19 Martie 19

Drumul spre cunoasterea de sine

  • 14 Septembrie 14
  • Stiri de interes
  • 1
Drumul spre cunoasterea de sine

Drumul spre cunoasterea de sine – Convorbiri despre viata duhovniceasca - Arhim. Rafail Karelin

    …aceasta carte este scrisa sub forma unor convorbiri intre duhovnic si ucenicii sau vizitatorii sai. Atat duhovnicul cat si interlocutorii sai sunt personaje reale, nu inventate.
 

    Discutand cu duhovnicul, vizitatorii il intreaba, isi exprima nedumeririle, polemizeaza, se manie, se supara, accepta in cele din urma unele lucruri, dar cel mai important este faptul ca primesc raspuns la intrebarile care ii nelinistesc.

    Probabil ca multe dintre ele reprezinta probleme care ii framanta si pe cititorii cartii de fata. Celor care cauta ajutorul le va ajuta, la fel cum i-a ajutat si pe cei care au purtat aceste discutii cu autorul.

Fragment din carte:

    O doamna in varsta, provenind dintr-o familie „buna” (aristocrata), marturisea intr-un moment de sinceritate ca gandurile ii fug in toate partile, precum broastele. Duhovnicul a sfatuit-o ca, inainte de a incepe lupta cu gandurile sale, sa inceapa lupta cu limba sa.

    Doamna a raspuns ca invata sa taca, dar a descoperit ca acest lucru este din cale-afara de greu. Uneori, cand se straduieste sa se abtina, inima incepe sa-i bata mai tare si are senzatia ca sangele ii navaleste in cap. Spunea ca: „niciodata nu am crezut ca este atat de greu sa taci!”.

    Duhovnicul a sfatuit-o sa nu se intalneasca un timp cu vechile ei cunostinte, pentru a nu deschide ranile inca nevindecate.

Apoi duhovnicul a inceput sa o invete despre Rugaciunea lui Iisus…


CUPRINS:

Din partea editorilor

Convorbiri cu o batrana aristocrata

Un teozof nefericit

Este compatibila Hatha Yoga cu Ortodoxia?

Intelectualul care se lupta cu Dumnezeu

Novicele pribeag

O vizitatoare prea ravnitoare


Cumpara cartea de pe CLIC AICI
Preţ: 16,00 lei

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
sincer acest articol este absolut deosebit,subiectul ales,titlul articolului - ,,Drumul spre cunoasterea de sine'' , cartea si cuvintele scrise sunt cu adevarat EXTRAORDINARE,sfaturi de credinta si de mare folos sufletesc pentru noi toti,Multumim si cele mai sincere felicitari pentru un articol unic!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0