24 Februarie 19

Jurnalul fericirii

  • 11 Ianuarie 15
  • Stiri de interes
  • 1
Jurnalul fericirii

Seria de autor „N. Steinhardt” apare in coeditare cu Manastirea „Sfinta Ana” Rohia.

    „Jurnalul fericirii este in egala masura o opera de bilant existential (asemenea Luntrei lui Caron a lui Lucian Blaga), dar si una conturind devenirea si cristalizarea unei constiinte – in toate componentele ei: teologica si morala, civica si politica, estetica etc.”, este de parere ingrijitorul noii editii.

    Am intrat in inchisoare orb (cu vagi strafulgerari de lumina, dar nu asupra realitatii, ci interioare, strafulgerari autogene ale beznei, care despica intunericul fara a­l risipi) si ies cu ochii deschisi; am intrat rasfatat, razgiiat, ies vindecat de fasoane, nazuri, ifose; am intrat nemultumit, ies cunoscind fericirea; am intrat nervos, suparacios, sensibil la fleacuri, ies nepasator; soarele si viata imi spuneau putin, acum stiu sa gust felioara de piine cit de mica; ies admirind mai presus de orice curajul, demnitatea, onoarea, eroismul; ies impacat: cu cei carora le­am gresit, cu prietenii si dusmanii mei, ba si cu mine insumi. (N. Steinhardt)

    „O carte splendida, amestec inextricabil de notatie cotidiana, amintire, confesiune, hermeneutica, humor, tragedie, istorie, universalitate, metafizica, fiziologie, citate de lectura... N. Steinhardt dovedeste aceeasi uluitoare forta de patrundere in adevarul lucrurilor dincolo de coaja groasa a locului comun. Literatura noastra s-a imbogatit cu o carte de prima mina, la care vom simti nevoia sa ne intoarcem nu o data, in clipe de restriste, dar si de bucurie.” (Nicolae Manolescu)
 

Argument de P.S. Justin Hodea Sigheteanul.
Editie ingrijita, studiu introductiv, repere biobibliografice si indice de Virgil Bulat.
Note de Virgil Bulat si Virgil Ciomos.
Cu „Un dosar al memoriei arestate" de George Ardeleanu.

Cumpara cartea de pe: librarie.net (sursa articol)

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Acest articol - prin titlul articolului care este si titlul cartii ,,Jurnalul fericirii'' ,prin subiectul si descrierea cartii ce este recomandata spre a fi citita de noi toti este un articol cu adevarat deosebit,absolut EXTRAORDINAR.
Acest om de exceptie si monah desavarsit,Nicolae Steinhardt - are o credinta in Dumnezeu adevarata si autentica,o viata,niste valori,o cultura,niste cuvinte si o personalitate ce sunt de o profunzime si o intelepciune absolut deosebite.
A citi cărțile lui Nicolae Steinhardt reprezintă pentru noi toti un mare câștig moral,spiritual,științific,artistic,literar,documentar.
Literatura noastra s-a imbogatit cu o carte de prima mina,cartea ,,Jurnalul fericirii'' este de mare profunzime si complexitate,fiind descrisa cu adevarat Extraordinar prin aceste cuvinte din articol „Jurnalul fericirii este in egala masura o opera de bilant existential (asemenea Luntrei lui Caron a lui Lucian Blaga), dar si una conturind devenirea si cristalizarea unei constiinte – in toate componentele ei : teologica si morala, civica si politica, estetica etc.” ,,O carte splendida, amestec inextricabil de notatie cotidiana, amintire, confesiune, hermeneutica, humor, tragedie, istorie, universalitate, metafizica, fiziologie, citate de lectura... N. Steinhardt dovedeste aceeasi uluitoare forta de patrundere in adevarul lucrurilor dincolo de coaja groasa a locului comun.''
Multumim si cele mai SINCERE FELICITARI pentru recomandarea unei asemenea carti si pentru intreg articolul in sine!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 4
Vizitatori: 4
Utilizatori: 0