11 Decembrie 17

Acasă » Istorie
1 2 3 ... 7 8 »

ZIUA MARII UNIRI LA TĂRGU SECUIESC 2017

 • 02 Decembrie 17
 • 63
    Acest album cu 100 de fotografii ( se încarcă mai încet ca sunt multe) va fi urmat de o postare cu 8 filme needitate si in câteva zile un film complet editat.
    Tot mai mulţi români din toată ţara se strâng la Târgu Secuiesc pentru sărbătorirea Zilei Marii Uniri.
    Adunarea şi manifestarea solidara energică, fericită a sute şi sute de români într-o trăire unitară în Ortodoxie şi patriotism curat este un fenomen de o frumuseţe şi măreţie, dătătoare de încredere şi forţă care este şi unic şi un privilegiu.
    Am participat în 201 ... Detalii... »


Un secol de loialitate - Decență, distincție, clasă: o imagine a României așa cum nu a mai avut!

 • 20 Noiembrie 17
 • 59
    "A fost încoronat pe un tron prea mare sau rege fără regat. A stat alături de cei mai mari monarhi ai lumii, dar asta nu l-a ferit de o viață grea.

    Sunt 60 de ani în care Regele Mihai a dus o viață austeră, dar demnă. Și este membru al unei familii care, deși provine din altă țară, a făcut pentru România mai multe decât fac astăzi cei născuți aici.

    A iubit atât de mult acest loc, încât în exil desena potecile de la Peleș. Era vara lui 2008 când Regele Mihai s-a întors acasă, după zecile de ani de exil. 

... Detalii... »


SĂ IERTĂM, dar SĂ NU UITĂM NICIODATĂ crimele trupelor horthyste maghiare !

 • 11 Octombrie 17
 • 213
    "Era ora 11 noaptea când a intrat compania în sat, iar comandantul Vasvári Zoltán a făcut un scenariu: a dat la doi civili două pistoale şi le-a spus că atunci când vor vedea că se apropie compania să tragă în aer. Aşa au făcut, iar când s-au auzit focurile, comandantul le-a zis soldaţilor: «Atenţie, companie! Valahii trag în voi!» Compania s-a adăpostit şi s-a culcat la pământ, iar după câteva secunde le-a ordonat soldaţilor să se încoloneze şi să meargă în curtea şcolii, unde erau douăzeci şi ceva de cetăţeni maghiari, în frunte cu preotul reformat şi cu învăţă ... Detalii... »


SECULARIZAREA AVERILOR MANASTIRESTI DE CATRE STAT A AVUT CA SCOP DISTRUGEREA ORTODOXIEI IN INTREGIMEA EI

 • 14 Iulie 17
 • 932
    A fost mai mult decât doar o lovitură, intenționat mortală, dată Bisericii Ortodoxe din România și prin asta și Poporului Român.
    Atacul asupra Bisericii Ortodoxe a Românilor reapare cu atât mai vicios cu ocazia marilor sărbători ortodoxe. Constatăm că mafia internațională reia în moduri mincinoase subiectul secularizării averii mănăstirești din 1863 și îl prezintă ca fiind, chipurile, o acţiune bună pentru Popor.
    Avem însă obligaţia să aducem adevărul în atenția publicului prin oricât de modeste mijloace avem la moment. Dați şi voi „S ... Detalii... »


GLORIE SI RECUNOSTINTA ETERNA EROILOR ARMATEI ROMANE DIN RAZBOIUL DE RE-INTREGIRE NATIONALA (1916-1919)

 • 14 Iulie 17
 • 301
    Ostrov/județul Constanța, ROMÂNIA (anul 1919). Un grup de țărani români și copii lor așteptând distribuirea de îmbrăcăminte la Crucea Roșie Americană. Acestor oameni li s-a confiscat tot ce aveau de către armatele invadatoare bulgaro-germane (1916-1918) și au trăit în zdrențe, cu hainele cârpite.
... Detalii... »


APEL AL ACADEMIEI ROMANE DE O FERMITATE FARA PRECEDENT. CINSTE LOR

 • 29 Iunie 17
 • 328
    Citat “A vota ziua de 15 martie ca Zi a maghiarilor din România înseamnă o încurajare tacită a revendicărilor cercurilor extremiste maghiare care au început dejao veritabilă campanie internă și internațională în perspectiva a 100 de ani de la Trianon.
    Academia Română nu poate să admită că se poate întâmpla așa ceva. Nu există scuze, argumente și justificări de niciun fel. Toți vom fi judecați pentru faptele noastre, mai ales când miza acestor fapte este națională, nu individuală. Nimeni nu are dreptul să ignore Istoria unui popor.”

... Detalii... »


IN MEMORIA MASACRULUI DE LA FANTANA ALBA

 • 28 Iunie 17
 • 311
    3.000 de civili români, au murit pentru ''vina'' de a'și dori să trăiască în România și nu în Gulagul Sovietic. Trupele sovietice au executat fără milă, de 1 aprilie 1941 în stilul cinic al sovietelor, locuitorii de pe Valea Siretului, care încercau să se retragă în teritoriile actuale din Bucovina de Nord, anexată de ruși.
    Pe 28 iunie 1940, ca urmare a unui ultimatum adresat României de către Uniunea Sovietică, administrația civilă și militară a țării noastre a fost obligată să se retragă din Basarabia și din partea nordică a Bucovinei. Im ... Detalii... »


Efecte transilvane ale Tratatului de la Trianon

 • 30 Aprilie 17
 • 431
    Dacă înainte de primul război mondial acţiunea catolicismului a operat cu precădere pe terenul politico-administrativ, în perioada postbelică ea se desfăşoară cu - deosebire în sectorul diplomatic pentru ca, la adăpostul convenţiilor internaţionale şi cu girul monarhiei si al guvernelor din România, să se poată dezvolta în aria culturală şi economică. Atâta vreme cât Ardealul a fost încorporat statului ungar, promovarea catolicismului ca religie şi a intereselor Vaticanului ca politică religioasă erau asigurate de un stat în fruntea căruia se găsea un «rege apostolic&r ... Detalii... »


Televiziunea nu promoveaza nimic romanesc ci doar ce e de interes pentru banii lor

 • 28 Martie 17
 • 280
    Ieri am serbat un eveniment important în istoria României și anume unirea Basarabiei cu Tara mama din 1918. Din păcate nu am reușit sa păstrăm aceasta realizare prea mult timp. Dar de acolo din mormantul sau etern marele Ștefan ,Sfantul Voievod ne veghează și v ... Detalii... »


Cine l-a omorat pe Ceausescu?

 • 13 Martie 17
 • 305
    „MOŞTENIREA CLANDESTINĂ" aduce în prim-plan confruntarea de pe frontul clandestin din perioada Războiului Rece şi nu numai, devoalând publicului - în premieră şi în exclusivitate - elemente de natură să bulverseze percepţia oficială asupra ultimelor decenii.

    Filmul este un proiect-fluviu care are ca punct de plecare munca de cercetare a profesorului american Larry L. Watts asupra arhivelor serviciilor secrete est-europene şi occidentale (CIA, STASI, AVO, KGB, Direcţia Securităţii Statului). Opiniile acestuia sunt completate, confirm ... Detalii... »


Iakov Djugasvili, fiul lui Iosif Vissarionovici Stalin

 • 09 Martie 17
 • 460
Iakov Djugașvili ,fiul lui Iosif Vissarionovici Stalin
(n. 18 martie 1907- d. 14 aprilie 1943)
----------------------------------------------------
    Iakov Iosifovici Djugașvili a fost locotenent-major al Armatei Roșii și a participat la al Doilea Război Mondial începând cu data de 27 iunie 1941 în cadrul Regimentului XIV de artilerie din cadrul Diviziei a XIV-a de tancuri. A fost luat prizonier de germani pe 16 iulie 1941, în încercuirea de la Vitebsk.
    Iakov a fost îndelung interogat de germani în mai multe lagăre pentru ofițeri. Din ... Detalii... »


Suferim nu pentru ca poporul nu iese in strada ci pentru ca inamicul ne omoara liderii patrioti

 • 18 Ianuarie 17
 • 356
    CAND VOM STI CUM SA NE APARAM CONDUCATORII PATRIOTI, VOM PORNI STATORNIC SPRE REZOLVAREA PROBLEMELOR NEAMULUI NOSTRU ROMANESC. Suferim nu pentru ca poporul nu iese in strada ci pentru ca inamicul ne omoara liderii de fiecare data cand acestia organizeaza fortele Neamului impotriva lui.

    Desigur, toti din fotografiile din postare sunt diabolizati de inamic si azi dupa ce au fost asasinati de inamic: Tudor Vladimirescu chipurile agent rus, Eminescu sifilitic antisemit, Goga antisemit, Nae Ionescu antisemit, Ionel IC Bratianu antisemit, Codreanu d ... Detalii... »


Articolul lunii
Retele Sociale
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Comentarii
 • Apreciate
 • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 2
Vizitatori: 2
Utilizatori: 0