23 Mai 19

Diavolul şi "era manipulării"

  • 02 Mai 19
  • Televiziune, mass media
  • 0
    Trăim într-o vreme a manipulării. De la oamenii politici care vor să ne convingă să îi votăm până de la vedetele care ne conving că e bine să vedem mai ales un anumit post de televiziune – de o calitate „net superioară” celorlalte –, de la farmaciştii care ne recomandă preferential un anumit medicament numai pentru că ei primesc un discount preferential de la firma producătoare până la marii guru yoghini care ne promit întelepciune instantanee şi mântuire „la comandă”, avem ocazia să vedem numai fiinte care vor să ne manipuleze.
    Nu trebuie să uităm faptul că primul Mare Manipulator a fost chiar diavolul, care i-a convins pe Adam şi Eva să mănânce fructul oprit: Şi a zis Domnul Dumnezeu către femeie: „Pentru ce ai făcut aceasta?” Iar femeia a zis: „Şarpele m-a amăgit şi eu am mâncat” (Fac. 3, 13).
    Manipularea a fost simplă. Şarpele i-a amăgit atunci pe protopărinti, aşa cum îi amăgeşte şi astăzi pe oamenii care aleg păcatul în locul virtutii. Doar că astăzi se foloseşte de mult mai multă viclenie. Şi de o experientă de câteva mii de ani în amăgirea oamenilor.
    În secolul XX, una dintre metodele pe care diavolul le-a exersat „cu succes” a fost pervertirea oamenilor prin sondajele de opinie. Şi nu mă refer aici la sondajele politice, ci la sondajele privitoare la viata sexuală a oamenilor şi la implicatiile acesteia. Sondaje despre vârsta începerii vietii sexuale, despre avorturi, despre masturbare etc. Cred că nu ar fi rău ca, înainte de alte comentarii pe marginea falsificării unor astfel de sondaje, să prezint cum astfel de sondaje contrafăcute pot schimba soarta unei tări, şi implicit a lumii întregi…
    Prof. Dr. Bernard Nathanson, fost director al celei mai mari clinici de avorturi din lume65, mărturisea în ce mod gruparea căreia îi fusese co-fondator, N.A.R.A.L., a reuşit să convingă guvernul american să legalizeze avortul.  
    „Pe vremea aceea (în 1968) era un act lipsit de bun simt să vorbeşti despre abrogarea legii care interzicea avorturile. Dacă atunci s-ar fi făcut un sondaj de opinie    s-ar fi constatat că 99% dintre americani sunt împotriva legiferării avorturilor. Dar iată că noi, o mână de patru oameni, cu un buget foarte mic, am reuşit într-un timp record, de numai doi ani, să abrogăm legea care interzicea de 140 de ani avorturile în statul New York. Drept rezultat, New York-ul a devenit capitala avorturilor din S.U.A. Trei ani mai târziu am convins Curtea Supremă să accepte legalizarea avorturilor în toate cele 50 de state ale S.U.A.
    Cum am procedat? Este important să ştiti ce tactică am folosit, deoarece aceasta este folosită peste tot în Occident, cu mici deosebiri. Nici o societate occidentală nu este imună împotriva acestei plăgi.
    În 1968, gruparea noastră, N.A.R.A.L., ştia că dacă s-ar fi făcut un sondaj de opinie cinstit şi serios în rândurile americanilor, am fi fost învinşi de la bun început. Aşa că am procedat în felul următor: am realizat nişte sondaje de opinie în care întrebările erau confuze, cu dublu înteles, astfel încât să putem folosi rezultatele după bunul nostru plac. Apoi am înaintat mass-mediei rezultatele lor, din care reieşea că 50-60% dintre americani sunt pentru legiferarea avorturilor. Am avut succes adoptând o asemenea tactică. Dacă spui publicului că majoritatea este pentru legiferarea avortului şi repeti mereu acest lucru, cu timpul fiecare va ajunge să-şi schimbe părerea şi să fie favorabil avortului. În general, oamenilor nu le place să fie în minoritate. Tactica noastră era de a folosi sondaje prelucrate conform intereselor noastre. Vă atrag atentia asupra unor asemenea sondaje, priviti-le critic şi cu mare discernământ, deoarece şi astăzi sunt o metodă larg folosită de către mişcarea pentru avort. Ştiam, de asemenea, că dacă dramatizăm suficient de mult situatia existentă privind numărul de avorturi ilegale, vom câştiga destulă simpatie din partea opiniei publice pentru a legaliza avorturile. Am făcut deci următorul pas: am falsificat numărul avorturilor făcute ilegal în S.U.A. Ştiam că numărul real era de 100.000, dar numărul pe care îl raportam mereu era de 1.000.000. Iar dacă repeti mereu un lucru, chiar dacă este o mare minciună, vei reuşi până la urmă să convingi publicul, după cum a reuşit şi Hitler în Germania.
    Apoi, deşi ştiam că numărul real al femeilor care decedau anual în urma avorturilor era de 200-250, cifra pe care o repetam deseori mass-mediei era de 10.000. Aceste cifre au început să se impregneze în mintea publicului american, fiind cel mai bun mijloc de a-l convinge de necesitatea abrogării legii care interzicea avorturile. Dacă luăm în considerare numărul real al avorturilor înainte de legiferare, de 100.000 pe an, şi numărul avorturilor legale după aceea, de 1.550.000 pe an, rezultă o creştere de 15 ori a numărului de avorturi. O altă tactică pe care am folosit-o a fost să convingem publicul că interzicerea avortului nu este o solutie, femeile făcând oricum avorturi, dar ilegal. Or acest lucru nu este adevărat! Dacă astăzi am interzice avorturile, nu s-ar mai face 1.550.000 de avorturi pe an în S.U.A.
    În afară de măsluirea datelor reale, am propagat şi o altă minciună. Am încercat să contestăm din punct de vedere ştiintific teza că viata ar începe din clipa conceptiei, sustinând că această afirmatie este de ordin teologic, etic sau filozofic, dar nicidecum ştiintific. Şi aceasta este o tactică preferată a sustinătorilor avortului. Ei spun că nu se poate defini clar momentul în care fătul devine o fiintă umană. (…) Ca om de ştiintă ştiu – nu cred doar, ci ştiu – că viata începe din momentul fecundării. Cu toate că nu sunt un om foarte religios, cred din toată inima că există un Dumnezeu care ne cere să punem capăt o dată pentru totdeauna acestei triste şi ruşinoase crime împotriva umanitătii.”
    Mărturia doctorului Nathanson este de-a dreptul şocantă… (Un grup de oameni a reuşit să convingă părintii să ucidă zeci de milioane68 de prunci nevinovati.) Îmi permit să fac câteva observatii pe marginea declaratiilor sale:
    a) Când N.A.R.A.L. şi-a început activitatea, era „un act lipsit de bun simt să vorbeşti despre abrogarea legii care interzicea avorturile”; dar şi-au atins scopul, cu toate obstacolele. Din punct de vedere creştin nu e greu să observăm că o astfel de actiune a fost sprijinită puternic de către Satana şi de către legiunile sale. De către diavolii care ştiau că avortul este una dintre armele ideale pentru răsturnarea valorilor creştine… Pe viitor trebuie să fim mai atenti la orice initiative legislative care au ca efect „păgânizarea” societătii…
    b) Profesorul Bernard Nathanson afirma despre manipulare că „este folosită peste tot în Occident, cu mici deosebiri. Nici o societate occidentală nu este imună împotriva acestei plăgi”. Şi nu numai în Occident, ci în toată lumea, manipulatorii se joacă pur şi simplu cu vietile şi cu viitorul oamenilor. Nu trebuie să intrăm în panică, dar nici nu trebuie să dormim. Trebuie să luăm aminte la astfel de avertismente, şi să le întelegem în profunzime. Pentru că manipularea poate atinge toate aspectele vietii umane.
    c) „În general oamenilor nu le place să fie în minoritate.” Dar, în vremurile tulburi în care trăim, adevăratii creştini trebuie să înteleagă că majoritatea va opta pentru patimile şi poftele lumii acesteia. Creştinii trebuie să opună rezistentă acestui „spirit de turmă” datorită căruia oamenii se lasă duşi în prăpastie de călăuze oarbe…
    d) Tot profesorul Nathanson ne spune ceva care ar trebui să ne pună pe gânduri: „Dacă repeti mereu un lucru, chiar dacă este o mare minciună, vei reuşi până la urmă să convingi publicul” . (Cred că asta e una dintre legile clasice ale manipulării…) Dacă ne-am da seama că multe dintre ideile pe care le avem au fost „turnate” în mintile noastre de către mass-media „cea neiubitoare de Hristos”, ne-ar fi ruşine că datorită lor ne-am modelat într-o anumită măsură vietile.
    e) Faptul că au putut fi falsificate datele care atestă că omul este om din clipa conceperii sale ar trebui să ne determine să punem la îndoială şi alte studii pretins ştiintifice.
    f) Respingerea argumentelor de „ordin teologic, etic sau filozofic” în numele adevărului ştiintific a dat rezultatele aşteptate. Diavolul, folosindu-se de oamenii care manipulează cercetarea ştiintifică după bunul plac, va încerca să ne convingă şi de alte ineptii. Din această perspectivă, viitorul este destul de sumbru.
    Oricum, poate că cea mai tulburătoare idee din text este că acest „criminal în serie”, acest „responsabil de genocid”, profesorul Nathanson, a ajuns la concluzia că drumul pe care a mers vreme îndelungată era un drum greşit. Şi a avut puterea să se oprească. Dumnezeu i-a dat gândul cel bun… Păcat că vechile sale idei şi ale acolitilor lui ucid în continuare milioane de copii…
    Ar trebui deci să avem mare grijă când luăm în considerare astfel de sondaje. Aşa cum N.A.R.A.L. i-a convins pe americani să adopte o pozitie pro-avort, tot aşa alte sondaje i-au convins pe tineri că sexul oral e o practică firească sau că vremea fecioriei a trecut. Dar, în timp ce sondajele îi conving de exemplu că tinerii americani au şi uitat ce e fecioria, statisticile obiective arată altceva: „În 1995, Centrul Federal pentru Controlul Bolilor a găsit că aproape jumătate din elevii din licee (48% dintre fete, 46% dintre băieti) nu au avut niciodată o experientă sexuală. În plus, un procentaj mare din elevii care au avut astfel de experiente doreau să fi rămas virgini şi, de asemenea, doreau să învete modalităti prin care să devină caşti”. Iată că, în timp ce multi tineri români se chinuie să îi ajungă pe „fratii” americani – şi se lasă modelati de filmele care la rândul lor prezintă doar fragmente de realitate74 –, aceşti „frati” mai ştiu însă să aprecieze valoarea fecioriei şi a înfrânării. Ciudat, nu?
    Tinerii creştini ar trebui însă să nu se lase impresionati de nici un fel de statistici… Să fie toată lumea păcătoasă, cum era Sodoma pe vremea lui Avraam, şi totuşi sufletele credincioase trebuie să meargă pe calea mântuirii, înfruntând toate ispitele. Şi cei care, asemeni profesorului Nathanson, îşi dau seama că drumul păcatului şi al minciunii duce la o destinatie nefericită să încerce să îşi lepede păcatele şi să vină la Hristos…
*

    Gândindu-mă că poate cineva ar putea considera falsificarea statisticilor privitoare la avorturi ca fiind o situatie exceptională – şi că deci nu are rost să luăm în considerare ideea că putem fi manipulati prin statistici – m-am decis să prezint încă o fraudă ştiintifică de mare răsunet…
    Una dintre cărtile cele mai controversate scrise în secolul XX a fost Comportamentul sexual al bărbatilor, autorul ei fiind Alfred Kinsey, un profesor de zoologie al Universitătii Indiana. În carte sunt comentate rezultatele unui sondaj făcut pe 5300 de subiecti, un număr destul de mare pentru ca rezultatele să poată fi generalizate. Aceste rezultate au fost de-a dreptul şocante: 37% dintre cei intervievati afirmaseră că avuseseră cel putin o experientă homosexuală, iar 10% că erau homosexuali de cel putin trei ani.
    Studiul profesorului Kinsey a stârnit valuri… Dacă un procent atât de mare de oameni ar fi homosexuali, dacă atât de multi au avut experiente gay, ar fi o dovadă în plus că ne aflăm în era postcreştină… Lumea care L-a răstignit pe Hristos nu încetează a batjocori învătăturile Sale…
    Să fi fost însă Kinsey un cercetător obiectiv, dornic să cunoască starea de fapt a societătii, sau a fost doar un şarlatan care falsifica sondajele de opinie cu aceeaşi dezinvoltură cu care Bernard Nathanson şi acolitii săi falsificaseră sondajele despre legalizarea avorturilor? Răspunsul e simplu, şi l-a dat unul dintre colegii lui Kinsey, Wardell Pomeroy: manipularea subiectilor era o practică comună în colectarea datelor76. Un amănunt interesant este că mai mult de 25% dintre subiectii lui Kinsey erau prostituate şi foşti detinuti, dintre care multi fuseseră condamnati tocmai pentru agresiuni sexuale. Şi oare cum poti avea rezultate obiective când subiectii nu sunt reprezentativi decât pentru un segment social foarte restrâns? E ca şi cum te-ai duce noaptea la o cârciumă şi ai face un sondaj despre numărul oamenilor care se îmbată frecvent, sau ca şi cum ai face într-un bordel un sondaj despre numărul fetelor care rămân fecioare până la nuntă, iar apoi ai extinde rezultatele asupra unui întreg popor…
    Unul dintre motivele pentru care Kinsey a initiat această fraudă ştiintifică este că, fiind el însuşi homosexual (deşi poza într-un familist conservator), şi-a dat seama de efectele sociale ale acestei campanii pro-homosexualitate învelite în poleiala unor cercetări ştiintifice…
    În biografia scrisă de James Jones Alfred C. Kinsey: O viată publică / privată78 scrie că profesorul fusese un homosexual sadomasochist care manipulase sondajele de opinie pentru a-şi justifica propriul comportament. Aşa stând lucrurile, e de la sine înteles că grupările minoritare care fac referire la studiile „extraordinare” ale lui Kinsey – după ce acesta a fost vădit ca impostor – se fac părtaşe cu bună ştiintă la propagarea minciunii…
    Întrucât însă poate că unii homosexuali vor afirma că optiunile personale nu l-au împiedicat pe Kinsey să fie obiectiv, voi cita câteva statistici care demonstrează încă o dată că acesta a fost pur şi simplu un şarlatan…
    „Patru studii nationale separate, realizate în S.U.A. în 1970, 1988, 1989 şi 1990 de către National Opinion Research Center (pe un total de 7408 subiecti), au relevat o incidentă totală de 1,8% care au avut relatii sexuale bărbat-bărbat în decursul anului anterior, din care 3,3% declaraseră că au avut relatii homosexuale «ocazional» sau «destul de des» ca adulti, iar între 5-7% avuseseră o aventură homosexuală în decursul vietii. Mai putin de 0,5% avuseseră relatii bisexuale într-un an80. (…)
    Trei studii separate derulate în 1990 de Centrul National pentru Statistica Sănătătii arătau că mai putin de 3% dintre bărbati avuseseră relatii homosexuale o dată în ultimii 15 ani.
    Probabil că cel mai amplu şi mai semnificativ studiu în domeniu este un studiu în desfăşurare realizat de guvernul federal al S.U.A. privind activitatea homosexuală şi consumul de droguri. Până în martie 1991, numărul adultilor chestionati ajunsese la 119.347, această cifră făcând ca studiul să fie cel mai amplu din istorie. Datele arătau că numai 3% dintre bărbati declarau o activitate homosexuală sau consum de droguri din 1977 încoace. Acest studiu încă în desfăşurare indică acelaşi procent şi în ultimii ani. (…)
    Un raport din 1994 de informare privind activitatea homosexuală a bărbatilor şi femeilor arăta că 2,7% dintre bărbati avuseseră relatii homosexuale în ultimul an, 4,1% în ultimii cinci ani şi 4,9% de la vârsta de 18 ani. Rezultatele pentru femei erau de 1,3% cu relatii homosexuale în ultimul an, 2,2% în ultimii cinci ani şi 4,1% de la vârsta de 18 ani83. (…)
    Zeci şi zeci de studii din lumea întreagă arată că cifra de 10% este o fraudă ştiintifică. Referendumul din 1990 din S.U.A. arăta că populatia S.U.A. este de 180 de milioane. Aproximativ două milioane de bărbati şi un milion de femei avuseseră cel putin o relatie homosexuală în ultimul an. Evident, cei care sunt exclusiv homosexuali sunt mai putini. Chiar dacă îi includem pe bisexuali, aproximativ 1% din populatie, numărul total al celor care întretin în mod constant relatii homosexuale este de         2-3%.”
    Datele impostorului Kinsey au fost deci contrazise de numeroase alte statistici… Din păcate, bomba pe care a lansat-o a apucat să îşi facă efectul. Şi, din păcate, acest efect se resimte astăzi şi mai puternic atunci când unele grupări homosexuale propagă minciunile sale…
    Şi noi, ce să facem? Să fim mai prudenti măcar fată de statisticile şocante, pentru că nu avem de unde şti dacă sunt obiective sau dacă nu cumva sunt măsluite de „fratii” şi „verişorii” lui Kinsey. Printre care se află chiar oameni politici, dornici să realizeze o lume nouă, pentru care sunt gata să rupă societatea de toate valorile traditionale. Adică, să realizeze o lume nouă, din care – cu sprijinul Marelui Manipulator – să fie izgonit Însuşi Hristos…

Extras din: Danion  Vasile - Tinerii şi sexualitatea / PĂCATE  NOI,  PĂCATE  VECHI
EDITURA EGUMENITA
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe