19 Martie 19

Legatura ne-asteptata (sau asteptata) dintre Lorena Lupu, Antonia Enache Ţuculescu si preotul Paul Oprea-Călin

  • 16 Februarie 19
  • Atei militanti
  • 0
Info Foto: Iata ce mai scrie doamna Lorena Lupu ...

    Se intampla ca acum cateva saptamani sa apara in spatiul mediatic doamna Antonia Enache Ţuculescu cu o poveste adolescentina precoce. Anume ca, dansa a fost "sedusa" de catre parintele Paul Oprea-Călin, iar aceasta doamna in conditiile in care stia ca preotul este casatorit (evident) ...pur si simplu nu este de acord cu un refuz al parintelui in ceea ce priveste propria vointa de a fi obligat, fortat ca acesta sa fie impreuna cu dansa. Mai pe scurt, doamna Antonia Enache Ţuculescu vrea cu tot dinadinsul sa fie "o familie" cu parintele Paul Oprea-Călin....Refuzul din partea preotului este evident si asa doamna in cauza ajunge la TV spunandu-si "oful" intr-un mod pe care eu il gasesc cel mult "adolescentin". Adica ce fel de om, gandindu-ma la varsta doamnei, ar putea iesi public cu o astfel de poveste unde obliga o alta persoana sa formeze o familie impotriva vointei? Inteleg ca doamna Antonia Enache a fost "pacalita sentimental" de catre preot din spusele dumneaei, pai si asta ar justifica afisarea unor detalii mai mult sau mai putin intime in spatiul mediatic?
    Dupa aceasta iese la "lumina" doamna Lorena Lupu care se apuca sa scrie pe propriul site/blog ceva fabulatii de te ia cu dureri de cap ... povestile din articolele dansei in care ataca Biserica, preotii in primul rand, ierarhia... imi jigneste pur si simplu inteligenta. De ce spun asta? Pentru ca ineptiile pe care le scrie sunt atat de grosolan scrise, neadevarate incat ramai pur si simplu fara cuvinte ... probabil ca acesta a fost si scopul doamnei Lorena, dar spre surprinderea mea m-am dezmetecit si astfel am decis sa scriu acest articol.
    Doamna Lorena alimenteaza "telenovela" doamnei Antonia Enache cu articolul numit "Conduita unui slujitor al lui Dumnezeu", un articol pe care il voi comenta la fel de distins si relaxat cum este si inceputul acestuia.
   
Articolul "Conduita unui slujitor al lui Dumnezeu"

    Inceputul articolului ne "loveste" cu o partinire evidenta a doamnei Lorena pentru doamna Enache, cea din urma fiind descrisa ca fiind "o femeie distinsă, liniştită şi discretă", cum? Discreta? Ma intreb si eu, sunt mai prost, incet la minte .... cum este doamna Enache o femeie discreta daca tocmai dansa a mers pe piciorusele ei la televiziuni pentru a da anumite detalii intime (adevarate sau nu, nu stim)? Poate s-a schimbat sensul cuvantului discret, asa ca am verificat in DEX, nu domne, acelasi sens pe care il stiam si eu: "care știe să păstreze un secret, o taină ce i s-a încredințat. 2 a (D. oameni) Rezervat în vorbe, în fapte și în acțiuni Si: reținut."
   Caracterizarea doamnei Enache din partea autoarei articolului, Lorena Lupu continua cu expresia de genul "o creştină ortodoxă practicantă, un om care nu ratează nici o liturghie", nefericita expresie pentru ca NU toata lumea ce merge la Biserica sunt si oameni autentici in viata Bisericii. Aici nu ma refer la doamna Enache pentru ca nu o cunosc si nu-mi permit sa o caracterizez dar se poate foarte bine sa mergi la Biserica la fiecare Sfanta Liturghie iar dupa ce iesi din Biserica sa fumezi 2 pachete de tigari, seara sa iesi la o bauta iar noaptea sa te certi cu sotia...ori asta NU inseamna viata Bisericii sau Ortodoxie.
    Doamna Lorena in articolul mentionat mai sus spune ca a aflat dintr-o conversatie pe Facebook cu doamna Enache ca preotul Paul "montează împotriva ei (doamna Enache) toţi enoriaşii de la biserica pe care o frecventează, şi cum îi încurajează să o jignească şi să o vorbească de rău", ori eu nu vad aici ca preotul in cauza ar fi indemnat lumea la asa ceva ci doar marturiseste propria varianta de poveste a cazului dupa ce varianta povestii din partea doamnei Enache ia amploare.


    Adica doamna Enache se astepta ca preotul sa nu aiba vre-o parere despre povestea aruncata de dansa public? Doamna Enache credea ca preotul nu are vre-un cuvant de spus in situatia in care insasi casnicia lui era pusa in pericol din cauza acestui context? Daca asta credea doamna Enache....nu pot spune decat ca imi pare rau pentru dansa ca isi imagineaza asa ceva. Oricine are dreptul la o parere, asa cum si site-ul De Interes isi exprima o parere despre o poveste publica, aparuta la tv....asa, "discret" dupa cum ar fi si doamna Enache.
    In articolul pe care inca il comentam s-ar mentiona cateva cuvinte dintr-o conversatie dintre doamna Lorena si doamna Enache la care doamna Enache spune clar ca "eu vreau să-l expun. Să plece el", pai unde este doamnelor discretia doamnei Enache? A pierdut discretia? Sa o cautam?
    Din nou se da publice anumite detalii personale ale doamnei Enache de catre doamna Lorena in articolul ACESTA, detalii care din cate se vede au rolul de a o pune vrand, ne-vrand pe doamna Enache intr-o postura de "victima", o creionare a unor evenimente din jurul anului 2010 expuse astfel: "A avut o căsătorie cumplită, cu un bărbat care o insulta în permanenţă, şi se folosea de absolut orice mică întâmplare ca argument pentru a o înjosi verbal, ameninţând-o în permanenţă că o părăseşte. Divorţul s-a şi produs, în 2010, iar fostul soţ a plecat în orașul său de baștină fără a se uita o clipă în urmă și fără să o mai ajute ulterior cu nimic. Pe ea sau pe fetiţa lor Adela." De ce ai scrie un articol ca acesta unde sunt doua personaje si alegi sa le creionezi evident, unul in NEGRU si altul in ROZ?!? Intreb si eu...
    Incercand sa nu comentez fiecare virgula....mi-a atras atentia totusi expresia folosita de doamna Lorena in articolul dansei vizavi de preotul Paul, "Un bărbat fermecător" ... asa incepe caracterizarea preotului intr-un articol despre o presupusa "relatie extra-conjugala" a preotului ... interesant joc de cuvinte, nu? Sa-mi fie cu iertare dar nu prea vad ca preotul in cauza ar semana cu Christian Bale, Jude Law sau Tom Cruise.
    In articol se prezinta contextul pentru care ar fi venit parintele pentru prima data acasa la doamna Antonia Enache, pentru oferta doamnei de a traduce texte din engleza pentru Biserica si pentru a-l ajuta pe parintele in acest sens... pana aici nimic anormal, insa, ceea ce urmeaza este incredibil ... „Din prima clipă când vine, a fost clar că nu îl interesa engleza. A început imediat să mă copleșească cu declarații de dragoste. Că el mă iubește de zece ani, de când m-a văzut stând la coadă la spovedanie", ma intreb si eu, ca un novice in ceea ce priveste comportamentul discret, unde este aici discretia doamnei Enache si mai ales, CUM demonstreaza doamna ca aceste acuze grave sunt adevarate? Culminarea insiruirii de genul ultimelor ghilimele este "I-a promis Antoniei că o va lua de soţie", revin iar, unde se demonstreaza acest lucru? Putem oare toti asa sa ne apucam sa ne jignim unii pe altii acuzandu-ne de fel de fel de lucruri fara a dovedi nimic? Intreb si eu caci sunt necunoscator in astea.
    As putea spune ca dupa modelul cartilor de dragoste inutile (sunt si unele utile, frumoase), doamna Lorena incearca sa creoneze din nou o stare de victima a doamnei Antonia Enache, scriind ca "Din cauza bolii, a situaţiei de mamă singură şi a conduitei de creştină practicantă, Antonia era singură de extrem de mult timp şi a cedat acestui vifor de pasiune", pe bune? De cand starea de crestina practicanta iti fura mintile? Eu am multe exemple total in sens opus...Recunosc ca expresia "vifor de pasiune" mi-a furat cateva zambete in contextul in care doamna Enache Antonia stia foarte bine ca parintele este casatorit, as scrie glumind...."foarte casatorit".
    Citam din articolul doamnei Lorena, "Duminica, Antonia mergea la biserică, asista la slujbă, îl privea cu durere şi suferinţă pe omul care îi promisese câte-n lună şi-n stele, şi care acum devenea din ce în ce mai distant.", ok... si ce ar fi trebuit sa faca preotul, sa divorteze sau doamna Antonia Enache, in discretia dansei sa il lasa in pace? Sunt curios, stiu.
    Se mai poate citi in articolul mai sus mentionat ca doamna "Antonia a devenit obiect de hărţuire publică şi umilire în cartier", pai dumneavoastra nu va asteptati ca atunci cand nu mai sunteti discret/discreta in fata focului, sa va ardeti sau sa va deranjati la ochi din cauza flacarilor? Imi dau si eu cu parerea asupra discretiei ...
    In articol se mai mentioneaza o declaratie ca fiind a doamnei Antonia Enache in care citim urmatoarele despre preot din partea doamnei, "Este o persoană rea, care nu are de ce să rămână preot. Şi sunt gata să merg până la CEDO cu asta", de ce, pentru ca parintele ar fi o persoana rea sau pentru ca a fost refuzata de parintele? Stau si ma gandesc la un scenariu, cum ar fi ca doamna Enache sa mearga la CEDO si sa spuna, "domnilor, preotul asta e rau, daia am venit la dumneavoastra, vroiam sa stiti"!
    Sfarsitul articolului se termina paralel cu Ortodoxia si prin asta doamna Lorena, autoarea articolului ne demonstreaza ca nu cunoaste credinta Ortodoxa si dezvaluindu-ne din ce motiv urmatorul articol scris de dansa si comentat de "De Interes" este unul paralel cu Ortodoxia, dar care are pretentia ca vorbeste despre Ortodoxie... "unica autoritate în care e cazul să vă încredeţi e propriul vostru creier", asa se termina articolul "Conduita unui slujitor al lui Dumnezeu", uitand doamna Lorena cu desavarsire ca unica autoritate in care trebuie sa ne incredem total nu este sinele ci Dumnezeu. Asa se intampla cand vorbesti despre Biserica, Dumnezeu fara a cunoaste subiectul.

    Concluzia "De Interes" despre aceasta poveste "adolescentina" este ca nimeni in afara de preotul Paul si doamna Antonia Enache nu cunoaste adevarul, scopul articolului nostru este de a atrage atentia la deraparile care apar de cele mai multe ori in astfel de situatii. Indemnul meu este sa invatam cu totii ce inseamna cu adevarat cuvantul "discretie" ...


Articolul "Ortodoxia nu are nimic de oferit unei femei"

    Articolul cu pricina ar putea fi considerat foarte bine si un pamflet pentru ca este atat de prost scris incat ai impresia ca totul este scris sub forma de "gluma macabra".
    Autoarea articolului, doamna Lorena Lupu cu care ne-am invatat deja din primul articol de mai sus, spune ca "n-am fost eu vreo ortodoxă înflăcărată niciodată, şi asta taman pentru că bunicul meu dinspre tată a fost popă ortodox. Şi beţivul satului. 2 în 1, ca Dove cu o pătrime cremă hidratantă. Unde pătrimea era credinţa – sau mă rog, vrăjeala despre – şi restul de trei sferturi, alcoolul." Oare ce fel de om spune astfel de lucruri in mod public (indiferent daca ar fi adevarate sau nu) despre propriul bunic? Daca eu vad un preot beat, inseamna ca trebuie imediat sa imi lepad credinta Ortodoxa? Nicidecum, nu are nici o legatura mantuirea mea personala cu pacatele, caderile preotilor sau a mirenilor. Asta e prima penibilitate, stati un pic ca vor mai urma ...
    Acest al doilea articol scris de doamna Lorena este impartit in mai multe puncte, la doua zile dupa ce a scris despre cazul dintre preotul Paul si doamna Antonia Enache, doamna Lorena revine in "forta" ...

1. "Datorită faptului că eşti femeie, nu vei avea niciodată acces la preoţie."

    Pai cum doamna sa fie o femeie preot sau episcop cand fix de la Adam si Eva nu a fost astfel, Adam primea predania Sfanta direct de la Dumnezeu iar Eva de la Adam, la fel si Sfintii Apostoli au primit harul Duhului Sfant prin care au facut preoti, episcopi, diaconi, DIACONITE...iar dupa cum stim foarte bine, Sfintii Apostoli au fost DOAR barbati. Cum doamna, il contrazicem pe Dumnezeu de dragul pretentiilor dumneavoastra? Apropo, din primele secole avem in Ortodoxie diaconite, adica femei care puteau (pot si acum pentru ca inca exista) sa savarseasca Sfanta Liturghie dimpreuna cu un preot, un diacon/o diaconita nu poate savarsi Sfanta Liturghie fara harul preotiei din persoana unui preot...dar revenim la acest subiect pe care doamna Lorena nu il cunoaste. In articol ne este prezentata si o femeie "episcopita", ceea ce este si mai stupefiant ...
    Va recomand articolul: Sfintii Apostoli au hirotonit Episcopi

2. "Datorită faptului că eşti femeie, nu ai acces fizic în altar."

    Newsflash, doamna Lorena, pai daca exista diaconite in Biserica Ortodoxa, asa cum biblic este normal, daca in Manastirile de maici exista maicute care intra in Sfantul Altar pentru a ajuta preotul acolo, daca insasi o FEMEIE sta in Sfantul Altar in permanenta, Maica Domnului .... dumneavoastra cum puteti spune asa ceva? Eu am inteles ca nu prea aveti treaba cu Ortodoxia, declarand ca "n-am fost eu vreo ortodoxă înflăcărată niciodată", dar totusi...pana la urma nu trebuie sa fiti neaparat Ortodoxa pentru a avea minime informatii, mai ales inainte de a scrie despre asa ceva.

3. "Datorită faptului că eşti femeie, eşti automat “impură”"

    Nu doamna draga, expresia nefericita de "femeie impura" a fost data pentru a o proteja, mai ales acum 2000 de ani, de anumite abuzuri sexuale in perioada de menstruatie, pentru ca dupa cum ar trebui sa stiti, femeile in aceasta perioada "pierd ceva si apoi se regenereaza", ori acest proces trebuie tratat cu maxima delicatete din partea barbatilor si mai ales al femeilor.
    In ceea ce privesc "secretiile" masculine si cele feminine, acestea nu au legatura cu expresia mentionata in punctul 3, expresie in stransa legatura cu protejarea din partea Bisericii a femeii.

4. "Datorită faptului că eşti femeie, trebuie să fii automat “supusă”"

    Cuvintele "Femeia sa se teama de barbat!" este valabila pana acolo unde barbatul face ce a facut Hristos pentru Biserica, isi da si viata pentru ea.
    Conform crestinortodox.ro, "Sfantul Ioan Gura de Aur o indeamna pe femeie sa se teama ca nu cumva sa piarda dragostea barbatului ei, care cauta sa ii aduca bucurie si contribuie la dobandirea mantuirii ei." Indraznesc sa spun ca atunci cand dragostea barbatului tinde spre zero sau sub zero, atunci femeia nu mai este obligata moral in ceea ce-l priveste, ne-fiind condamnata la o viata de nefericire ci la o viata de iubire in Hristos. Va recomand articolul Femeia sa se teama de barbat ! despre acest subiect.

5. "Datorită faptului că eşti femeie, eşti automat “ispită”."

    Unde scrie asta in invatatura Ortodoxa? Sfanta Scriptura? Sfanta Traditie?
    Draga doamna Lorena, ispita devi cand ispitesti, sexual, moral, licentios etc .... nu daca esti femeie sau barbat, acest pacat nu are o preferinta de gen.

6. "Fiind “ispită”, dreptul tău la a fi tratată om cu nevoi şi sentimente proprii este egal cu zero."
   
    Sunt nevoit sa citez din ceea ce scrie doamna Lorena in articolul dansei la acest punct, "N-ai alte nevoi şi alte sentimente decât admiraţia infinită faţă de stăpânul tău bărbat şi renunţarea la orice e plăcut în viaţă", pai cum doamna, in afara de sot, iubit, trebuie ca femeia sa mai aibe "placeri" si la alti barbati sa inteleg? Ma intreb, ce o insemna pentru doamna Lorena "orice e placut in viata", nu de alta dar invatatura Bisericii nu ne interzice sa apreciem frumosul sau sa fim fericiti, indraznesc sa spun ca nu ne interzice nici sa pacatuim...ne spune ca nu e bine pentru noi, ori Dumnezeu ne-a dat libertatea de a fi ce vrem, rai sau buni, prosti sau destepti.

7. "Toate sfintele ortodoxe sufereau de sindrom Stockholm în diverse grade."

    Doamna Lorena sa inteleg ca pana la acest punct 7, de la expresia din inceputul articolului prin care spune "n-am fost eu vreo ortodoxă înflăcărată niciodată" a citit toate volumele cu vietile Sfintilor si cunoaste dansa toate Sfintele? Imi e greu sa cred asta. Observ insa putinatatea cunoasterii Ortodoxiei din partea doamnei Lorena, culmea, in timp ce citesc ceea ce doamna scrie despre Ortodoxie...
    Mai scrie doamna Lorena in acest articol urmatoarele: "Şi îşi părăseau avutul lumesc să se ducă în vârf de munte să se roage la Dumnezeu, să îndure umilinţe de la diverşi şi să moară în diverse forme de chin." Pai si cu Sfintii cum ramane? Si ei sufera din punctul dumneavoastra de vedere tot de sindromul Stockholm? Amuzant ...

    Acest articol este incheiat in cel mai evident mod ateist militant cu cuvintele "Femei, nu aveţi nevoie de ortodoxie.", mesaj transmis de o persoana care nu a cunoscut NICIODATA Ortodoxia dar are tupeul de a o jigni...

Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinauntru sunt LUPI rapitori.” (Matei 7,15)

Tot despre acest subiect: corneliusflorinblog.wordpress.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0