24 August 19

Fake news-urile din ultimele două săptămâni despre Referendumul pentru Căsătorie și Coalitia pentru Familie (CPF)

  • 21 Mai 18
  • LGBT
  • 0
- CpF nu interzice nimănui mersul la cinema și nu interzice nimănui nimic, în general. Demersul CpF are un singur obiectiv: clarificarea definiției Căsătoriei în Constituția României ca fiind în între un bărbat și o femeie, în spiritul legislației actuale. Să spui că demersul CpF dorește o epurare etnică nu e doar stupid și mincinos – e o jignire la adresa victimelor epurărilor etnice, cum a fost cele recente din Sudan, Nigeria, Africa de Sud și Kenya. O epurare etnică de proporții are loc și acum în Sudan – vorbim de sute de mii de oameni care sunt uciși sau alungați din casele lor prin metode teroriste. Așadar, fake-ul cu Noemi Meilman e cel mai grosolan dintre toate.

- Demersul CpF nu e îndreptat împotriva gay-ilor. Acest demers nu are ca obiectiv incriminarea homosexualității sau scoaterea homosexualității în afara legii. Premisa de la care pornește clipul cu Ziua Internațională împotriva Homofobiei și Transfobiei (chiar, ce e aceea transfobie?) e manipulatoare și falsă. Ca de obicei, demersul CPF nu este prezentat, în schimb se zice o minciună, în aceeași direcție a înnegririi și demonizării CpF.

- Povestea cu eleva olimpică ce acuză CpF că se promovează pe spatele Olimpicilor Naționali ne sperie pe toți – cu excepția faptului că CpF e pusă cu mâna în acea poveste și nu are nici o legătură cu ea.

- În sfârșit, despre povestea cu mămica singură la mall care a fost discriminată și nu a primit un pachet Family din cauza demersului CpF am mai scris. Câtă proactivitate pe acel cinematograf – să nu vândă un bilet deoarece ar fi crezut că Referendumul a trecut, iar inițiativa „discriminatorie” ar trebui aplicată asupra pachetelor Family de la mall. Cel mai grav este că președintele CNCD, Csaba Astaloș, a preluat și el fake news-ul, și l-a amplificat, dând vina tot pe CpF.

    Ce să ne mai așteptăm să aflăm? Am auzit, de pildă, că în Chișinău un candidat la Primărie a fost acuzat că va vinde orașul către 30.000 de arabi, iar „dovada” a fost un clip fake de la Al Jazeera, în limba arabă (și chipurile subtitrat), în care candidatul respectiv e prezentat drept negociind vânzarea Chișinăului. Și această știre a rulat vreo două luni prin presa din Chișinău, și mulți probabil că a crezut-o. S-a spus că fake-urile din Chișinău sunt mult mai grosolane decât astea de la noi, că la noi manipularea e mai „fină”. Uitându-mă la exemplele de mai sus, mie nu mi se pare deloc că ar fi așa.

LINK catre articolele false despre care s-a raspuns mai sus: Noemi Meilman: „Poate că într-o zi Coaliţia pentru Familie va dori epurare etnică sau va hotărî să interzică mersul la cinema. Pe mine mă sperie această instigare la ură, în nişte vremuri în care oamenii ar trebui să fie prieteni”, Comunitatea LGBT din București a celebrat joi oamenii pe care Coaliția pentru Familie refuză să-i vadă, O elevă olimpică acuză Coaliția pentru Familie și APOR că se promovează pe spatele Olimpicilor Naționali, Raluca Zdrobiş, o mamă singură cu doi copii, câştigă o bătălie într-un sistem care nu se preocupă de familiile monoparentale.
Sursa: Catalin Sturza
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe