17 Iulie 19

Inteligente?

  • 19 Iunie 19
  • Despre avort
  • 0
    În mod ironic, se pare că unii încă mai cred că femeile sunt prea proaste pentru a lua o decizie informată. Nu vor ca ele să ceară o opinie și de la persoane care nu sprijină avortul.
    O femeie care a comentat folosind aplicația de iPhone Online for Life a scris:

Nimic mai plin de prejudecăți și manipulator ca spălarea pe creier a femeii ascunzându-te în spatele unor clișee ca «furnizarea de opțiuni». Folosirea ecografiei ca instrument de propagandă pentru a le face pe femei să se simtă vinovate și «să salveze o viață» confirmă o dată în plus stupizenia liderilor ignoranți care ne dau cu Biblia în cap și continuă să vă ia banii ca să creeze astfel de aplicații de telefonie mobilă. Să curgă rugăciunile, oameni buni! Sunt sigură că o să salvați mulți copii.

    În timp ce scriam acest capitol, în Texas, statul meu de reședință, presa a dat o știre despre moratoriul obligatoriu de 24 de ore între cererea și realizarea procedurii de avort. O femeie din politică, a cărei opţiune pro-avort este binecunoscută, se plângea că perioada de așteptare le făcea rău femeilor, producea confuzie și punea și mai multă presiune asupra celor care deja se hotărâseră. Spunea că legea riscă să manipuleze femeile.
    Această impresie este larg răspândită. Se spune că femeile nu ar trebui să beneficieze de consiliere separată și nici nu ar trebui să aștepte o zi-două pentru a lua în calcul și alte opțiuni. Se presupune că acestea cad ușor pradă spălării pe creier și nu pot lua o decizie informată. Sunt prea ușor de manipulat ca să li se furnizeze și opinii contrarii celor promovate de furnizorii de servicii de avort.
    Dar când o femeie are de gând să se supună unei intervenții chirurgicale, nu îi spunem să ceară informații despre toate alternativele pe care le are? Nu ar trebui să fie informată cu privire la posibilele rezultate ale fiecărei opțiuni pe care o are? Eu aș răspunde afirmativ. Vrem ca ea să cunoască procedurile preoperatorii și postoperatorii, precum și prognoza de recuperare. Vrem ca ea să cunoască eventualele tratamente holistice sau alternative care ar putea-o ajuta. Să știe dacă operația poate fi evitată printr-o dietă adaptată, mișcare fizică sau aport de vitamine. Ne-am simți obligați să ne asigurăm că are ocazia să vadă posibila operație și alternativele la ea din toate unghiurile, astfel încât să poată lua cea mai bună decizie pentru ea.
    Cu atât mai mult cu cât, în cazul avortului, operația curmă viața altei ființe umane. Așadar, nu ne confruntăm numai cu o decizie care afectează viața și bunăstarea mamei, ci și cu o alegere pe viață și pe moarte.
    Chiar așa ușor de manipulat și de spălat pe creier pot fi femeile, încât să nu mai poată cerne informația pentru a lua o decizie?
    Dacă ar fi așa, ar însemna că femeile nu sunt prea inteligente, nu au discernământ și nici înțelepciune.
    Sunt femeile informate adecvat când se gândesc dacă să facă sau nu avort? Datele indică o lipsă acută de informații adecvate și de consiliere.
    Reușesc femeile să ia o decizie proprie, independentă, cu privire la avort? În cele mai multe cazuri nu. Ele sunt puternic influențate sau chiar forțate de alții – mai precis de bărbați.
    Sunt femeile capabile să facă față mai multor puncte de vedere legate de decizia de a face avort? Se pare că nu, din moment ce atâta lume crede că sunt prea proaste sau slabe pentru a putea să primească și să evalueze singure două puncte de vedere contrare despre avort, o procedură care în mod clar curmă viața unei alte ființe umane.

Extras din: AVORTUL - Ultima exploatare a femeilor
BĂRBAŢII L-AU IMPUS BĂRBAŢII DOMINĂ PRIN EL BĂRBAŢII ÎL POT COMBATE, de Brian E. Fisher
Editura ProValori Media, Bucureşti, 2014
Taguri: Inteligente?
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe