19 Martie 19

FINLANDA. Mii de finlandezi au parasit Biserica Luterana, dupa ce a sprijinit legea privind LEGALIZAREA casatoriilor gay

  • 07 Decembrie 14
  • Actualitate
  • 1
FINLANDA. Mii de finlandezi au părăsit Biserica Luterană, după ce a sprijinit legea privind LEGALIZAREA căsătoriilor gay

    Mii de oameni au părăsit Biserica Luterană din Finlanda, după ce parlamentul țării a decis la finele săptămânii trecute să aprobe legea care dă undă verde căsătoriilor între persoane de același sex, iar arhiepiscopul Bisericii Luterane și-a exprimat sprijinul pentru votul din legislativ, informează Russia Today, citând presa finlandeză. Finlanda a devenit astfel a 12-a țară din Europa care legalizează căsătoriile între homosexuali.

    Până sâmbătă, aproape 7.800 de oameni au decis să părăsească Biserica Luterană, prin anunțuri online, pe site-ul creat special de Biserică pentru procesul de înregistrări.

    Parlamentul de la Helsinki a trecut, vineri, un proiect de legalizare a căsătoriei între persoane de același sex în țară, devenind ultima țară din Scandinavia și cea de-a 12-a din Europa, care legalizează căsătoriile între homosexuali, conform unui raport al publicatiei Sputnik.
105 membri ai Parlamentului au votat in favoarea proiectului, 92 votand împotrivă. Înainte ca legea sa treacă, cuplurile gay finlandeze se bucurau de un set aparte de drepturi la parteneriat, care nu includeau dreptul de a adopta copii sau de a împărtăși acelasi nume.
 

    „Finlanda ar trebui să se străduiască să devină o societate în care să nu existe discriminare, iar drepturile omului sa fie respectate și doi adulți sa se poata căsători, indiferent de orientarea lor sexuală„, a declarat premierul Alexander Stubb, de centru-dreapta, înainte de vot.

    Arhiepiscopul Kari Mäkinen, al Bisericii Evanghelice Luterane, a sprijinit proiectul. Circa 76,4% din finlandezi au aderat la Biserica Evanghelică Luterană Finlandeză, una dintre cele mai mari organizații luterane din lume, deși ponderea sa în populația țării a scăzut în ultimii ani.

    Oponenții proiectului de lege s-au axat, în principal, pe problema drepturilor de adopție a copilului, menționând că copiii ar trebui să aibă dreptul la un tată și la o mamă, in sprijinul unei dezvoltari sociale sănătoase.

Mii de susținători ai proiectului de lege s-au adunat in Helsinki, pentru a sărbători rezultatul.

Multumim pentru sursa articolului: activenews.ro

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Acest articol prin imagine,prin titlu si prin cuvintele scrise prezinta un lucru care este impotriva firii,normalitatii si total impotriva naturii divine a fiintei umane-omul este creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu si trebuie sa isi traiasca ca un adevarat crestin.Faptul ca parlamentul țării fiind sprijinit si de arhiepiscopul Bisericii Luterane,a decis la sfarsitul săptămânii trecute să aprobe legea care dă undă verde căsătoriilor între persoane gay si Finlanda a devenit astfel a 12-a țară din Europa care legalizeaza astfel de căsătorii,este ceva pentru care nu exista cuvinte ca sa comentezi.Înainte ca legea sa treacă,cuplurile gay finlandeze aveau unele drepturi in societate dar care nu includeau dreptul de a adopta copii sau de a împărtăși acelasi nume.Dar acum dupa legalizarea casatoriei au toate drepturile la fel ca si orice casatorie normala si acest lucru este ingrijorator.Multumim pentru acest articol,cuvintele scrise in el sa fie un semnal de alarma pentru noi toti romanii,pentru intreaga societate!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0