15 Noiembrie 18

Fara Sfanta Liturghie mor ...

  • 04 Noiembrie 18
  • Biserica Ortodoxa, Biserica lui Hristos
  • 0
    Sfanta Liturghie pentru mine este seva vietii mele, este comuniunea Bisericii, unde toti devenim una indiferent de cati suntem la slujba. Prezenta la Sfanta Liturghie trebuie sa reprezinte o impreuna liturghisire cu preotul si cantaretii de la strana. Nepasarea in slujba este cararea sigura catre plictiseala, catre o stare de neliniste si a departarii de Biserica.
    Participarea la slujba trebuie sa reprezinte o permanenta rugaciune. De recomandat fiind si o rugaciune inainte de venirea la Sfanta Liturghie pentru o mai buna intelegere a ceea ce se intampla acolo. Pe scurt si foarte cuprinzator, noi trebuie sa intelegem ca la Sfanta Liturghie se petrec lucruri mai presus de cuvinte si de care nimeni nu este vrednic, nici macar preotul. In Biserica la Sfanta Liturghie il avem pe Hristos prezent, dupa cum bine spune Sfanta Scriptura "unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor", tot in Biblie gasind cuvintele "ca să ştii, dacă zăbovesc, cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a adevărului", prin asta intelegand cat de importanta este Biserica, comuniunea sa si participarea in viata Bisericii.
    Nu, nu este de ajuns sa spunem ca "eu am credinta mea, nu merg la Biserica, dar sunt Ortodoxa". Ce e asta? Aceasta "traire", aceasta expresie nu are nimic in comun cu trairea vie in Biserica lui Hristos, ci cu o lipsa de impartasire cu Hristos care duce inevitabil oriunde dar la Dumnezeu nu. Despre acesti oameni Sfanta Scriptura este exacta, scrie in cartea Apocalipsei "stiu faptele tale; că nu eşti nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte! Astfel, fiindcă eşti căldicel - nici fierbinte, nici rece - am să te vărs din gura Mea", intelegand ca lipsa trairii in viata Bisericii reprezinta drumul care duce omul intr-o directie opusa fata de drumul catre mantuire.
    Cei care nu vin la Biserica si nu se impartasesc cu Trupul si Sangele Mantuitorului NU vor intra in imparatia lui Dumnezeu. "Şi le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veţi mânca trupul Fiului Omului şi nu veţi bea sângele Lui, nu veţi avea viaţă în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare şi sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne întru Mine şi Eu întru el", iata ce scrie in Sfanta Scriptura. Prin asta intelegem ca pentru a ne impartasi trebuie sa luam legatura cu preotul, cu Biserica...dupa care trebuie sa ne marturisim, adica sa ne spovedim la preot, dupa care prin dezlegarea parintelui sa ne unim IN BISERICA cu Hristos prin Sfanta Impartasanie ... doar in cazuri exceptionale venind preotul acasa pentru a ne impartasi, dar sa ne rugam la Dumnezeu sa nu ajungem in astfel de cazuri.
    Poate va intrebati, de ce atatea trimiteri din Sfanta Scriptura?! Pentru ca nimic din Sfanta Scriptura nu e minciuna, totul este real, corect, moral, minunat si nu in ultimul rand, Sfanta Scriptura este "scrisoarea" pentru a ne mantui data noua de Dumnezeu. Scrie in Sfanta Scriptura despre vechile orase Sodoma si Gomora care au fost arse din pricina marilor pacate care se savarseau acolo si care strigatul lor a ajuns pana la cer. Aceste orase s-au descoperit de catre arheologi cu metri de pamant ars deasupra lor. Ateii militanti spun ca Iisus Hristos este o inventie, ei bine nu, exista dovezi istorice NECRESTINE foarte multe, incat s-ar putea rescrie Biblia, in care se vorbeste de Iisus Hristos, de rastignirea Sa si de invierea Lui cea dea treia zi. Exemplele pot continua, dar ma opresc aici.
    In definitiv, Sfanta Liturghie reprezinta un buchet de cantari si rugaciuni Biblice care reprezinta o scara catre cer, catre impartasirea cu Trupul si Sangele Mantuitorului nostru celui VIU.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 14
Vizitatori: 14
Utilizatori: 0