16 Octombrie 18

Mama nu-i respecta barbatia baiatului

  • 12 Octombrie 18
  • LGBT
  • 0
    La peste 70% din homosexuali, relatia mamei cu baiatul este una foarte apropiata, chiar intima. Mama isi trateaza baiatul ca pe un confident de sex feminin, interactiune care ii modeleaza copilului o stare de spirit si o psihologie feminina. In aceasta relatie, cu un vadit caracter patologic, fie ca exista sau nu o determinare erotica, mama homosexualului mentine in timp o intimitate nefireasca cu acesta, ca si cum ar fi fetita, nu baiat. Unele le permit baietilor sa vina si sa doarma adesea adesea in patul lor, ca o prelungire a varstei de bebelus, alungandu-l adesea pe sot. Cate una chiar apare dezbracata partial sau total in fata fiului ei (Bieber, 1962). Sau ii face baie acestuia, chiar si dupa intrarea la liceu (Saghir si Robins, 1973).
    Nu este vorba de initierea unui act sexual, caci nu discutam aici cazul parintilor incestuosi. Efectul acestei atitudini este ca blocheaza dezvoltarea masculina a baiatului, cu propria lui intimitate si identitate sexuala.
    Prizonier al unui comportament feminin in care nu se regaseste, marcat de un amestec de psihologie masculina proprie sexului sau, dar si feminina - dobandita prin contextul psihologic al relatiei cu mama, un astfel de baiat va dezvolta o tulburare a identitatii de gen. Sentimentele lui sunt foarte amestecate. Relatia cu mama a fost foarte apropriata, chiar de dependenta fizica si psihologica, dar mama este si cea care i-a amputat dimensiunea barbateasca a existentei, ceea ce el resimte in mod acut, mai ales la maturitate. Astfel ca, in multe dintre cazuri, isi va uri mama pentru ca i-a stricat viata, si ar putea dezvolta o atractie patologica fata de barbati, in care isi va regasi psihologic pe tatal si pe baietii din copilarie, care atat de mult i-au lipsit. Complexat permanent de distanta sau respingerea baietilor, se va simti atras si poate incapabil sa respinga atentiile de mai tarziu ale unui homosexual, care il poate seduce si, in cele din urma, chiar abuza.
    Asadar, in cazul in care mama nu-i permite fiului ei dezvoltarea unei identitati masculine in care acesta sa se increada, desi fiul se va confunda la suprafata, launtric va acumula o furie ascunsa fata de mama sa, care se va reflecta in comportamentul sau de adult. Studiind relatia dintre ostilitate si comportamentul sexual, profesorul de psihiatrie american Robert Stoller, de la Universitatea din California - Los Angeles, era de parere ca unii homosexuali se simt atat de zdrobiti si anihilati de mamele lor, incat au o puternica dorinta de razbunare care, in opinia lui, "activeaza anumite aspecte ale comportamentului multor homosexuali", fie el erotic sau de alta natura (Stoller, 1975, citat de O'Leary, 2000).

Extras din cartea "Fata nevazuta a homosexualitatii" - V.Gheorghe, A.Dirlau / Editura Christiana
Foto: culturavietii.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 2
Vizitatori: 1
Utilizatori: 1