19 Octombrie 17

Acasă » Istorie

SĂ IERTĂM, dar SĂ NU UITĂM NICIODATĂ crimele trupelor horthyste maghiare !

 • 11 Octombrie 17
 • 175
    "Era ora 11 noaptea când a intrat compania în sat, iar comandantul Vasvári Zoltán a făcut un scenariu: a dat la doi civili două pistoale şi le-a spus că atunci când vor vedea că se apropie compania să tragă în aer. Aşa au făcut, iar când s-au auzit focurile, comandantul le-a zis soldaţilor: «Atenţie, companie! Valahii trag în voi!» Compania s-a adăpostit şi s-a culcat la pământ, iar după câteva secunde le-a ordonat soldaţilor să se încoloneze şi să meargă în curtea şcolii, unde erau douăzeci şi ceva de cetăţeni maghiari, în frunte cu preotul reformat şi cu învăţă ... Detalii... »

SECULARIZAREA AVERILOR MANASTIRESTI DE CATRE STAT A AVUT CA SCOP DISTRUGEREA ORTODOXIEI IN INTREGIMEA EI

 • 14 Iulie 17
 • 891
    A fost mai mult decât doar o lovitură, intenționat mortală, dată Bisericii Ortodoxe din România și prin asta și Poporului Român.
    Atacul asupra Bisericii Ortodoxe a Românilor reapare cu atât mai vicios cu ocazia marilor sărbători ortodoxe. Constatăm că mafia internațională reia în moduri mincinoase subiectul secularizării averii mănăstirești din 1863 și îl prezintă ca fiind, chipurile, o acţiune bună pentru Popor.
    Avem însă obligaţia să aducem adevărul în atenția publicului prin oricât de modeste mijloace avem la moment. Dați şi voi „S ... Detalii... »

GLORIE SI RECUNOSTINTA ETERNA EROILOR ARMATEI ROMANE DIN RAZBOIUL DE RE-INTREGIRE NATIONALA (1916-1919)

 • 14 Iulie 17
 • 267
    Ostrov/județul Constanța, ROMÂNIA (anul 1919). Un grup de țărani români și copii lor așteptând distribuirea de îmbrăcăminte la Crucea Roșie Americană. Acestor oameni li s-a confiscat tot ce aveau de către armatele invadatoare bulgaro-germane (1916-1918) și au trăit în zdrențe, cu hainele cârpite.
... Detalii... »

APEL AL ACADEMIEI ROMANE DE O FERMITATE FARA PRECEDENT. CINSTE LOR

 • 29 Iunie 17
 • 303
    Citat “A vota ziua de 15 martie ca Zi a maghiarilor din România înseamnă o încurajare tacită a revendicărilor cercurilor extremiste maghiare care au început dejao veritabilă campanie internă și internațională în perspectiva a 100 de ani de la Trianon.
    Academia Română nu poate să admită că se poate întâmpla așa ceva. Nu există scuze, argumente și justificări de niciun fel. Toți vom fi judecați pentru faptele noastre, mai ales când miza acestor fapte este națională, nu individuală. Nimeni nu are dreptul să ignore Istoria unui popor.”

... Detalii... »

IN MEMORIA MASACRULUI DE LA FANTANA ALBA

 • 28 Iunie 17
 • 295
    3.000 de civili români, au murit pentru ''vina'' de a'și dori să trăiască în România și nu în Gulagul Sovietic. Trupele sovietice au executat fără milă, de 1 aprilie 1941 în stilul cinic al sovietelor, locuitorii de pe Valea Siretului, care încercau să se retragă în teritoriile actuale din Bucovina de Nord, anexată de ruși.
    Pe 28 iunie 1940, ca urmare a unui ultimatum adresat României de către Uniunea Sovietică, administrația civilă și militară a țării noastre a fost obligată să se retragă din Basarabia și din partea nordică a Bucovinei. Im ... Detalii... »

Efecte transilvane ale Tratatului de la Trianon

 • 30 Aprilie 17
 • 408
    Dacă înainte de primul război mondial acţiunea catolicismului a operat cu precădere pe terenul politico-administrativ, în perioada postbelică ea se desfăşoară cu - deosebire în sectorul diplomatic pentru ca, la adăpostul convenţiilor internaţionale şi cu girul monarhiei si al guvernelor din România, să se poată dezvolta în aria culturală şi economică. Atâta vreme cât Ardealul a fost încorporat statului ungar, promovarea catolicismului ca religie şi a intereselor Vaticanului ca politică religioasă erau asigurate de un stat în fruntea căruia se găsea un «rege apostolic&r ... Detalii... »

Televiziunea nu promoveaza nimic romanesc ci doar ce e de interes pentru banii lor

 • 28 Martie 17
 • 245
    Ieri am serbat un eveniment important în istoria României și anume unirea Basarabiei cu Tara mama din 1918. Din păcate nu am reușit sa păstrăm aceasta realizare prea mult timp. Dar de acolo din mormantul sau etern marele Ștefan ,Sfantul Voievod ne veghează și v ... Detalii... »

Cine l-a omorat pe Ceausescu?

 • 13 Martie 17
 • 273
    „MOŞTENIREA CLANDESTINĂ" aduce în prim-plan confruntarea de pe frontul clandestin din perioada Războiului Rece şi nu numai, devoalând publicului - în premieră şi în exclusivitate - elemente de natură să bulverseze percepţia oficială asupra ultimelor decenii.

    Filmul este un proiect-fluviu care are ca punct de plecare munca de cercetare a profesorului american Larry L. Watts asupra arhivelor serviciilor secrete est-europene şi occidentale (CIA, STASI, AVO, KGB, Direcţia Securităţii Statului). Opiniile acestuia sunt completate, confirm ... Detalii... »

Iakov Djugasvili, fiul lui Iosif Vissarionovici Stalin

 • 09 Martie 17
 • 417
Iakov Djugașvili ,fiul lui Iosif Vissarionovici Stalin
(n. 18 martie 1907- d. 14 aprilie 1943)
----------------------------------------------------
    Iakov Iosifovici Djugașvili a fost locotenent-major al Armatei Roșii și a participat la al Doilea Război Mondial începând cu data de 27 iunie 1941 în cadrul Regimentului XIV de artilerie din cadrul Diviziei a XIV-a de tancuri. A fost luat prizonier de germani pe 16 iulie 1941, în încercuirea de la Vitebsk.
    Iakov a fost îndelung interogat de germani în mai multe lagăre pentru ofițeri. Din ... Detalii... »

Suferim nu pentru ca poporul nu iese in strada ci pentru ca inamicul ne omoara liderii patrioti

 • 18 Ianuarie 17
 • 327
    CAND VOM STI CUM SA NE APARAM CONDUCATORII PATRIOTI, VOM PORNI STATORNIC SPRE REZOLVAREA PROBLEMELOR NEAMULUI NOSTRU ROMANESC. Suferim nu pentru ca poporul nu iese in strada ci pentru ca inamicul ne omoara liderii de fiecare data cand acestia organizeaza fortele Neamului impotriva lui.

    Desigur, toti din fotografiile din postare sunt diabolizati de inamic si azi dupa ce au fost asasinati de inamic: Tudor Vladimirescu chipurile agent rus, Eminescu sifilitic antisemit, Goga antisemit, Nae Ionescu antisemit, Ionel IC Bratianu antisemit, Codreanu d ... Detalii... »

Tragedia de la Doboseni, Covasna "repetitie" pentru Fenomenul Pitesti

 • 06 Ianuarie 17
 • 335
    Intre anii 1935 si 1937 fratii nostri români din Doboseni au ridicat o mandra biserica ortodoxa in mijlocul satului lor pentru a nu mai fi nevoiti sa bata drumul pana-n Varghis, parohie de care apartineau pana atunci. Bucuria nu le-a fost in schimb de lunga durata. La cateva zile dupa Dictatul de la Viena, in primele zile din septembrie 1940, comandantul trupelor maghiare din zona ii convoaca pe sateni in centrul satului dandu-le ordin sa aduca cu ei unelte pentru repararea drumului. Pe barbati i-a pus intr-o parte iar pe femei si pe copii in alta. Ordinul a fost insa altul, ... Detalii... »

"Prea degeaba sange, prea degeaba patimi"

 • 30 Decembrie 16
 • 692
    Cei ucişi la revoluţia din 1989 sunt cei care ar fi putut împiedica desfăşurarea revoluţiei şi a fenomenului de sărăcire, degradare biologică şi materială care a condus la exploatarea cruntă Poporului Român de către străini din prezent.
    Constatăm că se susţine obsesiv ideea că revoluţia a fost o revoltă spontană a Poporului Român împotriva conducerii Statului Român de la acel moment, idee propagată sistematic şi coordonat de către toate mijloacele de informare în masă precum şi de "hoardele" de propagandişti oficiali chipurile istorici şi alte d ... Detalii... »
1 2 3 ... 7 8 »
Articolul lunii
 • Comentarii
 • Apreciate
 • Vizualizari
Retele Sociale
 • Google+
 • Facebook
 • Twitter