23 Septembrie 18

Exclusiv, imnul Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși Sibiu 2018 #ITO2018

  • 27 August 18
  • ITO 2018
  • 0
    In fiecare an acest suflu al tineretii se simte in imnurile Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși si asta arata energia tineretii din Biserica lui Hristos cu toate ca sunt si eu de acord cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane care spune ca "toti suntem tineri dar de varste diferite", da, asa este! Credinta, vietuirea crestina te face "tanar" in fata lui Hristos.

    „Tinerețea – zice Sfântul Ioan Hrisostom – este sălbatică, având nevoie de mulți priveghetori, dascăli, pedagogi, îngrijitori, de mulți hrănitori […]. Tinerețea este ca un cal sălbatic, ca o fiară sălbatică, și dacă de la început și din cea mai fragedă vârstă a copilăriei îi vom pune niște hotare bune, după aceea nu vom avea nevoie de multe osteneli, ci obișnuința va fi ca o lege. Să nu-i lăsăm să facă ceva din cele plăcute și vătămătoare, și nici să le facem ca unor copii totdeauna pe plac, ci mai ales să-i ținem totdeauna în întreaga înțelepciune și cumpătare, fiindcă abuzul în această privință pierde tinerimea mai mult decât orice“ .

    "Fiul meu, tinerețea, dacă are smerenie, destul îi este ei! Că nimic nu cere Dumnezeu de la tânăr fără numai curățenie și smerenie." Sfântul Nifon, Mitropolitul Țării Românești.

    „Să nu lăsăm tinerii de capul lor, ci, cunoscând văpaia cuptorului (poftei), să ne străduim să-i căsătorim potrivit legii lui Dumnezeu, înainte de a se tăvăli în desfrânări, ca să-și păstreze castitatea și să nu se pângărească de desfrânare. Căsătoria să le dea îndestulător ajutor ca să-și poată potoli și săltările trupului și să scape de osândă“ si „Poate că dacă nu ar fi fost mai de demult, sau nu ar fi chiar și astăzi foarte mulți tineri care trăiesc cu înțelepciune și neprihăniți, poate că atunci, ați avea cuvânt de îndreptățire; însă când sunt, ce veți zice? Că n-ați putut stăpâni văpaia poftelor? Însă vă acuză cei ce au putut, și care aveau aceeași fire ca și voi“ scrie Sfântul Ioan Gură de Aur.

    Sfantul Apostol Pavel indemnandul pe Timotei ii spune "Nimeni să nu dispreţuiască tinereţile tale, ci fă-te pildă credincioşilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credinţa, cu curăţia."

Hristos in mijlocul nostru!

Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0