21 Iulie 19

Manastirea Petru-Voda: Este LEGAL sa refuzati cardul de sanatate. LEGEA care va permite sa refuzati cardul

  • 31 Octombrie 14
  • Actualitate
  • 1
Mănăstirea Petru-Vodă: Este LEGAL să refuzaţi cardul de sănătate. Se urmăreşte transformarea autorităţii statului într-o autoritate DICTATORIALĂ. LEGEA care vă permite să refuzaţi cardul

    Credincioşii care refuză cardul de sănătate sunt îndreptăţiţi de lege să facă acest lucru, afirmă obştea Mănăstirii Petru-Vodă pe siteul său oficial, citând  Ordinul nr. 581 din 8 septembrie 2014,privind aprobarea normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calităţii de asigurat, emis de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, publicat în Monitorul Oficial nr. 685 din 19 septembrie 2014.

    Ordinul respectiv, la Articolul 1 alineatul 4, notează că două sunt modalităţile prin care cetăţeanul îşi atestă calitatea de asigurat: fie prin adeverinţa de asigurat, fie prin cardul de sănătate, se arată pe siteul Mănăstirii Petru-Vodă.

    Mai mult, la articolul 12, alineatul 6, se specifică clar: “procesul de eliberare a adeverinţelor care atestă calitatea de asigurat este un proces continuu”, deci nu se poate argumenta primirea cardului prin faptul că nu se mai eliberează adeverinţe.
 

    Obştea Mănăstirii consideră că din textul legii “nu rezultă nicidecum obligativitatea cardului de sănătate, ci ea decurge din presiunile exercitate de funcţionarii Casei de Asigurări şi din cele ale jurnaliştilor neinformaţi, lipsiţi de obiectivitate sau părtinitori.”

    Monahii Mănăstirii Petru-Vodă consideră că “Identitatea numerică şi electronică este un atac asupra integrităţii, originii dumnezeieşti şi scopului de mîntuire al fiinţei umane” şi este atât împotriva raţiunii cât şi a ştiinţei.

    Se consideră că prin aceste măsuri se propune “modificarea înţelegerii cetăţeanului unui stat din aceea de fiinţă umană în aceea de animal (darwinist) şi obiect cuantificabil numeric, consecinţa imediată fiind transformarea autorităţii statale într-o autoritate dictatorială, ţările guvernate electronic devenind lagăre în care virtualitatea înlocuieşte realitatea.”

    Mai multe mănăstiri din ţară au refuzat deja cardul de sănătate, între care Putna,  Sihăstria Putnei, Suceviţa, Buda şi Moldoviţa.

Articol preluat de pe: activenews.ro
   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Un titlu si un articol ce are ca subiect aparitia recenta a cardului de sanatate-articol care are informatii de mare actualitate,de mare interes si importanta pentru noi toti romanii,atat din punct de vedere legal ca si cetateni ai unei tari cat si din punct de vedere al credintei in Dumnezeu.Cardul de sanatate este un atac asupra integrităţii si originii dumnezeieşti a fiecarui om si din acesta cauza trebuie refuzat,Multumim si cele mai sincere felicitari pentru acest articol Extraordinar!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe