23 Mai 19

"Lupta împotriva corupției economice a devenit una dintre principalele virtuți ale zilelor noastre."

  • 07 Mai 19
  • Politica
  • 0
    Jurnalistul Catalin Sturza a analizat foarte bine imaginea strategica al politicii in aceste zile, premergatoare alegerilor europarlamentare, astfel atrage atentia urmatoarelor aspecte:

    "Lupta împotriva corupției economice a devenit una dintre principalele virtuți ale zilelor noastre. Ceea ce nu înțeleg însă cei care vor să arate lumii că poartă, zi de zi, această luptă este că degeaba te lupți doar cu corupția economică – dacă nu te lupți și cu corupția morală, în sens mai larg și mai adânc. Să mă explic, în câteva rânduri.

    Degeaba te lupți doar cu corupția economică dacă venerezi, zi de zi, idolii geloși ai utopiei. Iar numele lor e legiune – justiția socială, „toleranța”, „progresul”, etc. Și dacă te închini la propriul chip, în exerciții continue de auto-atribuire de virtuți „civice” din acest registru.

    Degeaba te lupți doar cu corupția economică, dacă răstălmăcești, schimonosești și secularizezi teologia morală creștină, și morala pe care s-a întemeiat civilizația europeană.

    Degeaba te lupți doar cu corupția economică, dacă crezi în inginerii sociale de tipul Revoluției bolșevice, care a încercat, efectiv, să elimine duminica (ziua de odihnă a Domnului) sau să desființeze sau desacralizeze sărbătorile creștine.

    Degeaba te lupți doar cu corupția economică, dacă pui umărul, în primele rânduri, la războiul purtat împotriva familiei nucleare; și dacă crezi că prima ta datorie nu e față de familie, ci față de un guvern omnipotent sau față de diverși (falși) „mesia” politici.

    Degeaba te lupți doar cu corupția economică, dacă susții sus și tare că dreptul la viață NU este un drept fundamental al oricărei ființe umane, indiferent de vârstă, sex, statut social, etc. Și dacă crezi că „dreptul” la avortul „la cerere” ar fi mai important decât dreptul la viață.

    Degeaba te lupți doar cu corupția economică, dacă promovezi zi de zi Revoluția sexuală – o formă a Revoluției permanente a bolșevicilor; și dacă susții că „genul e în capul omului” și că instituții fundamentale, precum Căsătoria, trebuie redefinite sau chiar desființate.

    Degeaba te lupți doar cu corupția economică, dacă crezi că proprietatea privată ar trebui să fie, parțial sau total, etatizată; și că Marx avea dreptate când spunea că Revoluția e datoare să pună mâna pe „mijloacele de producție”.

    Degeaba te lupți doar cu corupția economică, dacă crezi că poți să-ți învingi adversarii de idei prin defăimarea, demonizarea, caricaturizarea, etichetarea, umilirea lor, prin izolarea și ostracizarea lor. Și că poți face recurs la minciună și la calomnie când vine vorba de oricine nu este de acord cu ideile tale.

    Degeaba te lupți doar cu corupția economică, atunci când nu îl respecți pe cel de lângă tine, și când tu râvnești, de fapt, la averea, la gospodăria și la familia celuilalt. Și când calci în picioare respectul față de om și față de cele ale lui.

    Degeaba te lupți doar cu corupția economică, atunci când respingi, fățiș, cele Zece porunci. Și, prin ele și o dată cu ele, ordinea morală, civilizația și cultura care se întemeiază pe cele Zece porunci. Și când ataci, astfel, nu doar morala, cultura și civilizația europeană – ci și firea adevărată a omului." - scrie jurnalistul pe un site de socializare.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe