11 Decembrie 17

Acasă » Despre familie
1 2 3 ... 7 8 »

Ia asculta si ce femei erau pe vremea apostolilor

 • 06 Decembrie 17
 • 32
    Si cine va avea de grait ceva impotriva la aceste cuvinte? Nimeni! Ia asculta si ce femei erau pe vremea apostolilor. Auzi-l pe Pavel zicand in epistola catre Romani: „V-o incredintez pe Febe, sora noastra, care este diaconita a Bisericii din Chenhreea, care a fost intaistatatoarel80 multora si chiar si mie" (Rom l6, l-2). Ce spui, Pavele? O femeie ti-a fost in tai-statatoare si nu te rusinezi, nici nu rosesti sa spui acestea? Nu ma rusinez - zice -, ba ma si laud. Si Stapanul meu nu S-a rusinat sa aiba maica o femeie. Iar intaistatatoare mi-a fost nu fiindca era pur s ... Detalii... »


"....dar bărbatul este mai egal decât femeia..."

 • 02 Decembrie 17
 • 50
    Unul dintre principalele motive de tensiune care apar în familie este lupta pentru suprematie: care să fie seful. Casa se transformă în arena unui război de durată în care fiecare vrea să îsi impună voia în fata celuilalt. Câtă vreme dragostea este covârsitoare, sotii nu îsi pun problema suprematiei. Dar, când dragostea se împutinează, locul rămas liber se vrea acoperit de iubire de sine. Si începe lupta. 

    Unii tineri îsi pun problema suprematiei încă înainte de a se căsători. Si bine fac. Dar solutia pe care o dau nu tine; fiecare zice: "O să ... Detalii... »


Prietenia şi căsătoria

 • 02 Decembrie 17
 • 90
    Zi de zi întâlnim în cale tineri, băieţi şi fete, plini de viaţă. Se manifestă fiecare în funcţie de temperamentul şi manierele pe care a reuşit să şi le însuşească. Oricum s-ar manifesta îi privim cu drag şi cu nădejde.
    Ne gândim cum în urmă, când eram de vârsta lor şi, la terminarea liceului, le lăsam prietenilor scrise pe îndătinata amintire cu promoţia din care făceam parte, câteva versuri: “Născut dintr-un crâmpei de soare,/ Şi o fărâmă de pământ,/ Firul curat, gingaş şi sfânt,/ Îmboboceşte şi dă-n floare”.
    T ... Detalii... »


Respectul între soţi

 • 28 Noiembrie 17
 • 91
    Dumnezeu pe toate le-a rânduit cu înţelepciune. Pe bărbat l-a înzestrat cu un fel de harisme, iar pe femeie cu un alt fel. I-a dat bărbatului bărbăţie, pentru ca să se descurce în situaţiile grele şi pentru ca femeia să se supună lui. Căci, dacă ar fi dat şi femeii aceeaşi bărbăţie, nu s-ar fi putut menţine familia.
    Când eram în Epir, se vorbea despre o femeie cum că era înfricoşătoare. Purta o cămaşă albă până jos şi avea totdeauna un iatagan la ea. Tâlharii o luau în tovărăşia lor. Gândiţi-vă, să aibă o femeie în ceata lor. Odată a mers mai multe ceasur ... Detalii... »


Coaliția pentru Familie a dat startul circuitului național de caravane: „Referendum pentru Romȃnia”

 • 24 Noiembrie 17
 • 61
    Prima caravană din seria circuitului național s-a desfășurat în perioada 6 – 11 noiembrie 2017, pe traseul București –Buzău – Focșani – Vaslui – Iași – Botoșani – Suceava – Piatra Neamț – Bacău.
    Voluntarii din compunerea Caravanei au împărţit fluturaşi şi au răspuns la întrebările cetăţenilor privitoare la importanţa acţiunii de revizuire a Constituţiei şi la stadiul actual al acestui demers. 
    „Când va fi organizat referendumul?”, a fost cea mai frecventă întrebare adres ... Detalii... »


Tăiaţi patimile ce răsar pentru ca ele să nu se întărească şi să nu omoare pe omul nou

 • 19 Noiembrie 17
 • 72
    Grădinarul leagă copăcelul tânăr, sădit de curând, de un par puternic înfipt în pământ pentru ca vântul să nu smulgă copăcelul şi taie vlăstarii de prisos pentru ca ei să nu vateme şi să nu usuce tânărul arbore. Procedaţi şi voi la fel cu copiii voştri. Întăriţi inimile lor în frica de Dumnezeu pentru ca ele să nu se clatine din pricina smintelilor. Tăiaţi patimile ce răsar pentru ca ele să nu se întărească şi să nu omoare pe omul nou, lăuntric, născut prin Sfântul Botez.

SFANTUL IOAN GURA DE AUR 


Peste 90% dintre români privesc căsătoria drept uniune între femeie și bărbat cu scopul de a procrea, crește și educa copii

 • 07 Noiembrie 17
 • 133
SONDAJ DE OPINIE. Majoritatea covârșitoare a românilor susține familia formată din femeie și bărbat, asociind, totodată, căsătoriile între persoane de același sex cu diferite efecte negative pentru societate

    Peste 90% dintre români privesc căsătoria drept uniune între femeie și bărbat cu scopul de a procrea, crește și educa copii, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) pentru Coaliția pentru Familie (CpF).
Sondajul, realizat în perioada 1- 15 octombrie la nivel național, relevă faptul că majoritatea covârșito ... Detalii... »


Darul „vorbirii în limbi“

 • 06 Noiembrie 17
 • 78
    La Rusalii Duhul Sfânt S-a pogorât peste Apostolii care au început să vorbească în limbi pe care până atunci nu le cunoşteau, propovăduindu-L pe Hristos şi celor de alte neamuri.  
    Să cugetăm puţin la adâncimea acestei minuni. Dumnezeu nu este străin de nimeni şi de aceea a rânduit ca fiecare să audă cuvântul mântuirii pe limba sa, pe înţelesul său. Mesajul lui Hristos era pentru toţi, indiferent din ce neam făceau parte. Apostolii nu au avut nevoie de tălmaci care să traducă vorbele lor, ci au putut, însufleţiţi de Duhul Sfânt, să vorbeas că tuturor ... Detalii... »


România apără familia Cameliei Smicală

 • 05 Noiembrie 17
 • 102
    Recent a fost creat un eveniment la care va indemn sa participati si care se numeste România apără familia Cameliei Smicală, iata si mesajul evenimentului:

"Devastatoarei suferinţe a unei mame căreia i-au fost luați copiii și a copiilor ei rămași fără mamă, apelurilor lor repetate, autoritățile publice nu le r ... Detalii... »


CÂND ÎNCEPE EDUCATIA?

 • 04 Noiembrie 17
 • 177
    În vremurile de demult un parinte, care se distingea prin sfintenia vietii si prin cunoasterea sufletului omenesc, i-a dat urmatoarea porunca ucenicului sau: ''Sa scoti din radacina acest copac''! Si i-a aratat un copacel tânar, un curmal, care apucase însa sa prinda radacini foarte puternice si adânci.
    Facând ascultare de duhovnicul sau, ucenicul încerca sa duca la îndeplinire aceasta porunca, însa, cu toate eforturile depuse, nu reusi sa faca nimic. ''Parinte'', îi spuse, ''ceea ce mi-ati cerut sa fac de-paseste c ... Detalii... »


Despre cununile de căsătorie

 • 22 Octombrie 17
 • 177
    Despre cununile care se pun pe cap în timpul cununiei, potrivit cu rânduiala scrisă nu pot să spun nimic, deoarece nu mi s-a întâmplat să văd vreo tâlcuire despre acestea, ci îţi voi spune atât cât voi putea să-mi dau seama. În Psalmi este scris: Femeia ta ca o vie roditoare, în laturile casei tale; fiii tăi ca nişte vlăstare tinere de măslin, împrejurul mesei tale (Ps. 127, 3). Via este cea care produce boabele de struguri, din care se stoarce vinul şi care în limba tătarilor se numesc stafide, iar în scriptură-ciorchini. De aceea, cred, Sfinţii Părinţi au rânduit ca cei ce se c ... Detalii... »


FAMILIA ESTE O CRUCE

 • 20 Octombrie 17
 • 104
    Vă tulbură situaţia dumneavoastră exterioară, atât cea prezentă, cât mai cu seamă cea viitoare. Vă tulbură nu atât din grija pentru sine, cât din grija pentru familie. Vărsaţi-vă la Domnul grija şi rugaţi-vă să rânduiască aşa cum este plăcut sfintei Lui voi. Oare familia Dumneavoastră nu-i a lui Dumnezeu ?! Şi oare El nu poartă grijă de ea, cum poartă grijă de toţi ?
    A vă ruga pentru rezolvarea problemelor materiale nu e păcat... Cel ce ne-a învăţat să spunem la rugăciune: Pâinea noastră cea spre fiinţă dă-ne-o nouă astăzi nu Se va simţi jignit când ne vo ... Detalii... »


Articolul lunii
Retele Sociale
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Comentarii
 • Apreciate
 • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 2
Vizitatori: 2
Utilizatori: 0