24 Februarie 19

Acasă » Invatatura de Credinta
1 2 3 ... 61 62 »

Sfântul Grigorie cel Mare despre intrarea femeii in Biserica si primirea ei a Sfintei Împărtășanii in perioada de menstruatie

 • 09 Februarie 19
 • 499
    "Femeii  să  nu  i  se  interzică  să  meargă  la  biserică (în perioada menstruației).  Până  la  urmă,  ea  suferă involuntar. Ea nu poate fi acuzată pentru materia inutilă pe care natura o excretă... La fel ei să nu i se interzică să primească Sfânta Împărtășanie în această perioadă. Dacă, cu  toate  acestea,  femeia  nu  îndr ... Detalii... »


Șapte mituri despre diavol

 • 21 Octombrie 18
 • 218
1. Diavolul este un tip inteligent. FALS. Diavolul este un tip viclean, este adevărat; capcanele sale sunt numeroase, iar vicleniile sale sunt extrem de elaborate. Dar asta nu-l face un tip cu adevărat inteligent. Cum spunea cândva un sfânt, să te arunci în luptă oarbă împotriva lui Dumnezeu nu este vreun semn de inteligență – este semn de nebunie.

2. Diavolul este un mare neînțeles. FALS. Aces ... Detalii... »


Neputinţa diavolului în faţa lui Hristos

 • 18 Octombrie 18
 • 119
    Când Hristos a flămânzit,  spune evanghelistul, “… apropiindu-se,  ispititorul a zis către El: De eşti tu Fiul lui Dumnezeu,  zi ca pietrele acestea să se facă pâini” (Matei 4, 5). Auzise el glasul pogorât din ceruri,  care spunea “Acesta este Fiul Meu cel iubit întru Care am binevoit” (Matei 3, 17).
    Îl auzise şi pe Ioan mărturisind câte şi mai câte des ... Detalii... »


ESTE ABSOLUT NECESAR CA CEL PUŢIN O DATĂ ÎN VIAŢĂ SĂ FACEM O SPOVEDANIE GENERALĂ, DIN COPILĂRIE, LA UN DUHOVNIC BUN ŞI ISCUSIT

 • 16 Septembrie 18
 • 74
    Datorită lipsei de duhovnici buni, cu experienţă şi cu frică de Dumnezeu, în această societate contemporană tulbure, fiecare creştin trebuie să se orienteze în viaţă şi să caute o luminiţă pentru a se călăuzi în acest întuneric. Trebuie, cu toată fiinţa noastră să zorim, să căutăm şi cu siguranţă vom găsi lumina povă-ţuitoare în viaţă.
    O astfel de lumină o găsim în Biserica lui Hristos, printre slujitorii să ... Detalii... »


Sfanta Taina a Cununiei se face doar in Biserica in afara de cazurile EXCEPTIONALE

 • 09 Septembrie 18
 • 95
    Observ că în ultima perioada sunt în mare căutare cununiile în afara bisericii. Fie este vorba de moft, fast sau ceva aparte, dar Sfânta Taina a Cununiei ar trebui săvârșită doar în biserică. Bineînțeles sunt și cazurile excepționale cum ar fi bolnavi pe patul de spital, persoanele invalide care nu se pot deplasa, iar în aceste cazuri preotul se deplasează la casa mirilor sau în spital. Însă Sfânta Taină a Cununiei nu trebuie s ... Detalii... »


Cuvânt la începutul Indictionului, adică la Anul Nou Bisericesc (1 septembrie)

 • 01 Septembrie 18
 • 95
    Dumnezeu, Împăratul veacurilor, Cel ce a pus vremile şi anii întru a Sa putere, a aşezat spre slava Sa şi spre folosul oamenilor felurite praznice. În Vechiul Aşezămînt a dat poruncă să se prăznuiască în chip deosebit luna lui septembrie, la începutul anului bisericesc, ca poporul ales să se îndulcească de roadele cîmpului, slujind bunului Dumnezeu cu mai multă dragoste. 
    A grăit Domnul cu Moise şi a zis: &q ... Detalii... »


Cum sa ne pregatim în vederea primirii Sfintei Împartasanii?

 • 04 August 18
 • 192
    Împartasania te desavârseste, nu-ti iarta pacatele. Daca te spovedesti, Dumnezeu te dezleaga prin duhovnic si la împartasit. Dar sa te dezlege de pacate mai întâi. De faptul ca ai o ura pe cineva – te-a jignit cineva si ai zis: „Treaba lui, ce daca m-a jignit!” Nu!
    Trebuie sa-l înconjori, sa faci o legatura sufleteasca, ori sa-ti recunosti greseala, ori, în sfârsit, sa nu-l lasi sa aib ... Detalii... »


DESPRE ÎNDOIALA ÎN CREDINŢĂ

 • 04 August 18
 • 159
    După opt zile de la Învierea sa din morţi,Mântuitorul Iisus Hristos, s-a arătat din nou ucenicilor săi, şi trecând prin uşile încuiate a spus Sfântului Apostol Toma:
    "- Adu degetul tău încoace şi vezi mâinile Mele şi adu mâna ta şi o pune în coasta Mea şi nu fi necredincios ci credincios. (Ioan 20, 26-27)
    Sfântul Apostol Toma, pipăind şi văzând rănile Domnului, cuprins de f ... Detalii... »


„Vestea” adusă de experienţele de „după moarte” de astăzi

 • 21 Iulie 18
 • 104
    Dar de ce, în cele din urmă, experienţele de „după moarte” ne împresoară atât de mult astăzi, şi care este înţelesul lor ca parte a „duhului acestor vremuri”? Cea mai limpede pricină pentru sporirea discuţiilor despre aceste experienţe de astăzi este descoperirea în ultimii ani a unor tehnici de reanimare din „moartea clinică”, fapt ce a pricinuit desimea sporită a acestui fel de experienţe, ... Detalii... »


Este crestinesc sa raspundem pe retelele sociale la fiecare postare crestina cu "amin" sau "Doamne ajuta"?

 • 03 Iulie 18
 • 286
    Cuvantul "amin" vine din ebraica veche este spus pentru a exprima solemn o omologare sau intelegere.Este derivat din ebraicul āmēn care înseamna „adevărat”,”cu sigurantă” „fără îndoială”. „Amin” este găsit atât in Vechiul cât si in Noul Testament.
    Folosirea expresiilor "amin" sau "Doamne ajuta" intr-un mod habotnic, obsesiv, i ... Detalii... »


Când te duci la spovedit trebuie să raspunzi concret și la obiect de ce ai păcătuit

 • 17 Iunie 18
 • 251
    Din neștiința tinereţii, din nebăgare de seamă, din neştiinţă, din poftă, din puţina pricepere a minţii, din curiozitate, astea sunt nişte circumstanţe atenuante care te scot din linia epitemiei, mai ușor cu o canonisire mai ușoară, pentru că duhovnicul ştie cât trebuie să ierte și să dezlege.

Parintele Calistrat