15 Noiembrie 18

"Ma asteptam sa fie ceva deosebit, dar nici chiar atat de deosebit"

  • 07 Iulie 17
  • Cultura Generala
  • 0
    Studenți ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicarii și doi stundeti ai Masterului de Comunicare al Facultății de Teologie "Justinian Patriarhul" din București isi prezinta locurile dar mai ales trairile pe care le-au experimentat in deosebite publicatii pe site-ul jurnalismladervent.wordpress.com unde gasim articole superbe. Cateva dintre articole o sa le prezentam si noi aici.

    Avem reporterii Bianca Cioboată, Dragoș Dinu, Ioan Miclea, Camelia Moldoveanu, Cristina-Maria Moraru, Gabriela Popa, Florin Valeriu Stan, Florin Cornelius Stoica si Vlad Vasilescu impreuna cu editorii coordonatori: Prof. univ. Mihai Coman si Drd. Oscar Stănciulescu care tin viu site-ul mai sus mentionat si prin el impartasesc bucuria traita in locatii superbe.
 

    ”Mă așteptam să fie ceva deosebit, dar nici chiar atât de deosebit” – replica lui Dragoș mi se pare sinteza celor trăite până acum și a celor ce vor fi trăite, aici, în Dobrogea, de studenții noștri găzduiți la Mânăstirea Dervent. Și nu cred că este cineva care să îl contrazică. Sub îndrumarea părintelui Andrei, starețul mânăstirii, am descoperit schiturile și mânăstirile din această parte a Dobrogei, vestigiile antice precum mormântul traco de la Movila Documaci, bisericuțele de cretă de la Basarabi, chilii ale pustnicilor de odinioară săpate în stâncă, canaralele și lacurile ascunse – multe din ele locuri neumblate și necunoscute.

    Mai presus de aceasta am descoperit sufletul locurilor, istoriei și oamenilor de aici. Am descoperit bucuria fiecărei clipe trăite cum se cuvine, bucurie ascunsă nu numai în vorbele și privirile oamenilor, ci și într-o rază de soare luminând la apus lanurile de floarea soarelui, în șipotul fântânilor dobrogene, în mersul agale după doi pui de prepeliță rătăciți pe asfalt, în dialogul mut cu o vulpe păzind o intrare de la peștera Limanu, în bucuria celor de aici de a găzdui și a oferi bucatele care întremează și desfată, în poveștile mărturisind destine pilduitoare.

    De ce la Dervent? Poate pentru că jurnalism la Dervent înseamnă mai mult decât jurnalism. Poate pentru că jurnalismul înseamnă să îi descoperi pe ceilalți și să te descoperi pe tine prin ei. Poate pentru că jurnalismul fără suflet nu este jurnalism și unde puteam găsi însuflețirea mai bine decât aici? Poate pentru că putea să fie în orice altă parte a țării, dar, nu putea decât să fie aici! - extras de pe Jurnalism la Dervent.

Asadar, RECOMANDAM: 

Peștera Limanu, labirintul impresionant din Dobrogea
Lacul Techirghiol – de la legendă la realitate
Pelerini la altarele albe
O zi prin Dobrogea
Călcând pe paşii alor noştri
Povestiri din spatele Canalului Dunăre-Marea Neagră
Mânăstirea Basarabi – altar de mângâiere al sufletelor chinuite  
Biserici dobrogene uitate de lume
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 3
Vizitatori: 3
Utilizatori: 0