24 Februarie 19

Fata ascunsa a bisericii noastre

  • 20 Decembrie 14
  • Stiri de interes
  • 3
Fața ascunsă a bisericii noastre

    Din păcate în ultimul an presa română a evidențiat până la saturație cazurile unor preoți corupți dar a ocolit sau a prezentat accidental activitatea socială a parohiilor ortodoxe din România.

    Am încercat de aceea să văd cam pe unde se situează filantropia socială desfășurată de Biserica Ortodoxă. Astfel la începutul anului 2014 în Patriarhia Română funcționau 784 de instituţii și servicii sociale.

    Pe tipuri de așezăminte ortodoxe, în ianuarie 2014 funcționau 141 cantine sociale și brutării, 50 instituții care ofereau servicii medicale, 75 centre de zi pentru copii, 15 centre de zi pentru vârstnici, 47 centre rezidențiale vârstnici (azile), 11 centre comunitare, 35 centre de tip familial, 38 grădinițe sociale, 13 locuințe protejate, 130 centre de consiliere/resurse, 2 instituții de învățământ pentru adulți, 18 centre de urgență (pentru persoane fără adăpost, pentru victime ale violenței domestice, pentru victime ale traficului de persoane), 13 campusuri de tabără, 68 centre educaționale și alte 128 instituții cu specific special.
 


Sursa foto: botosaneanul.ro

    Pentru asistența socială și ajutoarele către sinistrați, pe parcursul anului 2013, s-au cheltuit 80.828.200 ron adică aproximativ 18 milioane de euro.

    Din punct de vedere al finanțării erau înregistrate 271 de proiecte și programe sociale dintre care 178 finanţate din fondurile proprii ale bisericii, 19 cu finanţare externă, 18 cu finanţare publică şi 56 cu finanţare mixtă.

    Beneficiarii direcți ai acestor proiecte pe categorii au fost 22.945 copii, 4.920 persoane cu dizabilităţi, 15.086 persoane vârstnice, 13.110 şomeri, adulți în dificultate, victime ale traficului de persoane, victime ale violenței familiale, deţinuţi eliberaţi, victime ale calamităților naturale și 5.650 cazuri sociale speciale.
 


Sursa foto: asociatia-sfantul-stefan.ro

    Conform articolului 29 din Constituție cultele recunoscute în România se bucură de sprijinul Statului, inclusiv prin înlesnirea asistenței religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile și în orfelinate. În acest sens asistenţa religioasă în unităţile militare, penitenciare, spitale şi aşezăminte de ocrotire socială a fost asigurată de un număr de 512 preoţi misionari, 154 dintre aceștia în unităţi militare şi penitenciare şi 358 în spitale și aşezăminte de ocrotire socială.

    În spatele acestor statistici seci se află preoți, călugări și creștini mireni care zi de zi s-au aplecat spre a-i ajuta pe românii în nevoie. Ei nu apar pe sticlă, rareori se fac reportaje despre activitatea lor. Dragi jurnaliști, trebuie să fiți conștienți că atunci când este denigrată Biserica Ortodoxă per ansamblu, se aruncă practic cu noroi și în acești oameni.

Pentru mai multe detalii: avereabisericii.ro (multumim pentru sursa)

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Acest articol este cu adevarat deosebit si atrage atentia inca din titlu ,,Fața ascunsă a bisericii noastre'' ,un articol absolut EXTRAORDINAR,foarte reusit,foarte bine documentat cu date si cifre exacte,informatiile scrise in acest articol sunt DE mare INTERES pentru noi toti romanii,pentru noi toti crestinii ortodocsi. Multumim si cele mai sincere FELICITARI pentru acest articol,ce este scris tocmai pentru inlaturarea cu argumente documentate a minciunilor,fabulatiilor si dezinformarilor care au aparut in ultimul timp cu scop de manipulare a oamenilor,avand ca obiectiv scaderea increderii in Biserica Ortodoxă Româna dar si in cinstea preoților si călugărilor care zi de zi s-au aplecat spre a-i ajuta pe românii în nevoie,prin denigrarea institutiei Bisericii urmarindu-se ca sa fie distrusa adevarata credinta in Dumnezeu!
Este foarte adevarat ca din păcate în ultimul an presa română a evidențiat până la saturație cazurile unor preoți corupți dar a ocolit sau a prezentat accidental activitatea socială a parohiilor ortodoxe din România.
Iata care este fata ascunsa a bisericii noastre - ,,Pe tipuri de așezăminte ortodoxe,in ianuarie 2014 funcționau 141 cantine sociale și brutării, 50 instituții care ofereau servicii medicale, 75 centre de zi pentru copii, 15 centre de zi pentru vârstnici, 47 centre rezidențiale vârstnici (azile), 11 centre comunitare, 35 centre de tip familial, 38 grădinițe sociale, 13 locuințe protejate, 130 centre de consiliere/resurse, 2 instituții de învățământ pentru adulți, 18 centre de urgență
(pentru persoane fără adăpost, pentru victime ale violenței domestice, pentru victime ale traficului de persoane), 13 campusuri de tabără, 68 centre educaționale și alte 128 instituții cu specific special.''
avatar
0 Spam
2
,,Conform articolului 29 din Constituție cultele recunoscute în România se bucură de sprijinul Statului, inclusiv prin înlesnirea asistenței religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile și în orfelinate. În acest sens asistenţa religioasă în unităţile militare, penitenciare, spitale şi aşezăminte de ocrotire socială a fost asigurată de un număr de 512 preoţi misionari, 154 dintre aceștia în unităţi militare şi penitenciare şi 358 în spitale și aşezăminte de ocrotire socială.

În spatele acestor statistici seci se află preoți, călugări și creștini mireni care zi de zi s-au aplecat spre a-i ajuta pe românii în nevoie. Ei nu apar pe sticlă, rareori se fac reportaje despre activitatea lor. Dragi jurnaliști, trebuie să fiți conștienți că atunci când este denigrată Biserica Ortodoxă per ansamblu, se aruncă practic cu noroi și în acești oameni.''Consider incorec argumentul,acestea sun misiunile bisericii.Acei misionari si preoti cu activitate in spitale unitati militare penitenciare sunt incadrati pentru aceste activitati si beneficiaza de retribuire pentru ce fac,ca si mine de altfel care sunt platit pentru ce am fost angajat !Ma intretin eu si familia din activitatea mea dupa cum o fac si ei !Biserica nu e denigrata,fereasca Dumnezeu !Dar slujbasii ei pot gresi ,si sunt suficiente exemple in acest sens,care incalca regulile bisericesti,si prin ceea ce inreprind uneori ei sunt cei care strica imaginea institutiei bisericii !Doriti exemple ?/www.youtube.com/watch?v=OThX0u7gbh0;http://www.stiridecluj.ro/social/dovada-ca-preotii-din-cluj-au-primit-ordin-sa-i-indemne-pe-credinciosi-sa-voteze- un-presedinte-ortodox-video
avatar
0
3
Domnule Posoganmihai, nu ati citit cu atentie articolul ... faptele bune de crestin prezentate mai sus nu pot fi remunerate din moment ce au fost facute pentru suflet de la suflet! Va recomand http://www.deinteres.org/news....formari /2014-12-13-429
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 4
Vizitatori: 4
Utilizatori: 0