15 Noiembrie 18

Efectele stiintific observate ale binecuvantarii, ale semnului Crucii si ale rugaciunii

  • 12 August 14
  • Stiri de interes
  • 6
Efectele științific observate ale binecuvântării, ale semnului Crucii și ale rugăciunii

    Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul „material” al acestui fenomen divin. „O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg . „Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei. ”

    Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut – a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogram ele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit – „stingerea” completă a cortexului cerebral.

    Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe măsură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută „trezie uşoară, în rugăciune” şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.

    Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte.. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.

    Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.

    Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de măsură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.

    Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.

    Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos... Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.

Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.

A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare...

Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.

Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.

Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca. Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.

„Apa «distinge» nivelul de credinţă al oamenilor. ”, spune A.. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.

(Tradus din rusă în engleză de Julia Bulighina, iar din engleză în română, de Cristina M. C1999-2009 „Pravda Ru”)

De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin experinţă, de 2000 de ani, dar „mecanismul”, fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omeneşti. (N.T.)

Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism). Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare, continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se abţină de la orice substanţă cu prorpietăţi psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa „Doisprezece Paşi de Transformare” (Twelve Steps of Transformation) explică bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive şi asupra neortodocşilor, cu condiţia să aibă credinţă în Dumnezeu.(N. T.)

(Sursa: episcopia-italiei.it)

   

  Twitter   Delicious   Facebook   Digg   Stumbleupon   Mai multe   
  

 

Lasa un comentariu
avatar
avatar
2 Spam
1
Intreg acest articol este cu adevarat EXTRAORDINAR pentru noi toti crestinii,inca din titlu ,,Efectele științific observate ale binecuvântării,ale semnului Crucii și ale rugăciunii'' ,in articol este scris detaliat despre puterea vindecatoare a apei sfintite,puterea rugaciunii Tatal Nostru si a rugaciunii in general,despre efectul binefacator al rugaciunii in Biserica si despre puterea Sfintei Cruci.Cu adevarat puterea rugaciunii este foarte mare,cu cat rugaciunea este spusa cu mai multa credinta si mai din suflet cu atat puterea ei creste.
Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat,cu ajutorul experimentelor efectuate,că apa sfinţită,semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă proprietăţi vindecătoare.Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos.Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ:omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet,ci şi în râuri şi lacuri.Rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile.Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele.
Un lucru absolut extraordinar este ca această putere vindecătoare pe plan fizic,moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general,spusă cu credinţă,se poate observa si în programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi.MULTUMIM si cele mai sincere FELICITARI pentru un asemenea articol,cuvintele scrise in el sunt de mare folos duhovnicesc pentru noi toti crestinii!
avatar
-3 Spam
2
Vindecarea sufletului.
Psalmul 41:4 "Doamne, ai milă de mine! Vindecă-mi sufletul! Căci am păcătuit împotriva Ta."
Fii sincer şi vezi dacă tu te-ai rugat vreodată ca Dumnezeu să-ţi vindece sufletul? Şi asta este din cauză că ortodoxia nu învaţă enoriaşii ceeace este scris în Cuvântul Lui Dumnezeu, ci cu totul alte baliverne, şi de aceea oamenii nu pot fi mântuiţi. Iar după ce viaţa aceasta se sfârşeşte, vine judecata şi condamnarea. Cel mai bine ar fi ca tu să te trezeşti şi să urmezi pe Calea Domnului şi să uiţi că ai fost ortodox. Ortodoxia nu este de la Dumnezeu, dacă ar fi de la Dumnezeu ai găsi-o scrisă în Biblie. Dar nu-i acolo, mai bine uit-o pentru totdeauna şi urmează pe calea Lui Dumnezeu. Orodoxia nu a fost inspirată de Dumnezeu cum ţi se pare ţie, ci a fost inspirată din iad şi trage oamenii într-acolo.
Acesta este motivul că noi ne botezăm în Numele lui Isus Cristos (Fap. 2: 36-39) ca să putem veni înainte în Numele Lui, în moartea Lui, în Invierea Lui, ca noi să fim înviaţi din nou mărturisind lumii că noi avem o Viaţă nouă, şi că omul vechi este mort (Rom. 6: 6). Noi am îngropat acea veche natură.
Vechea natură este dusă, şi acum noi suntem natura Lui (2 Petru 1: 3-7). El trăieşte în noi, şi noi nu mai facem voia noastră proprie; noi facem voia Lui. Noi nu mai judecăm cu gândirea noastră. Mintea (gândul) care era în Christos Jesus este în fiecare credincios (Filip.3: 15-16). Acolo este sufletul, şi despre care vorbim noi. Acum, aceea este partea aceea care este în interiorul nostru, sufletul. Este important ca sufletul tău să fie vindecat mai degrabă, căci dacă ai o suferinţă trupească aceea va trece oricum, pentru că omul este trecător şi oricum boala se sfârşeşte cândva. Dar foarte importantă este vindecarea sufletului, citim în Proverbe 8:36 „cel ce păcătuieşte împotriva mea îşi vatămă sufletul”, iar în Ezechiel 18:4 „Sufletul care păcătuieşte, acela va muri.”
avatar
2
3
Eu m-am rugat la Dumnezeu si prin rugaciune mi s-a probat tot ceea ce se prezinta in articol! Sa nu ne jucam cu cuvintele.
avatar
-2 Spam
4
Da, desigur prin rugăciune, însă dacă persoana nu este pe o cale bună are parte doar de vindecare trupească, fără ca să experimenteze mântuirea. Aşadar, vindecarea sufletului este mai importantă în viaţa omului decât vindecarea unei boli, pentru că pe urmă se poate îmbolnăvi din nou de aceiaşi boală sau altă boală. Eu am arătat în comentariu importanţa vindecării sufletului, care este pentru totdeauna, nu doar pentru o perioadă scurtă ca vindecarea unei boli.
avatar
2 Spam
5
Domnule „grigsitaru”, te-aș întreba 4 lucruri.....și în loc de a judeca ar fi bine să ne răspunzi, dar SINCER !:
1: Ce religie ai?
2: Dacă aceea religie (a ta) apare sau nu, în Biblie....Eu sunt convins că NU apare ! Dar să aud părerea (sau convingerea) ta), dacă apare sau nu !
Dacă ești de religie creștină, n-are cum să apară. Redactarea Bibliei s-a încheiat în jurul anului 100 dH., iar până în anul 1054 (până la Marea Schismă), SINGURA religie care Îl urma pe Hristos (prin învățătura sa) era și se nume Biserica Creștină. Deci, voi aceștia care sunteți „fixați” (doar) pe Biblie, voi nu vedeți, că N-ARE CUM SĂ MAI APARĂ NIMIC ÎN BIBLIE TOT CE S-A PETRECUT DUPĂ ANUL 100 ?! Deci, indiferent ce religie ai, nici religia ta nu apare în Biblie ! Și atunci cum vii și judeci și critici ortodoxia, care conform Bibliei și Sfintei Tradițiii datează într-adevăr din anul 33, anul Înălțării Domnului, urmată de Faptele Apostolilor?!
3: Deci după tine NICIUN ortodox nu se va mântui?? Doar cei din religia ta?! Cine ești tu, ca să ne spui cu atâta siguranță (și răutate și nepăsare bineînțeles), că TOȚI ortodocșii vor fi judecați și condamnați la iad?!
4: Tu crezi că Sfinții chiar nu au existat și nu există? Ce se întâmplă cu atâția Sfinți, care s-au nevoit în înfrânări și rugăciuni, cei de după anul 100 inclusiv, nu ca tine sau ca mine, care spre deosebire de ei, noi ne lăfăim în mocirla păcatelor și a comodității, a dulceții trupești, trecătoare și pierzătoare !! Ce se întâmplă, acești Sfinți sunt doar inventați, ei nu au trăit, iar dacă au trăit, exemplele lor de viață nu sunt de urmat?! Ce ușor e să vorbim, să judecăm, să aruncăm cu piatra, să ne propulsăm în înaltul scaun al judecății, al îngâmfării, al disprețului ! Hai să te aud, măcar răspunde-mi !
avatar
2 Spam
6
.....și încă ceva !
5: Ce alte „baliverne” ne învață ortodoxia? Dă-ne exemple, te rog !.....și cred că ești conștient, că PRIMA virtute umană prin care te apropii de Dumnezeu prin rugăciune, este SMERENIA.....care este opusul mândriei, mândrie, prin care tu ne indici drumul sigur către iad, a celor ortodocși ! Numai tu te vei mântui și cei din religia ta !.....asta după părerea „smerită”-a ta !
Nu uita (sau dacă nu știi mai bine cercetează), că prima învățătură a Ortodoxiei este dobândirea SMERENIEI, virtute, fără de care ne este imposibilă mântuirea, și asta indiferent de ce religie suntem ! Deci dacă tu ne trimiți în iad (prin constatarea, deci judecata ta), asta nicidecum nu înseamnă smerenie din partea unui om, care în mod normal nu ar trebui să-și dorească răul semenilor săi, ci dimpotrivă, mântuirea tuturor sufletelor ! Pentru că așa cum ți-e dragă și ție viața, tot așa și noi, cei din jurul tău dorim LA FEL mântuirea sufletului, ca și tine ! În fața lui Dumnezeu TOȚI SUNTEM EGALI, indiferent de religie ! Așa că în loc să critici ortodoxia și să te ocupi de alte „baliverne”, mai bine ai face ca să nu te dai atât de deștept, și cu smerenia ta să spui o rugăciune și pentru semenii tăi, indiferent că se află în rătăcire sau pe calea cea bună ! Și în special o rugăciune pentru noi, pe cei care deja „ne-ai și trimis” în iad, prin „smerenia” ta !!
Deci, în încheiere, revin la întrebarea nr. 5, Ce alte „baliverne” ne învață ortodoxia?
Sper să-mi răspunzi într-un viitor apropiat !
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 4
Vizitatori: 4
Utilizatori: 0