15 Noiembrie 18

Despre importanta acestei saptamani a patimilor Mantuitorului

  • 04 Aprilie 18
  • Biserica Ortodoxa, Biserica lui Hristos
  • 0
    Aceasta saptamana a patimilor este o saptamana de tanguire, de pocainta, de adanca traire in Hristos, in Biserica Lui pentru a simti, a primi minunea invierii in sufletul nostru. Acum este cu atat mai mult recomandat ca sa citim din Psaltire, sa facem rugaciunea inimii "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul" caci pentru pacatosenia noastra Mantuitorul s-a rastignit, astfel deschizandu-ne noua poarta Raiului catre paradisul pregatit celor bine-placuti Lui.
    Pacatosenia nu este o inventie "popeasca" ci o stare negativa pe care o experimenteaza sufletul dimpreuna cu trupul in fiecare zi caci o zi de-am avea tot am avea pacat.
    Omul in ziua mortii cerseste o zi caci i se pare lui ca in acea zi va face ce nu a facut in toata viata, gresit. Daia spune Sfanta Scriptura "Privegheaţi şi vă rugaţi, ca să nu intraţi în ispită. Căci duhul este osârduitor, dar trupul este neputincios", si mai spune in Epistola întâia către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel, Capitolul 5 "Rugaţi-vă neîncetat", asta insemnand un continuu gand bun spre rugaciune, traire duhovniceasca, bunatate si lepadare de tot ce este rau.
    Acest eveniment al Invierii Domnului este consemnat de catre scrierile crestine si ne-crestine deopotriva:
    Flavius Iosefus este unul dintre cei mai renumiţi istorici evrei. În lucrările sale intitulate Antichităţile scrie: "A existat în acea vreme un om înţelept numit Iisus. Comportamentul Său a fost bun şi a fost vestit prin virtuţile Sale. Şi mulţi oameni dintre evrei şi dintre alte naţiuni au devenit discipolii Săi. Pilat L-a condamnat să fie omorât prin crucificare. Însă cei care au devenit discipolii Săi nu au abandonat învăţăurile Sale. Au spus că El s-a arătat acestora a treia zi după crucificarea Sa şi că El era viu; astfel, probabil că El era Mesia, despre care profeţii au povestit înainte deja minunile Sale." Mai multe informatii le puteti gasi pe Dovezi istorice ale existentei lui Iisus Hristos.
    Pregatirea pentru acest eveniment crucial de important pentru crestinitate, Invierea Domnului, nu se face prin pregatirea mielului sau a cat mai multe feluri de mancare pe masa ci curatirea, impodobirea sufletului trebuie sa fie primordiala. Mielul de Paste nu reprezinta jertfire crestina, ci hrana, deci a nu se confunda invatatura Ortodoxa cu anumite practici care au legatura doar cu hrana. Revenind la pregatirea pentru Invierea Domnului este foarte important sa ne spovedim, adica sa ne marturisim pentru a primi si Sfanta Imparatasanie, astfel gustand din ceea ce este Necuprins si unindu-ne cu Creatorul tuturor, Dumnezeu in suflet si trup.
    Multe persoane se vaita ca nu mai simt de o bucata de vreme sarbatorile crestine asa cum le simtea cand erau mici, ei bine, explicatia e cat se poate de simpla, trairea crestina a unui praznic este direct proportionala cu curatirea sufletului de pacate, nu poti avea pretentia sa simti cu adevarat minunea Invierii Domnului in conditiile in care tie nici prin cap nu ti-a trecut sa mergi la Spovedanie.
    Vreau sa inchei cu indemnul de a ne ruga cat mai mult, de a studia cat se poate Sfanta Scriptura, invatatura Ortodoxa in totalitatea ei cu indrumarea duhovnicului si sa tinem aproape preotul nostru caci numai asa "pastorul si turma" vor fi una in Hristos.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 4
Vizitatori: 4
Utilizatori: 0