15 Noiembrie 18

Ignorantii serbeaza Halloween: oare ce se incadreaza in "primitivism" sau prostie, cinstirea hidosului sau cinstirea iubirii de Sfinti??

  • 01 Noiembrie 18
  • Atei militanti
  • 0
    Haideti sa facem o comparatie, exista crestini care cinstesc Sfintii, Sfintele Moaste primind pace sufleteasca, spor la rugaciune, vindecare sufeteasca si trupeasca, traire duhovniceasca, apropiere de Dumnezeu ... totul e sa crezi cu adevarat! Mai avem o alta categorie de oameni care hulesc in fel si chip Crestinii Ortodocsi cu o energie inflacarata de ignoranta si nestiinta trairii in Biserica, astfel CINSTIND moartea, crima, fel de fel de stari sinistre si costume care aduc aminte de IAD, crime, sange, violuri, in definitiv Halloween-ul ...
    MASS-MEDIA promoveaza Halloween-ul cu o ambitie pe care nu o pot califica, punand aceasta sarbatoare a mortii intr-o lumina pozitiva, distractiva si chiar "benefica" pentru diversitatea distractiilor adolescentine, in acelasi timp insa, cinstirea Sfintilor, Sfintelor Moaste o prezinta ca pe un act al habotniciei, al negativismului total, al primitismului si al prostiei in definitiv.

Ma intreb, oare ce se incadreaza in "primitivism" sau prostie, cinstirea hidosului sau cinstirea iubirii de Sfinti??

   "Există o mulţime de studii desfăşurate în Statele Unite în care se arată că de Haloween cresc spargerile cu minim 25%, sporesc consumul de alcool şi droguri şi cresc rata criminalităţii. Într-un studiu realizat în Boston s-a constatat că, pe parcursul a patru ani, în noaptea de Haloween criminalitatea este mai mare cu 50% decât în toate celelalte momente ale anului.
    De asemenea, privind perspectiva inofensivă pe care o au tinerii, relevant este studiul în care se arată că la întrebarea ce a-ţi vrea să faceţi în noaptea de Halloween, cei intervievați au ales, într-un procent de 80%, răspunsul "să omor un om". Spiritul acestei sărbători este într-adevăr viu şi dictează nu înmulţirea binelui, a păcii şi a dragostei între oameni, de care lumea de astăzi se pare că are nevoie tot mai mult, ci un spirit malefic al lucrării răului dus până la uciderea aproapelui.
    Toate aceste fapte cred că ar fi de ajuns ca să ne punem problema în ce măsură societatea românească, şcoala românească care se confruntă tot mai mult cu problema violenţei are nevoie de introducerea sărbătorii şi manifestărilor de Haloween." declara Dr. Virgiliu Gheorghe pentru activenews.ro .

Foto: Facebook
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 12
Vizitatori: 12
Utilizatori: 0