19 Noiembrie 18

"Dumnezeu are Biciul Aşteptării, Biciul Pedepsirii şi Biciul Răsplătirii!"

  • 12 Martie 18
  • Parintele Calistrat
  • 0
    Diavolul vine şi-L ia pe Iisus, îl duce în pustie şi-L ispiteşte ca pe Adam în Grădina Raiului, zicând: "De eşti Tu Fiul lui Dumnezeu, zi ca pietrele acestea să se facă pâini. (adica să mănance, căci Adam prin mancare a căzut, iar Hristos prin mâncare putea cădea) Iar El, răspunzând, a zis: Scris este: "Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu". Atunci diavolul L-a dus în sfânta cetate, L-a pus pe aripa templului, Şi I-a zis: Dacă Tu eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, că scris este: "Îngerilor Săi va porunci pentru Tine şi Te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să izbeşti de piatră piciorul Tău". Iisus i-a răspuns: Iarăşi este scris: "Să nu ispiteşti pe Domnul Dumnezeul tău". (Matei 4:3-6).

    Aşa cer şi cei care aparţin altui cult religios: "Fă o minune prin care să arăţi ca Dumnezeu te veghează!" Cam acesta ar fi cuvântul adresat lumii.. "Aveţi impresia că Dumnezeu Tatăl este un scamator care la cerinţa fiecăruia face minuni?"
- Minunile lui Dumnezeu sunt rânduite şi lucrate de " pronia divină ,, cu trei scopuri: de informare divină, ca oamenii să înţeleagă că există un Dumnezeu şi o credinţă lucrătoare.
- De îndreptare spre divinitate şi "Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat" (Ioan 17:3).

    Iisus Hristos are puterea de a face pe diavolul să înţeleagă că Dumnezeu nu se lasă ispitit de minţi mărunte, de cugete goale şi sărace, sau că face minuni la întâmplare.. Nu!
-Minunile sunt rodul credinței, au fost făcute de sfinți pentru că au crezut în Dumnezeu, şi le-au săvârșit la vremea cuvenită, în momente de primejdie și de marturisire a lui Dumnezeu! (pildă)

    Aceste lucruri stau la baza adevăratei credinţe! Nu scamatoriile! Dumnezeu nu face scamatorii pentru fiecare necredincios ca să îi dea un semn să vină el la biserică!
- Dumnezeu are biciul aşteptării, biciul pedepsirii şi biciul răsplătirii! La biciul aşteptării Dumnezeu, din când în când, te atenţionează că nu eşti pe drumul cel bun şi îngăduie câte o ispită, iar tu te întorci singur şi atunci ai conştiinţă.
- La biciul răsplătirii te trezeşte cu o "surpriză" în care spui: "Oare de ce m-a pedepsit Dumnezeu?".
- Iar cel al răsplătirii este foc veşnic şi osândă veşnică! "La glasul tunetului Tău neamurile vor fugi; când Te ridici Tu, popoarele se vor risipi."Isaia 33:3 Şi popoarele vor plânge atunci, se vor tângui toate neamurile şi toate noroadele care vor fi atunci în viaţă, atât cei credincioşi, cât şi cei necredincioşi.

Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 2
Vizitatori: 2
Utilizatori: 0