25 August 19

Iata ce religie uraste diavolul cel mai mult

  • 24 Decembrie 14
  • Invatatura de Credinta
  • 1
Iată ce religie urăște diavolul cel mai mult

    Odată, pe când fericitul Ioan Bostrinul se afla cu treburi în Antiohia Siriei, au fost duse la el 4 femei demonizate, care spuneau multe, fiind înrâurite de diavoli.
    Ioan, ascultându-le, le-a întrebat despre diferite lucruri, cum ar fi căderea demonilor din rai, despre fructul pe care l-a mâncat Adam, despre şarpe şi altele, pe care nu le vom spune aici, din pricina slăbiciunii multora. Însă, pe două dintre acestea, care sunt spre zidirea sufletului, le vom povesti în continuare.

– Vă e frică de rugăciunea împărătească „Tatăl nostru”, de Psalmul 90 „Cel ce locuieşte întru ajutorul Celui-Preaînalt” şi de „Cu noi este Dumnezeu” al proorocului Isaia?
– Da, au răspuns femeile demonizate, pentru că rugăciunile acestea sunt de folos.
– Dar de „Să învie Dumnezeu şi să se risipească vrăjmaşii…” (rugăciunea Sfintei Cruci)?
– Încetează, nu mai spune cuvintele astea, au strigat demonii. În toată Scriptura nu este vreun alt cuvânt care să ne zădărnicească puterile precum acesta!
 


Sursa foto: ascorslatina.wordpress.com

– De care lucruri ale creştinilor vă temeţi?
– Aveţi, într-adevăr, trei lucruri mari: unul ce-l purtaţi la gât, cu unul vă scăldaţi în biserică, şi altul cel pe care îl mâncaţi la Liturghie.
Se refereau la Sfânta Cruce, la Sfântul Botez şi la Sfânta Împărtăşanie.
– Din acestea trei, de care vă temeţi mai mult?
– Dacă păziţi bine lucrul cu care vă împărtăşiţi, nimeni dintre noi nu va putea face rău vreunui creştin.
Cuviosul Ioan L-a slăvit pe Dumnezeu pentru cele auzite şi a întrebat iarăşi:
- Ce religie iubiţi mai mult dintre cele care există pe lume?
- Le iubim pe cele care n-au niciunul din cele trei lucruri pe care le-am spus şi care nu-L mărturisesc ca Dumnezeu sau Fiu al lui Dumnezeu, pe fiul Mariei.
– Dar voi cum de L-aţi mărturisit ca Fiu al lui Dumnezeu atunci când I-aţi spus: „Ce ai cu noi Iisuse, Fiul lui Dumnezeu?”
Atunci demonii au tăcut pentru puţin şi după aceea au răspuns:
– Am spus că este Fiul lui Dumnezeu nu pentru că am vrut, ci pentru că ne-a silit puterea Lui. Şi asta pentru a-i ruşina pe iudeii, care-L huleau şi-L numeau nelegiuit.

    Pe acestea şi multe altele le-au descoperit diavolul prin gura demonizaţilor în faţa multora, care au spus şi altora ce-au văzut şi au auzit.

Pentru mai multe detalii clic aici: pelerinortodox.com

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Acest articol cu adevarat deosebit inca din titlu,cuvintele scrise in el sunt cutremuratoare si infricosatoare pentru noi toti crestinii,cuvintele pe care le-au spus diavolii din cele 4 femei demonizate - ca lor le este frică de rugăciunea împărătească „Tatăl nostru”, de Psalmul 90 „Cel ce locuieşte întru ajutorul Celui-Preaînalt” , de „Cu noi este Dumnezeu” al proorocului Isaia si de „Să învie Dumnezeu şi să se risipească vrăjmaşii…” (rugăciunea Sfintei Crucii).
Ca ei se tem cel mai mult de trei lucruri-Sfânta Cruce,Sfântul Botez si mai ales de Sfânta Împărtăşanie.Iar dintre toate religiile care există pe lume diavolii le iubesc pe cele care n-au niciunul din aceste trei lucruri şi care nu-L mărturisesc ca Dumnezeu sau Fiu al lui Dumnezeu,pe fiul Mariei.
Dar lucrul cel mai Extraordinar sunt cuvintele acestea „Ce ai cu noi Iisuse,Fiul lui Dumnezeu?”,prin care diavolii l-au mărturisit ca Fiu al lui Dumnezeu pe Iisus,fiind siliti si inspaimantandu-se de MARE puterea Lui.
Multumim si cele mai sincere felicitari pentru acest articol,prin care oricarui crestin i se arata inca o data puterea lui Dumnezeu,a credintei,a rugaciunii si a lucrurilor sfinte!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe