20 Iunie 19

Jurnalistul Paul Gabriel Andrei: Toleranţă? Toleranţă zero. Cred că e cazul să nu o mai dăm de gard, scuzaţi-mi expresia. Până aici!

  • 12 Iunie 19
  • LGBT
  • 0
    "Toleranţă? Toleranţă zero. Cred că e cazul să nu o mai dăm de gard, scuzaţi-mi expresia. Până aici!

    Suntem în iunie, o lună confiscată de mişcarea LGBTXYZ. Cu ocazia aceste luni se întâmplă tot felul de chestii "minunate", cum ar fi Google care-şi schimbă logo-ul în culorile curcubeului, Disneyland, tărâmul copiilor, care-şi închiriază spaţiile unor astfel de manifestări sau parade colorate pe tot globul pământesc.

    Cu lucrurile acestea poţi trăi, nu ne convin unora, dar putem trece peste. Oricum nu te poţi opune unei "maşinării" cu asemenea motoare.

    Dar hai să vedem două poze din prima zi de la Pride Cluj-Napoca. Trei bărbaţi şi o domnişoară îmbrăcaţi în haina monahală mănâncă ceva, probabil pâine, de pe o icoană cu Iisus Hristos.

    Pozele fac parte din spectacolul “Eu sunt. Și?” care a fost pus în scenă ieri, de la 20:00. Actorii sunt Oana Nemeș, Bogdan Gontineac, Paul Sebastian Popa și Dragoș Lupău; dramaturgie și concept: Dan Boldea; regia: Lorán Betty. Ca să cunoaştem oamenii implicaţi.

    În programul spectacolului scrie că acesta "abordează problema identității sexuale prin prisma ambelor tabere (pro/contra) într-o cheie ironică și aproape autoironică. Spectacolul este un colaj de idei, rezultatul unei introspecții individuale și colective"

    Deci ce vedem aici e ceva ironic, ne spun oamenii, nu trebuie să se simtă nimeni atacat, nicidecum nu asistăm la o blasfemie! Ei bine, ba da, eu mă simt atacat şi tocmai am făcut o sesizare şi la CNCD pentru aşa mizerie. Aş sugera oricui să facă acest lucru. Adresa de mail a consiliului este support@cncd.org.ro.

    Intrarea a fost liberă, doar copiilor sub 16 a fost interzisă. Sunt curios dacă a fost cineva la intrare să verifice vârsta participanţilor. Totodată aş fi curios să văd câţi oameni au asistat la acest "show", ar fi interesant. De ce nu, să vedem reportaje prin diferite publicaţii legate de aceste aspecte.

    Cum să mai vii să pretinzi toleranţă când voi faceţi aşa ceva? Cu ce drept te mai dai discriminat dacă tu iei la mişto simbolul cel mai de preţ al creştinismului? Cum să mai acceptăm integrarea ta în mijlocul nostru dacă tu arăţi că dai doi bani pe ceea ce noi respectăm mai mult?

    Aştept o reacţie virulentă din partea autorităţilor, din partea mass-mediei şi din partea societăţii în faţa acestor manifestări.
    Aşa ar fi normal. Dacă nu, atunci suntem toţi complici. Aici nu e vorba că eşti sau nu creştin, ci de capacitatea ta de a înţelege că aşa ceva nu este normal, indiferent că eşti ortodox, ateu, budhist, islamist sau ce mai vrei tu.

    Legea cultelor 489/2006, art. 13, alineatul 2 " În România sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă, precum şi ofensa publică adusă simbolurilor religioase."

    Respectă-mă ca să te respect!" - scrie juralistul Paul Gabriel Andrei pe Facebook.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe