24 August 19

Iată patru lucrui care s-au întâmplat în ultimele 2-3 săptămâni, în timp ce noi ne uitam la Campionatul Mondial din Rusia

  • 23 Iulie 18
  • Actualitate
  • 0
    Iată patru lucrui care s-au întâmplat în ultimele 2-3 săptămâni, în timp ce noi ne uitam la Campionatul Mondial din Rusia și la întâlnirea Putin-Trump de la Helsinki.

Public astăzi prima parte a textului și revin, mâine, cu continuarea.

În lume:

1. Sute de creștini au fost uciși în Nigeria de jihadiștii Fulani la sfârșitul lunii iunie. Teroriștii musulmani au folosit macete și arme de foc pentru a masacra cel puțin 200 de creștini, în doar două zile – conform Christian Today. Dintre aceștia, 120 de creștini au fost uciși într-o ambuscadă, în timp ce se întorceau de la înmormântarea unei rude, conform pastorului nigerian Pam Chollom.

    Unele publicații occidentale îi numesc pe Fulani „păstori”, însă faptele acestora arată că vorbim, în fapt, despre indivizi înarmați care comit acte de terorism. Dede Laugesen, activist al organizației Save the Persecuted Christians, o coaliție națională a liderilor creștini și evrei care are ca scop creșterea gradul de conștientizare în America al persecuției creștinilor, a afirmat: „Cumva, Fulani au trecut în percepția publică de la cel de-al patrulea cel mai criminal grup terorist, în 2015, la a fi numiți simpli «păstori». De ce sunt «păstorii» înarmați cu AK47 și cine îi înarmează?” Președintele nigerian Muhammadu Buhari aparține, el însuși, tribului Fulani.

    În luna martie, jihadiștii Fulanii au ucis alți 225 de creștini, conform aceleiași publicații. Numărul estimat al fermierilor creștini uciși de teroriștii Fulani până în prezent se ridică la 6000 de oameni, inclusiv femei și copii. Nu am văzut știrea menționată mai nicăieri în presa românească și nici în cea occidentală. O altă relatare a masacrului o găsim în cotidianul nigerian This Day.

2. În acest timp, în Marea Britanie, președintele Camerei Comunelor din Regatul Unit, John Bercow, a declarat explicit că drepturile „persoanelor LGBTQ” trebuie să prevaleze față de libertatea religioasă (link-ul este către o publicație pro-LGBTQ). Bercow a susținut agenda pro-LGBTQ în întregul său mandat, precum și măsuri pentru a face obligatorie educația sexuală explicită pentru copii începând cu vârsta de șase ani și diverse inițiative pro-avort și de incriminare a centrelor pentru criza de sarcină. Asta în condițiile în care, în lumea occidentală, am văzut până acum cum organizații religioase pentru adopție sunt obligate să se închidă deoarece refuză să plaseze copii în „familii” homosexuale, argumentând că orice copil are dreptul să fie crescut de o mamă și de o tată; afaceri din industria căsătoriilor, cofetării și chiar pizzerii sunt obligate să participe la „căsătorii” de același sex, sau să intre în faliment; funcționari publici sunt trimiși la închisoare din cauză că credința lor creștină nu le permite să semneze un certificat de căsătorie între persoane de același sex; preoți și pastori sunt dați în judecată și trimiși la închisoare pentru citirea unor pasaje din Biblie; și fondatori ai unor corporații high-tech, precum fostul CEO al Mozilla Brendan Eich, sunt linșați public și obligați să demisioneze de la conducerea companiei pe care chiar ei au fondat-o pentru că au făcut o donație privată către o organizație ce sprijinea definiței Căsătoriei naturale.

    Două lucruri sunt extrem de surprinzătoare aici. Primul este acela că John Bercow se consideră un „conservator britanic”; al doilea este că, în numele „iubirii” și al „toleranței”, libertatea de exprimare și libertatea religioasă sunt, practic, anihilate în unele țări din lumea occidentală.

    Ceea ce este mai îngrijorător este faptul că astfel de restrângeri ale libertății religioase vin, de cele mai multe ori, după ce, în etapa inițială a obținerii sprijinului publicului, susținătorii drepturilor LGBTQ promit cât cerul și pământul că sferele libertății de exprimare și celei religioase nu vor fi afectate.

Sursa: Catalin Sturza

Nota site: Cand mor 10 caricaturisti care jignesc tot ce prind e "tragedie", cand mor sute, mii de crestini ... e doar "o cifra" de care uitam cat mai repede.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe