24 Februarie 19

Importanta Sfintei Spovedanii

  • 30 Septembrie 14
  • Invatatura de Credinta
  • 1
Importanta Sfintei Spovedanii

    Marturisesc batranii de pe Valea Bistritei,ca prin anii 1934-1935, in satul Izvorul Muntelui, Ceahlau,s-a petrecut un fapt cu totul neobisnuit. O fata din sat, ca de vreo 20 de ani, necasatatorita,pastea oile pe munte. Iar din lucrarea vrajmasului, un cioban a cazut cu dansa in pacat. Fiindu-i rusine sa nu afle parintii, si-a ucis mai inainte de vreme pruncul. Apoi, rusinandu-se si de preotul satului, nu si-a marturisit acest pacat greu al desfranarii si al uciderii. Insa sufletul acesta avea mare evlavie la Maica DOMNULUI, inaintea careia se ruga si plangea ziua si noaptea, sa-i ierte pacatul acesta si sa-i ceara mila de la DOMNUL. Dupa cativa ani fata s-a imbolnavit si a murit . A treia zi a venit preotul si mult popor si s-a inceput slujba de inmormantare. Dupa terminarea trisaghionului si a praznicului in familie, pe cand sa porneasca cu moarta spre Biserica, iata ca se desteapta raposata, misca putin capul si incepe a striga: - Parinte, parinte, vino incoace... nu te teme! Cu Sfintia ta ta am treaba.
 

    Eu am facut un pacat mare in viata si m-am rusinat sa-l spovedesc. Dar pentru ca am avut evlavie la Maica DOMNULUI, ea s-a rugat pentru mine inaintea MANTUITORULUI si mi-a trimis sufletul in trup, ca sa-mi spovedesc pacatul pe pamant, caci pe pamant l-am facut. Lumea, uimita, s-a retras afara, iar fata s-a marturisit la preot de pacatele sale,cu multe lacrimi. Apoi rudele s-au imbulzit in jurul sicriului, cu tot felul de intrebari: - Cum este dincolo? Ce-ai vazut acolo? Ai vazut fericrea Raiului? Dar muncile iadului? - Cum este dincolo, nu pot sa va spun. Atat va pot spune, ca asa cum este aici pe pamant, unde fiecare este scris la primarie cu tot ce are, tot asa si dincolo, fiecare este scris cu tot ce a facut, bun sau rau. Va rog cu lacrimi, sa fiti spovediti fiecare de toate pacatele, ca ce se dezleaga pe pamant, se dezleaga si in cer. Dincolo nu mai este pocainta si nici Maica DOMNULUI nu se mai roaga penmtru pacatosi! Tot ce ati facut pentru mine, rugaciuni si pomana sunt primite. Continuati! Si a adormit din nou raposata.

( ISTORIOARE DUHOVNICESTI - Arhim. Ioanichie Balan)

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Acest articol este total deosebit,foarte impresionant pentru noi toti,despre importanta foarte mare ce o are pentru om Sfanta Spovedanie cat timp traieste pe acest pamant.O minune de negrait s-a petrecut cu aceasta fata prin puterea credintei si a rugaciunilor de pocainta din adancul sufletului la Maica Domnului.Multumim si cele mai sincere felicitari pentru acest articol Extraordinar,UNIC!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 4
Vizitatori: 4
Utilizatori: 0