10% prin raporturi între bărbaţi, 5% prin folosirea în comun a acelor de seringă şi în proporţie de 15% prin alte mijloace”, ar fi o concluzie pripită să afirmăm că „pare mult mai sănătos sexul între bărbaţi!”. 
    Ar fi o greşeală să comparăm 70% cu 5%. Comparaţia nu trebuia făcută între numărul de bolnavi, ci între cât de mare este numărul respectiv faţă de numărul oamenilor sănătoşi care au aceeaşi opţiune sexuală; dacă raportul bolnavilor care au luat HIV datorită relaţiilor homo/hetero este de 1 la 7 – adică aproximativ 14%!!! – în condiţiile în care procentul maxim de homosexuali ar fi de cel mult 5%, şi deci raportul total homo/hetero ar fi sub 5,3%, este evident că procentul homosexualilor bolnavi de HIV este mult mai mare decât al heterosexualilor care au aceeaşi boală. 
    Îmi dau seama că socoteala e puţin cam dificilă. Aşa că voi calcula şi altfel. (Dar mai întâi voi face comparaţie cu o familie care are 6 copii - 4 fete şi 2 băieţi. Datorită unui gripe au răcit o fată şi un băiat. Dacă facem un sondaj asemănător celui prezentat de ACCEPT, înseamnă că 50% din bolnavi sunt de sex feminin, 50% de sex masculin. Şi concluzia pripită ar fi că şi băieţii şi fetele au reacţionat identic la boală. Dar, dacă ne interesează cum au reacţionat comparativ la boală b ăieţii şi fetele, vom observa că de fapt fetele s-au îmbolnăvit în procent de 25%, una din patru, iar băieţii de 50% - unul din doi. Deci fetele au rezistat mult mai bine…)
    5% din numărul total de bolnavi de HIV s-au infectat datorită raporturilor homosexuale, iar 70% datorită celor heterosexuale (adică, dintr-o sută de bolnavi, 5 au contactat boala prin relaţiile homo, 70 prin relaţiile hetero), adică dintre cei care s-au îmbolnăvit datorită relaţiilor sexuale – mai exact din fiecare 75 de bolnavi, 5 îmbolnăviri s-au datorat relaţiilor homo. Adică, mai mult de 6,6%. Ceea ce este un procent mai mare decât 5,3%, procentul maxim al numărului total de homosexuali raportat la numărul total al oamenilor sănătoşi. Deci, dacă ar fi citit cu atenţie Manualul interzis, profesorii cărora le-a fost oferit şi-ar fi dat seama că sunt îndemnaţi să le vorbească elevilor despre o opţiune care, şi din punct de vedere medical, poate avea urmări neplăcute…
 
***

    Cu toate că homosexualitatea este un păcat grav care atacă societatea contemporană, Occidentul pare să îi expună puternic pe tineri acestei ispite, propaganda pro-homosexuală în şcoli fiind din ce în ce mai puternică. Iată că Scott Lively trage alarma din cauza „expansiunii” homosexuale:
    „De multă vreme avertizam că agenda activiştilor homosexuali include şi transformarea şcolilor în centre de recrutare pentru propaganda homosexuală. Am văzut aceasta cu ochii mei, săptămâna trecută, la liceul din Santa Rosa, unde agenda lor de lucru a fost pusă în practică pe deplin. Am avut ocazia să fac parte din comisia de experţi opusă agendei homosexuale şi am putut astfel să am o prezentare de 50 de minute în prima zi a «Săptămânii Diversităţii» de la acest liceu. (…) Am participat la o dezbatere despre homofobie. A fost mai rău decât mă aşteptam. Şapte sau opt tineri stăteau la o masă în faţa sălii şi discutau cu cei din sală. Fiecare a prezentat în culori atrăgătoare felul în care implicarea în «mişcarea homosexuală» le-a schimbat viaţa, evident, de la nefericire la extaz. Fiecare se prezenta la început ca o victimă a homofobiei şi relata apoi cum a găsit curajul să iasă «la suprafaţă», acum simţindu-se iubit(ă) şi acceptat(ă) în mişcarea homosexualilor. Am petrecut ceva timp privind chipurile adolescenţilor din sală. Erau elevi de liceu din familii din clasa de mijloc a societăţii. Îngrijorător, nu am văzut nici o urmă de dezaprobare pe chipul lor; ascultau fascinaţi...”
    Eu aş îndrăzni să completez: ascultau fascinaţi, aşa cum ascultă şi atâţia adulţi glasul şarpelui… 

Extras din: Danion Vasile - TINERII SI SEXUALITATEA - Repere pentru mileniul trei - Editura Egumenita Galati, 2007
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe