18 Noiembrie 18

Impunerea, cu orice pret, a "drepturilor" minorităților, in detrimentul dreptului firesc al majoritatii

  • 21 Iunie 17
  • Actualitate
  • 1
    Impunerea, cu orice preț, a „drepturilor” minorităților, în detrimentul dreptului firesc al majorității. Cu o insistență dusă până la isterie, grupări total nesemnificative ca pondere și reprezentativitate în rândul populației își clamează „drepturi” precum: promovarea homosexualității, scoaterea icoanelor din școli, excluderea religiei dintre disciplinele studiate în „trunchiul comun” din școli etc. Deși lezează dreptul majorității, câștigă teren datorită nepăsării generalizate a societății – o altă caracteristică a postmodernității (lehamitea față de tot, toți și toate). Extremele (și extremismele) sunt promovate gălăgios.
    Interesant este faptul că toate aceste grupuri minoritare se declară, cu nonșalanță, victime ale intoleranței și discriminării. Prin acest procedeu, încearcă să sensibilizeze opinia publică deja anesteziată, mizând tocmai pe această apatie generalizată a majorității. Relativismul moral care guvernează în postmodernism își impune regulile: totul este permis; plăcerile, de orice fel, trebuie cultivate. Așa se ajunge ca minoritățile sexuale să fie încurajate, de pildă, de către numeroase forțe de sprijin din cadrul majorității, fără să conștientizeze pericolul legalizării căsătoriilor și adopțiilor pentru cuplurile homosexuale, precum și al publicității deșănțate făcută acestor practici abominabile. Aceeași nepăsare transformă părinții în monștri de indiferență: nu se apleacă asupra educației copiilor, ba chiar încurajează deviații grave, fără să le pese de consecințe.
    S-a constatat faptul că școala este un spațiu predestinat dezvoltării unor tensiuni între religie și postmodernitate. Religia își revendică de partea ei spiritul tradițional, iar postmodernitatea clamează necesitatea unui învățământ de tip secular. De aici, inevitabilul conflict. Ca disciplină de studiu, Religia a cunoaște în România un statut cert, fiind respectată libertatea de a se opta sau nu pentru studierea ei, afiliată strict unui cult recunoscut. Tocmai aici apar contestările: se solicită tot mai insistent să se stopeze legătura cu confesiunile girante și să se conceapă o materie-hibrid, care să propună un amalgam de noțiuni religioase, prezentate din exterior, adică critic, sub masca presupusei deprinderi a culturii generale privind istoria religiilor. Se vorbește, în acest context, tot mai des, despre îndoctrinare și intoleranță, ca păcate capitale ale unui învățământ religios de tip confesional. Totuși, dacă se analizează cu obiectivitate fenomenul, se observă că elevii, în urma instrucției la orele de Religie în forma actuală, nu sunt nici îndoctrinați, nici intoleranți. Aceasta este o falsă temere. De fapt, autorii ei urmăresc distrugerea personalității religioase, anihilarea oricărei judecăți echilibrate asupra fenomenului religios și considerarea, grosso modo, a tuturor sistemelor religioase ca fiind falimentare. Se intenționează crearea unor generații de tineri neimplicați, dezamăgiți, debusolați, o adevărată masă de manevră pentru manipulările specifice idolilor postmoderni. Cei care nu cunosc și susțin învățătura credinței lor sunt, de fapt, necredincioși, și, în potență, atei.
    În privința așa-zisei intoleranțe, am reținut intens mediatizatul caz al unui manual de Religie care a prezentat importul unor practici străine spiritualității și trăirii ortodoxe, pe filiera sincretismului new-age, în speță fiind vorba de yoga. Folosind în acest caz expresia „demonism”, respectivul manual a fost pus la stalpul infamiei, fiind etichetat drept „intolerant”. Avem de-a face cu un caz limpede de contradicție de opinii: pe de o parte, mesajul intransigent al teologiei ortodoxe, inflexibil în materie de doctrină și practică religioasă, iar pe de alta, presiunea tot mai mare venită din partea celor ce doresc schimbări, chiar în forma aceasta a sincretismului oriental.
 

Extras din: Misiunea Bisericii Ortodoxe în postmodernitate
Pr. lector dr. David Pestroiu
Foto: rezistentacrestinablog.wordpress.com
Lasa un comentariu
avatar
avatar
1 Spam
1
BRAVO PUTIN pentru modul in care lupti si conduci Rusia pentru pastrarea ca Stat Independent , Suveran si Unitar !
Cititi ca merita ca Lectie de patriotism sa reincepem o astfel de Educatie si Lupta !

Extrase din cuvantarile lui Putin, in ultima vreme:

“Fiecare in tara lui sa-si faca legea dupa datina lor , nu sa migreze si sa-si impuna legea lor in tara de adoptie ; astfel de manifesteri sunt incompatibile cu legile noastre .”

“Trebuie sa invatam din greselile altora si sa nu permitem mai mult decat drepturile omului, legat de o viata civilizata, conditii minime de trai si respectul reciproc, fara a impune religiile lor in tara noastra.”

“Omul in casa lui are dreptul sa se manifeste cum doreste, insa in exterior trebuie sa respecte regulile statului de adoptie.

DA, BRAVO PUTIN !

Acum câţiva ani regele Arabiei l-a vizitat pe Putin la Moscova.
Inainte de a pleca i-a spus lui Putin că ar vrea să cumpere o mare parcelă şi să ridice, cu bani arabi, o mare moschee în capitala rusă.

"Nu e o problemă", i-a răspuns rusul, "dar cu o condiţie : să autorizaţi să se construiască deasemenea, în capitala arabă, o mare Biserică ortodoxă".
"Nu se poate" spuse arabul.
"De ce?" a întrebat Putin.
"Pentru că religia voastră nu este adevărată şi nu putem lăsa ca poporul să fie înşelat".
"Eu gândesc la fel despre religia ta şi fără îndoială aş permite ridicarea templului tău dacă ar fi echivalent, aşa că am terminat subiectul".

ESTE FORMA DE A INFRUNTA PE ACEIA CARE VOR SA-SI IMPUNA OBICEIURILE LOR.

Extras din alta cuvantare a lui Putin:

Minoritatile si religiile:
"In 4 August 2013 liderul rus , Vladimir Putin , s-a adresat parlamentului ţării sale cu acest discurs despre tensiunile cu minorităţile etnice :
"In Rusia se trăieşte ca ruşii !
Oricare minoritate , de oriunde , care vrea să trăiască în Rusia , să lucreze şi să vorbească rusa şi trebuie să respecte legile ruseşti .
Dacă ei preferă Legea minoritatii şi să trăiască viaţa minoritatii , îi sfătuim să plece în acele locuri unde aceasta să fie Legea Statului ...
- Rusia nu are nevoie de minorităţi , aceste minoritati au nevoie de Rusia şi nu le garantăm privilegii speciale , nici nu încercăm să schimbăm legile noastre adaptându-le cerinţelor lor .
- Nu contează cât de tare strigă "discriminare", nu tolerăm lipsa de respect faţă de cultura noastră rusă. "
“Trebuie să învăţăm mult din sinuciderea Americii , Angliei , Olandei , Franţei , etc. dacă vrem să supravieţuim ca naţiune . Minoritatile au învins în aceste ţări , dar nu vor reuşi şi în Rusia .
- Tradiţiile şi obiceiurile ruseşti nu sunt compatibile cu lipsa de cultură şi formele primitive ale legilor minoritatilor . Când acest onorabil corp legislativ gândeşte să creeze legi noi , va trebui să aibă în minte în primul rând interesul naţional rus , observând că minorităţile nu sunt ruse".

Diferenta dintre putin si grupurile soros-clinton-ppe provine si de la :
Atitudine de Patriotism , Nationalism , Respect si Celebrarea a Stromosilor Neamului Natiunii si urmare a acestor Stramosi prin Educatia Patriotica de Stat Independent , Suveran si Unitar pe care rusii o pastreaza iar imperialistii vor sa o desfiinteze ...

Atitudinea de Patriotism , Nationalism , Respect si Celebrarea a Stromosilor Neamului Natiunii si urmare a acestor Stramosi prin Educatia Patriotica de Stat Independent , Suveran si Unitar pe care am primit-o noi cei din Neamul Romanesc secole la rand este mai putina in ultimii 27 de ani , de fapt aproape deloc in acesti ani de dupa 1989 ...

Ar trebui sa invatam din astfel de atitudini Patriotice si Nationaliste si sa ne readucem aminte de EROII Neamului Romannesc si de ce S-au Sacrificat !
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 2
Vizitatori: 2
Utilizatori: 0