16 Februarie 19

Este crestinesc sa raspundem pe retelele sociale la fiecare postare crestina cu "amin" sau "Doamne ajuta"?

  • 03 Iulie 18
  • Invatatura de Credinta
  • 0
    Cuvantul "amin" vine din ebraica veche este spus pentru a exprima solemn o omologare sau intelegere.Este derivat din ebraicul āmēn care înseamna „adevărat”,”cu sigurantă” „fără îndoială”. „Amin” este găsit atât in Vechiul cât si in Noul Testament.
    Folosirea expresiilor "amin" sau "Doamne ajuta" intr-un mod habotnic, obsesiv, indiferent de material si de multe ori fara legatura, arata o lipsa de traire a vietii Bisericii si o incapacitate de a intelege sensul, rostul acestor expresii.
    Oare cum am putea mai bine sa intelegem rostul cuvantului "amin" decat rugandu-ne si traind o viata duhovniceasca. Am intalnit persoane care considerau expresiile mai sus mentionate, scrise in comentarii pe retelele sociale ca si "rugaciuni" dandui-se o importanta aparte acestui gest de a comenta astfel in conditiile in care aceste persoane nici macar odata intr-o saptamana sau doua nu se rugau in genunchi, cu atat mai putin sa se spovedeasca sau impartaseasca.
    Va recomand sa nu cadeti in aceasta iluzie ca daca scriem un comentariu pozitiv pe retelele sociale cum ar fi "amin" sau "Doamne ajuta" am facut cine stie ce fapta buna sau am sporit duhovniceste ... daca era asa nu mai existau pusnici, oameni cu profunda traire in rugaciune, rugaciunea neincetata si asa mai departe.
     De aceasta iluzie sufera din pacate multe persoane care comenteaza de multe ori la diferite publicatii cu "amin" sau "Doamne ajuta", "Doamne miluieste" in conditiile in care postarea cu pricina nu are nici o legatura cu aceste expresii de altfel frumoase si pozitive.
    Din pacate trebuie sa iesim din acest habotnicism si sa privim Ortodoxia asa cum este, frumoasa, demna, inaltatoare, duhovniceasca, datatoare de lumina si adevar, Biserica lui Hristos care are ca si cap pe Dumnezeu.
    In Noul Testament dar si in Vechiul Testament gasim folosirea cuvantului "amin" ca si o intarire a ceea ce este scris in momente cheie ale Sfintei Scripturi, nu dupa fiecare scriere sau verset. Deci nu orice postare de pe site-urile sociale reprezinta un prilej de la scrie "amin". Pastrati mai mult in suflet folosirea acestor cuvinte cu un caracter important liturgic si nu numai, folosidu-le atunci cand sufletul simte asta in profunzime.
    Spunem "Amin" sau "Doamne miluieste" in rugaciunile pe care le facem zilnic, in convorbirea noastra cu Dumnezeu din sufletul nostru, nu precum sectarii, sa vada toata lumea cat de "induhovnicesti" suntem noi si ce cuvinte postam noi ... Nu ma intelegeti gresit, recomand sa se comenteze in acest fel dar cand vad la o postare pe o retea sociala cu 100 de aprecieri si 60 de comentarii dintre care 50 sunt doar cu "amin", mi se pare o grava problema de perceptie, de rationament. Nu inlaturati importanta acestor expresii crestine prin ignoranta folosirii lor fara a constientiza importanta acestora ...
  
Nota: La poza articolului vedem comentarii la un material care "vorbea" despre rugaciune, nefiind o rugaciune in sine.

Citeste si Amin - când și de câte ori se rostește?
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0