24 Octombrie 18

Interviu cu autoarea cartii "’Astept Raspuns" - "Da-ul vine, daca tu continui sa pui intrebari"

  • 23 Octombrie 17
  • Interviuri
  • 0
    In urma valului de reactii din ultimele zile, ne-am gandit sa vorbim si noi cu tine despre cartea ta Astept Rapsuns, pe care ai republicat-o recent. Oamenii nu te cunosc inca asa bine, asa ca te invitam sa ne spui cate ceva despre tine, despre scris si planurile tale literare.
In primul rand iti multumesc pentru interviu.
Cu drag! Multumesc si eu pentru invitatie!
Spune-ne te rog...

De interes: Cine este Raluca Sandu (Raluthewriter)?

Raluca S. :  Un om simplu cu planuri marete.

D.I. Ce reprezinta scrisul in viata ta?

R.S. Un fel de a fi. Un motiv de perseverenta si de ambitie. Dincolo de a fi o evadare din cotidian este si unul din lucrurile sau poate chiar singurul lucru pe care pot sa-l fac cu adevarat.

D.I. Stiu ca mult timp ai lucrat la cartea "Astept Raspuns", ce te-a ambitionat sa scrii aceasta carte?

R.S. Da, asa este, au trecut ceva ani de cand am scris-o. Vreo 10 chiar! Multa vreme am fost ‘’indragostita’’ de propria mea creatie, cum ni se intampla multora la inceput si cu cat intelegem mai repede asta, cu atat e mai bine pentru noi. Cartea a suferit mici corecturi in timp si am in vedere sa mai lucrez la structura continutului la un moment dat. Am inteles ca trebuie sa lupt pentru carte pentru ca apropiatii care au citit-o au fost placut impresionati de maturitatea mea la vremea aceea asa ca nu am incetat niciodata sa caut solutii de publicare.

D.I. De la ce vine titlul carti?    

R.S. Sincer, nu stiu. Cand lucram la ea si incercam sa conturez sensul si directia povestii, in perioada adolescentei , am tot trecut de la o idee la alta, si in final am decis ca ‘’Astept Raspuns’’,  expresie folosita frecvent in text, inca de la inceput, s-ar potrivi cel mai bine. Mi-a parut a fi o alegere buna pentru ca spune multe si nu spune nimic in acelasi timp, iar asta da o aura  de mister cititorului, curios sa afle cine si ce raspuns asteapta si chiar mai mult...intrebandu-se poate daca acest raspuns se va lasa asteptat sau nu.

D.I. Cum te-ai caracteriza in raport cu mediul social in care ai crescut si cum te-a influentat acest mediu?

R.S. Cred ca mediul a contribuit si continua sa contribuie mult la dorinta mea de a reusi. Am inteles cat este de important sa incerci constant sa-ti depasesti conditia. Daca alegi sa privesti din unghiul potrivit intelegi ca circumstantele in care cresti si te dezvolti sunt acolo ca sa te ridice nicidecum ca sa te ingroape, dar e important sa prinzi curaj si alegi sa vezi lucrurile in acest fel.

D.I. Te-au sustinut parintii in proiectele tale?

R.S. Da si nu. Financiar nu au cum, doar moral desi sunt momente cand sunt acuzata pe buna dreptate ca visez prea mult.  

D.I. Ce sfat i-ai da unui tanar scriitor?

R.S. E putin cam prematura intrebarea, eu fac 27 de ani in curand, dar indiferent de ce indemanare  are o persoana, sa inteleaga ca perseverenta bate talentul. Perfectionarea vine in timp. Pentru ca traim intr-o lume plina de posibilitati sa nu renunte nimeni niciodata la ceea ce este. Cei mai mari oameni ai lumii au primit sute de refuzuri pentru ideile lor, iar nimeni nu poate spune ‘’Nu’’ la infinit.’’ Da-ul’’ vine, daca tu continui sa pui intrebari.

D.I. Ce parere ai despre site-ul nostru, Deinteres.org ?

R.S. Apreciez ambitia cu care a fost ridicat, stiu ca si voi aveti o istorie in spate si ca nu v-a fost usor.

D.I. Ce planuri de viitor  ai?

R.S. Ar fi multe lucruri in plan. Unul dintre ele este ca as vrea sa devin trainer si lucrez deja la asta, dezvoltand un canal de youtube  in domeniul dezvoltarii personale.

D.I. Cum o sa se numeasca urmatoarea carte scrisa de tine?

R.S. In prezent lucrez la versiunea italiana a cartii Astept Raspuns si la o carte de dezvoltare personala in limba engleza: The Beauty Psychology.

D.I. De unde pot cititorii Deinteres.org sa cumpere cartea scrisa de tine?

R.S. Astept Raspuns a fost recent publicata pe Amazon si poate fi gasita la urmatorul link.

D.I. Un mesaj pentru cititorii De Interes te rog.

R.S. Sa ramana aproape de voi, dar si de mine pe drumul cunoasterii si al cartilor.
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0