21 Aprilie 18

Doctorii mi-au spus că s-a întâmplat cu mine o mare minune

  • 10 Decembrie 17
  • Minuni ale Sfintilor cu puterea lui Dumnezeu
  • 0
    Am 46 de ani, mărturiseşte în iulie 1993 Ecaterina Ben din Anglia, scriindu-i maicii stareţe.
    Avea cancer în ultimul stadiu. Cancerul îi prinsese mai multe organe. Cel mai grav era coloana vertebrală. Doctorii nu înţelegeau cum mai putea să meargă şi încă fără să aibă dureri! Timp de un an folosise un scaun special cu rotile şi îi era imposibil să se deplaseze fără baston. Aceasta până când a venit să se închine la Mănăstirea Buneivestiri a Maicii Domnului şi a Sfântului Efrem.
    La 1 aprilie 1992 intrase în spital cu puternice dureri la cap şi la coloana vertebrală. Doctorii o sfătuiseră să îşi rezolve toate problemele de familie şi să-şi facă testamentul, deoarece, nu îi dădeau mai mult de zece zile de trăit! S-a dus acasă la 16 iunie şi timp de o lună a stat în pat. Greutatea ei fusese de 55 kg şi acum ajunsese la 100 kg! Avea o mare dorinţă de a veni în Grecia, având în vedere că zilele îi erau numărate. Dorea să îşi poată vedea familia, chiar dacă numai pentru scurtă vreme. Doctorii i-au spus că nu va putea suporta o astfel de călătorie.
    Ecaterina însă dorea cu ardoare acest lucru, ceva mai presus de ea o atrăgea în Grecia. Când a sosit în casa mătuşii sale era într-o stare foarte gravă, trebuind să ia multe doze de morfină.
    Mătuşa şi unchiul ei i-au spus că ar trebui să meargă la Mănăstirea Sfântului Efrem. Avusese întotdeauna credinţă, dar aceasta nu fusese niciodată atât de puternică cum o avea acum, la scrierea acestor rânduri. Nu putea descrie ce simţise când maica stareţă a binecuvântat-o şi i-a făcut semnul sfintei cruci cu sfintele moaşte. Sufletul i s-a umplut de pace, trupul întreg parcă s-a relaxat şi o mare nădejde i-a încolţit în suflet. Speranţa a însoţit-o de atunci mereu.
    Venise iarăşi în 1993 să viziteze mănăstirea şi să se închine sfântului iubit. Venise şi pentru a-i mulţumi maicii stareţe pentru rugăciuni. Putea de acum să meargă fără ajutorul bastonului şi slăbise douăzeci de kilograme! Zâmbetul îi revenise pe buze. Deşi mai erau încă multe de recuperat în ceea ce priveşte sănătatea ei, era deplin convinsă că se întâmplase cu ea o mare minune pentru care Îi mulţumea lui Dumnezeu. Şi doctorii văzuseră şi declaraseră acest lucru.
    Va veni în fiecare an să se închine la mănăstire, mărturiseşte, ca să ia putere de la Sfântul Efrem. Putere sufletească şi trupească pentru a-şi continua drumul vieţii.

Extras din: Noi minuni ale Sfântului Efrem
MINUNI CU COPII NĂSCUŢI ŞI NENĂSCUŢI
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe
Colaboratori: www.ioanistrati.ro

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0