24 Februarie 19

Deviza unui preot din Botosani, care si-a propus sa hraneasca toti sarmanii din sat. "Doar a-ti fi mila nu este de ajuns"

  • 30 Noiembrie 14
  • Actualitate
  • 2
 
Deviza unui preot din Botosani, care si-a propus sa hraneasca toti sarmanii din sat. "Doar a-ti fi mila nu este de ajuns"

    O paine in fiecare zi pentru nevoiasii din sat - asa suna initiativa unui preot din judetul Botosani, care si-a propus sa hraneasca toate gurile sarmane din comuna Calarasi.

    Acasa, parintele are si o mica ferma de gaini, curci, porci si iepuri. Dupa ce sunt sacrificate, animalele ajung pe mesele familiilor sarace din localitate. De sarbatori, acesta le-a pregatit si o mica surpriza enoriasilor.

    Ioan Padurariu este preot in comuna Calarasi de 10 ani. Nu e casa din sat in care sa nu fi intrat cel putin o data. Asa a ajuns sa stie greutatile fiecarei familii din parohie. De aici a venit si ideea proiectului sau. Acum, in fiecare dimineata, sarmanii vin la magazinul din sat sa ia painile oferite gratuit de parinte.

Constantin Luchian: "Un ajutor pentru noi familia. Nu pot sa cumpar o paine in fiecare zi din ajutor social."

Ioan Padurariu, preot: "M-am gandit ca doar a-ti fi mila nu este de ajuns, ci trebuie sa iti faci mila cu dansii, asa cum a facut si samarineanul milostiv."
 

    Familiile cu multi copii, fara venituri, primesc si alt ajutor din partea preotului. In mica ferma numita sugestiv "Arca lui Noe", prelatul creste pasari si animale. O parte dintre acestea ajung pe mesele nevoiasilor.

Lidia Padurariu, sotia preotului: "Toata e facuta de noi, pregatita in casa, cu ajutorul parintelui si a copiilor. Aici avem un compot cu caise, aici avem o conserva cu ardei si conopida."

    Printre cei ajutati se numara si o familie cu patru copii, care locuieste intr-o camera a unui fost grajd. Nu au lumina, iar tatal munceste cu ziua.

    In comuna sunt mai bine de 30 de familii cu probleme financiare, iar, de sarbatori, preotul le-a promis si alte daruri in valoare de 100 de lei.
 

Sursa: stirileprotv.ro

   
 
 
 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Acest articol este cu adevarat deosebit si impresionant inca din titlul ales ce este extraordinar,cuvintele si in primul rand ceea ce face acest preot din Botosani impreuna cu sprijinul familiei sale pentru a ajuta toti sarmanii din sat dovedeste o mare calitate umana si crestina si acest lucru ne lasa pe noi toti fara cuvinte,este un adevarat exemplu. Multumim si cele mai sincere FELICITARI pentru acest articol ce ajunge la sufletele noastre ale tuturor!
avatar
0 Spam
2
Bravo lui si sa aibe parte de binecuvintari pt faptele lui bune. Eu din pacate am intilnit odata un preot care mi-a spus sa-i trimit o poza ,, fara textile,, Ce pot spune: rusine acelor ,, preoti,, si har si multa binecuvintare acelor care au fapte nu cuvinte.
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 3
Vizitatori: 3
Utilizatori: 0