23 Mai 19

"Efectele psihologice ale avortului, se ştie, sunt transferate sau declanşate şi la partenerii victimelor."

  • 01 Mai 19
  • Despre avort
  • 0
    Efectele psihologice ale avortului, se ştie, sunt transferate sau declanşate şi la partenerii victimelor. De altfel, atitudinea partenerului la apariţia sarcinii are o însemnătate foarte mare asupra deciziei femeii. La  rândul  lor,  şi  bărbaţii  au  dificultăţi în  a  stabili  relaţii  cu  viitorul copil. Bărbatul care a trecut printr-o experienţă de avort este predispus să rămână insensibil la dezvoltarea următorului copil. Chiar şi atunci, preocuparea sa va fi mai puţin normală, din cauză că ezită să se implice emoţional şi să rişte să fie iarăşi rănit.
    Nu numai părinţii sunt afectaţi. Au fost identificate o serie de probleme distincte şi la copiii care au supravieţuit avortului. Aceşti copii manifestă stări repetate de nelinişte, nesiguranţă, iar între ei şi părinţi se instalează o lipsă de încredere. De asemenea, sunt predispuşi mai mult la anxietate sau depresie şi manifestă, de cele mai multe ori, diferite simptome psihosomatice, cum ar fi durerile de cap sau abdominale. Începând cu adolescenţa, aceştia devin mai vulnerabili la anxietate şi depresie, iar la maturitate, manifestă cinism şi reacţii de nesupunere în faţa autorităţii
    Larisa Ciochină afirmă faptul că pe lângă riscurile determinate de avort cu manifestare imediată, există şi multe pericole pe termen lung. În literatura de specialitate, în categoria acestor  riscuri domină cancerul de sân. O legătură între cancerul de sân şi avort a fost făcută de medici încă de la începutul anilor ’60. Pornindu-se de la faptul că hormonii produşi în timpul sarcinii au un efect protector, s-a ajuns la concluzia că  avortul  provocat  induce  o  schimbare  hormonală  bruscă.  Efectul  acestei violenţe asupra organismului afectează celulele sânului, ducând în cele din urmă la apariţia cancerului. Avortul distruge familia, pentru că într-o familie în care avortul devine practică curentă, adevărata iubire jertfelnică dintre soţi este înlocuită de simpla sexualitate, partenerii trăind într-o dureroasă desacralizare, doar plăcerea în locul bucuriei. Oamenii sunt adânc răniţi în sufletul lor în momentul când realizează că viaţa lor sexuală nesăbuită a dus la moartea unui om. Drept consecinţă s-a constatat o creştere a tulburărilor sexuale după avort. Alte aspecte îngrijorătoare – probabil rezultatele celorlalte – sunt creşterea violenţei bărbatului asupra  femeii (sub toate aspectele) şi numeroasele divorţuri.

Extras din cartea: Sarcina neasteptata - Mărturii si întâmplări adevărate, aliantapentruviata.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe