24 Februarie 19

Dezastrele aduse umanitatii de darwinism: nazismul si comunismul

  • 05 Ianuarie 15
  • Stiri de interes
  • 1
Dezastrele aduse umanităţii de darwinism: nazismul şi comunismul

Ideologia  nazista  si  teoria  evolutiei

    Nazismul s-a nascut in urma haosului politic pe care Germania l-a trait dupa primul razboi mondial. Conducatorul Partidului Nazist era Adolph Hitler, care avea o fire deosebit de ambitioasa si agresiva. Hitler avea o pozitie extrem de rasista credea cu tarie in superioritatea rasei  germane sau ariene fata de celelalte rase.

    Teoria evolutiei a lui Darwin i-a oferit “baza stiintifica” pentru propriile sale teorii rasiste. Hitler de asemenea a obtinut suport ideologic din lucrarile istoricului german rasist H. von Treitschke. Treitschke a fost puternic influentat de teoria lui Darwin si si-a bazat propriile viziuni rasiste pe darwinism. El afirma :”Natiunile nu pot evolua decit printr-o lupta acerba, similara conceptului de “lupta pentru supravietuire.”

    Hitler s-a inspirat si el din conceptul lui Darwin de “lupta pentru existenta”. Numele faimoasei sale carti “Mein Kampf” (“Lupta mea”) era o expresie clara a conceptiilor sale darwiniste. Intr-adevar, Hitler, asemeni lui Darwin, socotea rasele non-europene nimic mai mult decit maimute evoluate si a adaugat : “Luati germanii nordici si nu va ramine nimic mai mult decit un dans al maimutelor.”
 


Sursa foto: bbc.co.uk

    Baza pentru viziunea evolutionista a nazistilor era conceptul de eugenie. Eugenia insemna imbunatatirea rasei umane prin indepartarea indivizilor bolnavi sau handicapati si crescind numarul indivizilor sanatosi. Conform teoriei eugeniei, rasa umana putea fi imbunatatita, in acelasi fel in care puteau fi ameliorate diferite specii animale, prin imperecherea specimenelor sanatoase.

    Cum era de asteptat, eugenistii erau adeptii darwinismului. La conducerea miscarii eugeniste engleze a  venit varul lui Darwin – Francis Galton si fiul sau Leonard Darwin. Era evident ca teoria eugeniei era o consecinta fireasca a darwinismului. Acest fapt reiesea clar din brosurile de popularizare a acestui straniu tip de stiinta. Citind o astfel de brosura aflam ca: “Eugenia este dirijarea constienta a evolutiei umane.”

    Primul care a sustinut si promovat eugenia in Germania a fost Ernst Haeckel, cunoscutul biolog evolutionist. El a avansat teoria recapitularii, care sustinea faptul ca embrioni ale unor specii diferite semanau intre ei (ontogenia repeta filogenia). Mai tirziu s-a descoperit ca Haeckel a facutt desene false pe care le-a folosit in promovarea afirmatiilor sale. Haeckel a falsificat desenele, in asa fel incit sa prezinte embrioni de peste, gaina si om ca fiind foarte asemanatori. Unele parti ale embrionilor le-a ignorat, iar altele le-a prezentat distorsionat.

    Haeckel insusi a marturisit mai tirziu ca desenele sale nu reprezentau realitatea. Oricum, evolutionistii au inchis ochi la aceste falsuri doar pentru a sustine in continuare teoria. In timp ce se ocupa cu falsurile stiintifice, Haeckel de asemenea a sustinut propaganda eugenica. El sugera ideea ca prunci nou-nascuti cu deficiente ar trebui suprimati cit mai curind, spre a grabi procesul evolutiei in societate. El a mers si mai departe, propunind ca oamenii handicapati, retardati mintal si cei cu boli ereditare sa fie ucisi imediat. Altfel, spunea el, acestia ar reprezenta o povara pentru societate si ar incetini procesul evolutiei.

    Haeckel a murit in 1919, insa nazisti i-au preluat ideile sale pline de cruzime. In putina vreme dupa ce Hitler a preluat puterea, el a lansat o politica eugenica oficiala. Retardatii mintal, cei cu handicapuri si cei cu boli ereditare au fost adunati in centre speciale de sterilizare.  Aceste persoane erau socotite ca fiind paraziti, care amenintau |puritatea rasei germane, impiedicind progresul evoluiei. Intr-adevar, in scurta vreme, aceste persoane izolate au inceput sa fie ucise la ordinul secret al lui Hitler.

    In eforturile sale de a grabi asa-zisa evolutie a rasei germane Hitler a omorit multi oameni; in acelasi timp, el a urmat o alta cerinta a eugeniei: tineri si tinere, cu par blond si ochi albastrii, considerati specimene tipice ale rasei germane, erau incurajati sa se impreune intre ei. In 1935 au fost infiintate ferme speciale de reproducere. Ofiteri SS vizitau adesea aceste ferme, unde femei tinere, care intruneau criteriile ariene, erau gazduite. Pruncii nelegitimi nascuti in acele ferme trebuiau sa devina viitorii soldati ai Reich-ului german.

    Spre a spori asa-zisa superioritate a rasei ariene nazistii apelau la conceptiile darwiniste. Darwin a sugerat ideea conform careia capacitatea craniana s-ar mari odata cu avansarea pe scara evolutiva. Nazistii au imbratisat cu seriozitate aceasta idee si au inceput sa intreprinda masuratori ale capacitatii craniene spre a demonstra prin acestea superioritatea rasei germane. In toate colturile Germaniei se faceau comparatii spre a arata ca craniile nemtesti le depaseau in capacitate pe cele ale altor rase. Caractere precum dintii, ochii, parul erau evaluate conform criteriilor evolutioniste. Indivizii a caror masuratori erau gasite ca fiind contrarii specificarilor oficiale privind caracterele rasei germane urmau sa fie anihilati conform politicii naziste de eugenie.

    Toate aceste concepte dubioase erau aplicate in numele darwinismului. Istoricul american Michael Grodin si autorul   cartii “Doctorii nazisti si codul Nuremberg” afirma: “Exista o perfecta ingemanare intre ideologia nazista, darwinismul social si puritate rasiala, care se dezvoltase la inceputul secolului si pe baza careia medicii au construit notiuni precum deviati social, deviati comportamental, care ar fi avut o explicatie genetica; astfel ar fi existat “gene bune” si “gene rele” si astfel era acest darwinism social, care bintuia intreaga lume in acea vreme, pentru ca medicii nazisti aratau catre SUA-de unde au invatat o sumedenie de lucruri privind puritatea rasiala“.

    Cercetatorul George Stein explica aceste lucruri in “American Scientist Magazine”: “National-socialismul, intre altele, era cu siguranta prima tentativa perfect constienta de a organiza o comunitate politica pe baza unei biopolitici clare, perfect acordate faptelor stiintifice ale revolutiei darwiniene.” G. Stein Am. Scientist, ian/feb 1988, p.52

    Faimosul evolutionist Sir A. Keith  afirma despre Hitler: “Fuhererul german este un evolutionist. El a cautat in mod constient sa modeleze practica politicii germane conform teoriei evolutiei.”

    Un alt motiv important pentru optiunea evolutionista a lui Hitler era faptul ca el vazuse in teoria aceasta o arma perfecta impotriva religiei. Hitler avea o ura profunda pentru orice credinta monoteista. Virtuti religioase precum dragoste, mila si smerenie reprezentau piedici serioase pentru atingerea modelului arian militarist si nemilos. Din aceasta pricina, indata ce au preluat puterea, in 1933, nazistii au tintit catre o reintoarcere la vechile religii pagine pentru societatea germana. Cum s-a mai mentionat, teoria evolutiei insasi era o mostenire de la culturile pagine. Deci aici vedem incurcatele legaturi intre paginism, darwinism si nazism. La baza tuturor crimelor savirsite de nazisti  era asezata cultura aceasta pagina.

    Nazistii au reinviat cultura pagina salbatica, primind un suport considerabil din partea teoriei ateiste a lui Darwin spre a o legitima. Realitatea este ca cruzimea, crima si depravarea sunt interzise si infierate de catre religie; Dumnezeu cheama oamenii la  dreptate,compasiune si smerenie.

    Dictatorul italian, Bennito Mussolini, unul din  aliatii importanti ai lui Hitler, s-a lasat de asemenea inspirat de teoria evolutiei. In tineretea sa el a scris articole in care il prezenta pe Darwin drept cel mai mare om de stiinta.

    Dupa ce a ajuns la putere, Italia  sa fascista a ocupat Etiopia. El a justificat ocuparea Etiopiei cu ajutorul  viziunilor rasiste ale lui Darwin si al conceptului de lupta pentru supravietuire. Dupa Mussolini, etiopienii erau inferiori pentru ca apartineau rasei negre iar guvernarea lor de catre o rasa superioara, precum cea a italienilor, trebuia  sa reprezinte o consecinta fireasca a ,”evolutiei”. Mussolini era de asemenea convins de  faptul ca natiunile ar evolua prin razboi. Pentru Mossolini, sila britanicilor in a se angaja  in razboi nu facea decit sa demonstreze decadenta evolutiva a Imperiului Britanic.

    Intr-un sfirsit imperiul nazist a pierdut al II-lea razboi mondial, intrand in istorie cu milioanele de ucideri de oameni nevinovati. De cealalta parte, Mussolini a fost executat de propriul popor. Si totusi ideea darwinista, care a oferit  suportul pentru ideologia nazista a persistat. Ideea ca umanitatea ar progresa  prin lupta si violenta a fost de fapt sursa pentru o alta ideologie, care la suprafata parea sa fie total diferita de nazism.

Adevaratele temelii ale comunismului

    Filozofia materialista, care a luat nastere in Grecia  antica, a inregistrat o victorie in secolul XIX. Succesul acestei filosofii antice era datorat celor doi filosofi germani K. Marx si F. Engels. Marx si Engels incercau sa explice filosofia materialista, care supravietuise vremii, in termenii unei noi metode numita dialectica. Pe scurt, dialectica era  presupunerea ca toate progresele din Univers erau o consecinta a competitiei  ,,conflictelor de interese” intre forte opuse.

    M. si E. foloseau dialectica pentru  a explica intreaga istorie a lumii. Analiza simplista a marxistilor sugera faptul ca intreaga istorie umana ar fi bazata pe conflict, iar conflictul la vremea respectiva  era intre proletariat si burghezie. El a prezis ca muncitorii individuali vor realiza ca singura lor sansa era sa se uneasca si sa declanseze o revolutie.

    Amindoi aveau o ura profunda impotriva religiei. Ca atei declarati, ei au sustinut ca eradicarea religiei era necesara pentru asigurarea succesului comunismului.

    In vremea in care M. si E. formulau aceste idei, a avut loc un eveniment important, care a contribuit mult la sustinerea teoriei lor. Darwin a   aparut pe scena cu cartea sa ,,Originea speciilor”. Darwin propunea faptul ca in lumea biologiei fiintele vii evoluau si supravietuiau ca rezultat al unei lupte pentru existenta. Ce  era aceasta, daca nu dialectica? Mai mult – aceasta era o dialectica, ce parea sa nege religiei orice rol, inclusiv existenta creatiei sau a unui Creator. Aceasta era o ocazie  deosebita pentru Marx si Engels.

    Engels a citit cartea lui Darwin de cum  s-a publicat si i-a scris lui Marx: ,,Darwin, pe care tocmai il citesc, e splendid…”. Marx a raspuns: ,,Aceasta este cartea care contine fundamentul in istoria naturala pentru viziunea noastra.”

    Engels s-a lasat atit de mult influentat de Darwin si de teoria lui, incit, intr-un efort de a contribui la teorie, a scris un articol intitulat: ,,Rolul jucat de  munca in tranzitia de la maimuta la om”. In curind Engels a compilat toate ideile sale  evolutioniste intr-o carte numita ,,Dialectica naturii”.

    Viziunile lui Marx si Engels au  prosperat in special dupa moartea lor. Vladimir Ilici Lenin a fost primul care a inceput  sa puna in practica revolutia comunista visata de Marx. Lenin era liderul miscarii comuniste bolsevice din Rusia. La vremea respectiva regimul tarist  era condus de dinastia Romanov. Bolsevicii condusi de Lenin cautau   sa scape de regimul tarist prin forta. Confuzia creata de primul razboi mondial a oferit ocazia de mult asteptata a bolsevicilor. In octombrie 1917 ei au preluat puterea.

    Dupa revolutie, Rusia a devenit scena unui  singeros razboi civil intre comunisti si sustinatori ai tarului. Toti care erau socotiti rivali de catre comunisti,  inclusiv familia Romanov,au fost ucisi in mod bestial. Ca si mentorii sai, Marx si Engels, Lenin era de asemenea un evolutionist fervent, afirmind adesea ca teoria lui Darwin era baza filosofiei  materialist-dialectice, pe care o apara cu atita zel.

    Al doilea nume important in revolutia bolsevica – Trotsky, punea de asemenea mare pret pe darwinism. El isi exprima entuziasmul pentru Darwin astfel : ,,Descoperirea lui Darwin este cel mai inalt triumf al dialecticii in intregul domeniu al materiei organice.”
 


Sursa foto: sites.fas.harvard.edu

    Iosif Stalin, unul dintre cei mai cruzi  dictatori comunisti, i-a urmat lui Lenin in 1924. Studiind cei 39 de ani de regim de teroare al  lui Stalin, s-ar putea afirma ca intentia sa era de a demonstra cruzimea comunismului. Una din primele sale actiuni a fost colectivizarea  pamintului. El a folosit trupele armate spre a obliga taranii, care reprezentau 80% din populatie, sa-si  amestece posesiunile in colective vaste ale statului. Griul era preluat de trupe inarmate. Foamea a maturat tara, ucigind  barbati, femei  si copii, insa Stalin a continuat sa exporte rezerve de griu decit sa-si hraneasca poporul.

    Ca rezultat al politicilor sangeroase ale lui Stalin au fost ucise mai mult de 30 de milioane de persoane. Potrivit spuselor istoricilor, Stalin avea o placere deosebita  din aceasta violenta. In biroul sau din palatul Kremlin el se bucura examinind liste cu persoanele executate. Pe linga conditia sa psihologica, faptul care l-a facut  pe Stalin asa un criminal de mase era credinta lui profunda in filozofia materialista. Iar baza acestei  filozofii, in interpretarea lui Stalin, era teoria lui Darwin. El spunea : ,,Sunt trei lucruri pe care trebuie sa le facem spre a descatusa mintile studentilor. Trebuie sa-i invatam despre virsta pamintului,  despre originea geologica si invatatura lui Darwin.”

Continuarea articolului pe: izestrea.wordpress.com

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Sincer acest articol este cu adevarat EXTRAORDINAR inca din titlu ,,Dezastrele aduse umanităţii de darwinism : nazismul şi comunismul'' si prin toate cuvintele scrise,un articol reusit,foarte bine documentat,care prezinta niste informatii cu adevarat DE INTERES pentru noi toti - Despre cei mai cruzi dictatori nazisti si comunisti Adolph Hitler,Bennito Mussolini,Iosif Stalin. Acestia aveau o ura profunda impotriva religiei,sustineau si se ajutau in ideologia si politica de a conduce statul de Teoria evolutiei a lui Darwin,o teorie ateista. Perioada dictaturii lor a fost plina de cruzime si violenta,nazismul si comunismul au adus cu adevarat mari dezastre umanitatii.
Multumim si cele mai SINCERE FELICITARI pentru un asemenea articol,ce are informatii de o cutremuratoare realitate,dar care este important sa fie cunoscute de catre noi toti romanii!
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 2
Vizitatori: 2
Utilizatori: 0