21 Noiembrie 18

Despre profilul ateismului militant roman

  • 09 Mai 18
  • Atei militanti
  • 0
    Ateii militanti din Romania INCA nu sunt atat de agresivi precum cei din strainatate pentru viata calculata a Ortodoxiei pe care ne-o ofera si care nu a lasat atat de multe motive pentru a se manifesta un ateu militant prin tertipuri contra crestinismului sau a Bisericii.
    Caderile unora dintre preoti, caderi mari, mai exact a doi preoti, unul de la Husi si unul care este cantaret de muzica populara acum, au reprezentat o adevarata pista de lansare catre ateismul militant pentru persoanele din Romania care au avut o oarecare nemultumire fata de Biserica in general sau fata de Dumnezeu, ca ar exista Dumnezeu sau nu.
    Despre existenta lui Dumnezeu, a minunilor, am mai discutat in diferite articole din punct de vedere stiintific si istoric, de aceea nu mai reluam acum ci doar recomandam articolele Existenţa lui Dumnezeu şi “Dumnezeul care nu există”, Dovezi istorice ale existentei lui Iisus Hristos si MINUNI IN DIRECT: Iata ce face Biserica Ortodoxa cu banii.
    In primul rand trebuie sa intelegem ca Biserica este UNA, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Ortodoxa, nu mai multe. Celelalte culte care se declara ca "biserici" sunt numite "biserici" doar din punct de vedere istoric si pentru ca ei se numesc asa, nu ca ar fi si Biserica lui Hristos. Biserica prieteni, este trupul viu si rugator catre Hristos intru dreapta credinta Ortodoxa, adica toti Crestinii Ortodocsi botezati si mai ales traitori in Biserica. Ceea ce nu intelege un ateu militant in afara de "ceea ce inseamna Biserica", este ca nu caderile preotilor sau a unora dintre credinciosi reprezinta Biserica Ortodoxa ci INVATATURA BISERICII caci omul este supus greselii, nimeni nu este fara de pacat in afara de Dumnezeu. Asadar, Biserica prin invatatura ei, daca am asculta-o, ar crea o lume perfecta, un Rai pe Pamant. Asta nu este posibil din pricina pacatului ... Concluzia e ca inainte sa injuri Biserica sau "popii" mai bine te-ai gandi de doua ori ce injuri si de ce.
    Unii episcopi au masini scumpe, gen Mercedes-Benz, sau Audi dar nimeni nu se intreaba cu adevarat "de ce asa ceva?" sau sa se informeze cu adevarat despre aceasta. Iata dragilor atei unde slujesc Episcopii impreuna cu Patriarhul Romaniei in aceasta saptamana cand am scris articolul si pentru ce au masini care la mii de kilometri sa nu provoace accidente, pentru a nu sta mai mult in service decat pe drum: Programul slujirii ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române în Duminica a cincea după Paşti.
    Marturisesc ca nu-s habotnic si sunt de acord ca aceste masini, unele dintre ele, sunt mult prea scumpe decat ar trebui sa fie, CONFORM invataturii Ortodoxe. De aceea este bine a se atrage atentia DIRECT Episcopului cu privire la acest aspect, nu cu prozelitism jignitor si agresiv prin diferite medii sociale caci asta nu construieste sau schimba ceva, ci mai rau face. Cine nu este constient de asta, este departe de adevar. Mai sus (foto) vi-l dam ca exemplu pozitiv pe Preasfințitului Părinte Episcop Macarie Drăgoi care circula cu metroul, autobuzul sau vaporul la credinciosii Crestini Ortodocsi.
    Iata si declaratia la venirea s-a in Episcopia Husilor a noului Episcop, Ignatie Mureşanul: "Vă rog să mă primiţi nu ca pe unul care face minuni, nu ca pe un stăpân, ci ca pe unul care vrea să vă slujească cu autoritatea dragostei, a blândeţii, a înţelegerii, a împreună-pătimirii, şi la bine şi la rău, ca pe unul care nu vrea să iubească slava oamenilor mai mult decât slava lui Dumnezeu, ca pe unul care nu are nevoie de vorbe linguşitoare, care ameţesc orice pământean, ca pe unul care nu are nevoie de odihnă, ci neostoită trudă în via domnului, ca pe unul care vrea să se răstignească pe altarul dragostei pentru dumneavoastră, ca pe unul care vrea să vă sărute rănile şi să vă micşoreze suferinţa, atunci când sunteţi îndureraţi şi nepăstuiţi, ca pe unul dispus să se lepede de el însuşi şi de tot ceea ce poate împiedica trăirea curată a credinţei, ca pe unul care iubeşte simplitatea şi sinceritatea relaţiilor dintre oameni, ca pe unul care nu are nevoie de putere, ci de acel cutremurător, minunat şi cu totul dumnezeiesc privilegiu de a iubi ca şi Hristos până la moarte." conform Adevarul continuand cu citatul “Cu toate că s-a spus că am venit la slujba de întronizare cu limuzina, încă nici nu am mașină. Apelez în stânga, în dreapta să mă deplasez. Există la episcopie, dar mașina pe care ați mai văzut-o eu am decis să fie vândută. Asta este decizia mea, pentru că nu vreau să merg într-o asemenea mașină. Eu am un alt stil, altă linie. (...) Nu vreau să urc eu în mașina aceea. (...) Mașinile sunt ultimul aspect care mă interesează pe mine, eu am o altă pasiune: cărțile”, citat de Agerpres.
    Una dintre greselile capitale ale ateilor militanti este si confuzia lor cu catolicismul, sectarismul in general si mai nou cu schismaticii...asta denota clar ignoranta in care din pacate traiesc acestia cu privire la adevarata Biserica pe care nu o cerceteaza, nu se informeaza despre ea.
    Vreau sa atrag atentia ca Biserica Ortodoxa NU este misogina, in Sfantul Altar intotdeauna exista o femeie, Maica Domnului (vezi pictura de deasupra Sfantului Altar), iar tot acolo intra la unele Manastiri de maici, maicute care ajuta ca paraclisieri preotul in Sfantul Altar cu binecuvantare de la parinte. Biserica nu are legatura cu inchizita, asta e la alt sector, la catolicism. În Biserică nu există taxe obligatorii, ci doar contribuții benevole iar Biserica Ortodoxă Română plătește taxe şi impozite. Si in fine, Biserica nu promoveaza opulenta ci smerenia asa cum spune si Psalmul 50 (din invatatura Bisericii) in Sfanta Scriptura: "Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; inima înfrântă și smerită Dumnezeu nu o va urgisi".
    Pentru sfarsit declar ca ateii pentru mine sunt ranile sufletului meu si ca pe acest site prin invatatura care se gaseste aici, incluziv pe paginile de socializare ale site-ului, au sustinere si ajutor.
   
Hristos a inviat!
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0