25 Septembrie 18

ITO 2018, intalnirea FORTEI BISERICII, tineretea Ortodoxiei

  • 08 Septembrie 18
  • ITO 2018
  • 0
    Incep acest articol despre Intalnirea Internationala a Tinerilor Ortodocsi cu un citat din Sfanta Scriptura care ne prezinta un indemn catre tinerete a Sfantului Apostol Pavel, mesaj catre Timotei spunand "Nimeni să nu dispreţuiască tinereţile tale, ci fă-te pildă credincioşilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credinţa, cu curăţia". Însuși Apostolul neamurilor îl sfătuia pe tânărul său ucenic, Timotei, să nuanțeze sfaturile și atitudinile în funcție de cei cărora se adresează (I Tim cap. 5-6).
    Informandu-ma pentru acest articol am dat peste o publicatie pe site-ul Doxologia in care se prezenta tineretea astfel „Un tânăr care nu tinde la continuă depășire, un tânăr care duce o existență stătută, e mai degrabă un bătrân decât un tânăr. Tinerețea prin definiție tinde la mai mult, la o continuă ascensiune“, intelegand ca Patriarhul Daniel a spus atat si atat de bine faptul ca "toti suntem tineri dar de varste diferite". Tineretea prin definitie trebuie sa insemne in viata noastra, indiferent de varsta o ascensiune duhovniceasca permanenta iar in momentul in care simtim ca am cazut, sa ne ridicam cu smerenie amintindu-ne de cuvintele Mantuitorului care spun in Sfânta Evanghelie după Luca | Capitolul 18 ca "oricine se înalţă pe sine se va smeri, iar cel ce se smereşte pe sine se va înălţa", aratand importanta covarsitoare a smereniei. 
    Tinerii in Biserica lui Hristos reprezinta viitorul Bisericii, viitorul unui trai mai bun, mai normal al celor ce va sa vina... implicarea tinerilor in viata Bisericii trebuie sa reprezinte o prioritate constienta a slujitorilor Bisericii. 
    Fiind in Biserica si privind cu bucurie venirea parintilor cu cei mici la intalnirea cu Hristos din Sfanta Impartasanie am constientizat faptul ca atunci cand auzim in Biserica un scrancet de copil sau ca ar ganguri cei mici cu parintii lor, sa nu ne suparam NICIODATA, sa ne intristam doar atunci cand acestia nu vor mai fi in Biserica la intalnirea cu Hristos... atunci sa stim ca sfarsitul lumii nu este departe.
    Revenind la ITO2018, nu pot sa nu remarc un moment absolut sublim de unitate in credinta si neam, ieri, vineri seara cand tinerii ortodocsi dupa rugaciune, indemnati fiind de parintele Constantin Necula au cantat "Treceti batalioane" sau "Desteapta-te romane"... aceste momente m-au umplut cu o profunda emotie si incredere ca nu este totul pierdut cu astfel de tineri ...

Hristos in mijlocul nostru! Este si va fi, acum si-n vecii vecilor, amin!
 
"Asalt" la Catedrală

ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, îi întâmpină pe participanții #ITO2018 la Catedrala Mitropolitană

Posted by Mesagerul de Sibiu on Friday, September 7, 2018
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0