23 Februarie 18

Lume, lume, mi-a trăsnit şi mie o teorie a conspirației

  • 18 Septembrie 17
  • Atei militanti
  • 0
Pasul 1. Referendumul pentru căsătorie nu reprezintă o miză directă pentru partide; nu sunt alegeri, nu au candidați la referendum, nu reprezintă un motiv pentru a face prea multe cheltuieli şi eforturi şi pentru a-şi activa structurile, donatorii şamd.
Pasul 2. Prin urmare, singurele organizații direct interesate care se vor implica efectiv în campanie şi scrutin sunt cele ne-guvernamentale, fie civice (de ambele părți), fie religioase: Biserica Ortodoxă, cea Catolică şi celelalte culte.
Dintre acestea, de departe, forța cea mai semnificativă (prin pondere) de a scoate lumea la vot o are Biserica Ortodoxă.
Pasul 3. Pe tot parcursul verii, începând din iunie, după aprobarea inițiativei de revizuire în Camera Deputaților, au ieşit deodată la iveală scandaluri diverse din interiorul Bisericii: de la scandaluri sexuale revelate prin mijlocirea unor metode de tip securistic (filmulețe compromițătoare), la scandaluri judiciar-penale (ce implică, deseori, metode similare). Nu spun că scandalurile ar fi false, ci doar că, deşi erau vechi de câțiva ani, au apărut pe piață în concert, simfonic, fix în vara dinaintea referendumului şi prin metode pe stil bad-epoleți.
Pasul 4. Odată cu venirea toamnei, se lansează pe piață editoriale cu aer de good-epoleți, împăciuitoare şi pline de sfaturi şi recomandări, cu titluri gen "Referendumul pentru familie, un război politic în care Biserica Ortodoxă nu are ce căuta" (vezi hotnews), în care se aduc aminte Bisericii scandalurile din vară şi este mângâiată un pic pe creştet: dacă va fi cuminte şi se va reforma-bla-bla şi nu se va ocupa de prostii gen referendum (referendum care, spune un alt croşetator de conspirații, Tan Dăpălagă -deşi nu mi-e clar ce asocieri a făcut pentru concluzia asta- nu este decat o monedă de schimb prin care Dragnea îl şantajează pe Iohannis or somethin') atunci va mai primi un rând de mângâieri de presă pe creştet. Sau poate va fi lăsată în pace (până data viitoare). Cum ar veni, ca să folosesc unele dintre expresiile preferate ale acestor editorialiști, sub "perdeaua de fum" se încearcă a se oferi Bisericii o "monedă de schimb". În schimbul a ce? Al neimplicării.

Întrebări:
1. Ce va face Biserica Ortodoxă?
2. Am dormit eu prost astă-noapte?
P.S. Problema e cvorumul. Fără atingerea pragului de participare de 30% alegători din liste nu se validează referendumul.
 

Sursa: Cristina Popescu
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 2
Vizitatori: 2
Utilizatori: 0