23 Martie 19

Esti crestin? Poarta-te ca atare, nu-l face de ras pe Hristos!

  • 14 Decembrie 18
  • Biserica Ortodoxa, Biserica lui Hristos
  • 0
    In ziua de azi, mai ales in Romania, cuvantul "pocait" are mai mult o conotatie de "sectar" (adept unei alte religii decat religia "mama") decat sensul real al cuvantului, anume "a-şi mărturisi păcatele săvârşite, a se căi şi a căuta să obţină iertare prin post şi rugăciuni", nicidecum adventist, Yehovist sau Penticostal. Pentru ca am lamurit acest lucru, a fi crestin in zilele noastre reprezinta in primul rand o provocare cu sinesi, iar daca aceasta "provocare" este indreptata spre smerenie si slava lui Dumnezeu intru dreapta credinta Ortodoxa, totul infloreste in sufletul celui care duce aceasta lupta. De ce este o lupta sau o provocare? Pentru ca oamenii din jur intotdeauna te vor privi ca pe un "ciudat" care nu injura, o ciudata care nu se imbraca sumar, un ciudat care nu are boala mandriei, o ciudata care nu "umbla" cu cate un barbat pe saptamana si lista poate continua... Multi care injura se cred din pricina mandriei, superiori celorlalti, adevarul este ca adevarata putere este sa nu injuri, sa te abtii de la a face rau, de la a batjocori sau alte lucruri rele... Oare ce e mai usor sa faci, rau sau bine?
    Trairea vietii Bisericii poate reprezenta o anumita "prigonire" de care cuvintele Sfintei Scripturi ne avertizeaza "fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor", chiar parintele Arsenie Papacioc subliniaza faptul ca in clipa in care suntem botezati a si venit prigoana, prigoana nu doar din partea omului departat de Biserica contra unei vieti crestine ci si din partea diavolului prin fel de fel de ispite.
    Dragi prieteni, viata Bisericii, invatatura ei reprezinta cheia tuturor rezolvarilor si pacea duhovniceasca ne-o putem gasi tot printr-o viata traita in Hristos. 

    Sa ne amintim de toti Sfintii mucenici, oameni ca noi care au suferit intr-un mod deosebit pentru Hristos si care si-au dat viata pentru dreapta credinta....ei in momentele martiriului au simtit o deosebita fericire si implinire, o liniste de dinaintea intalnirii cu Dumnezeu Creatorul. 
    Sa ne invreniceasca bunul Dumnezeu si pe noi sa dobandim cele vesnice printr-o viata intru dreapta credinta si sa nu ne atraga ceea ce este trecator intru aceasta viata mai mult decat trairea in Hristos... faima, banii, cat mai multe relatii sau alte pacate care nu fac altceva decat sa ne imbolnaveasca sufleteste si de multe ori chiar si trupeste. 

Hristos in mijlocul nostru!
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0