26 Iunie 19

"Jim Carrey a postat pe Twitter o caricatură grotescă, cu guvernatoarea Statului Alabama în postura unui copil care este avortat"

  • 22 Mai 19
  • Despre avort
  • 0
    "Jim Carrey a postat pe Twitter o caricatură grotescă, cu guvernatoarea Statului Alabama în postura unui copil care este avortat prin sucțiunea creierului (o procedură folosită în „clinicile” de avort). Cu mesajul „dacă vrei să întrerupi o sarcină, ar trebui să o faci înainte ca fetusul să devină guvernatoarea Statului Alabama” (în condițiile în care Statul Alabama a promulgat, recent, o legislație care restricționează avortul).

    Dincolo de grotescul caricaturii, Jim Carrey reia un argument folosit, tot mai des, de activiștii pro-avort: și anume, că avortul ar fi o formă de eugenie socială și că ar „curăța” societatea de elementele impure sau indezirabile. La noi, Mircea Toma vehicula anul trecut acest argument pe blogul său, când cita o lozincă împotriva Marșului pentru Viață: „Dacă fecioara Maria ar fi făcut avort, acum am fi fost scutiți de voi, cei proști”.

    Recent, un deputat democrat din Statul Alabama a declarat că „unii copii sunt pur și simplu nedoriți – așadar, ori îi ucizi acum, ori îi ucizi mai târziu”. Deputatul John Rogers a recunoscut deschis că avortul înseamnă uciderea unor copii, și și-a întărit ideea: „Dacă îi aduci pe lume nedoriți și neiubiți, e ca și cum i-ai trimite direct la scaunul electric. Așa că ori îi ucizi acum, ori îi ucizi mai târziu.” În realitate, în Statele Unite au avut loc, anul trecut, 18 execuții pe scaunul electric, în timp ce statisticile oficiale indică faptul că au fost avortați peste 900.000 de copii.

    Folosirea unor astfel de argumente grotești, dacă nu de-a dreptul monstruoase moral, arată că activismul pro-avort intră într-o nouă etapă. Și anume, este recunoscut deschis faptul că avortul înseamnă uciderea unor copii, ba chiar sunt expuse, grafic, și metodele îngrozitoare prin care acești copii sunt uciși (vedeți caricatura din imagine). Dar, în același timp, se vehiculează „necesitatea” avortului, ca formă de „curățare” a societății, sau de construire a unei societăți mai „pure” – ideologic, în primul rând. Și eugenia, și ideea de „puritate” sunt idei esențiale caracteristice fascismului. Altfel, chiar dacă am avea certitudinea că un copil ar deveni Hitler, „soluția” de a-l ucide din fașă este una aberantă – ceea ce putem face este să-i asigurăm acelui copil condiții de creștere și de educație mai bune, un mediu familial mai stabil pentru a-i da o șansă să nu devină Hitler; și în nici un caz să îl ucidem pentru ceea ce ar putea el să devină.

P.S. Procedura pomenită de Jim Carrey se referă la avortul în ultimul trimestru de sarcină, când capul copilului este prea mare, oricât de dilatat artificial ar fi colul femeii. Și atunci cei care fac avortul înfig în capul copilului o seringă cu care îi extrag creierul, pentru a-i zdrobi mai ușor capul. Nu este în nici un fel o metaforă – ci se referă la un procedeu extrem de violent care chiar așa se desfășoară, cum arată imaginea." - scrie jurnalistul Catalin Sturza pe Facebook.

 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe