22 Octombrie 18

DATORII ALE CREŞTINILOR ORTODOCSI

  • 12 Septembrie 17
  • Invatatura de Credinta
  • 0
    "Oricine este născut din Dumnezeu, biruieşte lumea. Şi aceasta este biruinţa care a biruit lumea: CREDINŢA NOASTRĂ. (1 Ioan 5, 4)  
1) Prima datorie a creştinilor ortodoxi, este aceea de a cunoaşte cât mai bine SFÂNTA SCRIPTURĂ, SFÂNTA TRADIŢIE, ÎNVĂŢĂTURA DE CREDINŢĂ ORTODOXĂ, VIEŢILE SFINŢILOR ORTODOCSI, şi principalele scrieri ale SFINŢILOR PĂRINŢI;  
2) A doua datorie, este să trăiască cu mare Credinţă în Dumnezeu şi să  ducă  cu  râvnă şi evlavie viaţa religioasă de familie, în desăvârşită moralitate;    
    Sectarii fac teorie, ne atacă cu texte din Sfântă Scriptură. Noi, să le răspundem în special cu fapte, cu viaţa morală, smerită, curată şi sfântă, întăriţi fiind în sufletul nostru de Harul Sfântului Duh.  În  faţa  creştinilor  cu  viaţa  sfântă şi smerită, diavolii se ruşinează şi  fug;  
 

3) A treia mare datorie a creştinilor ortodoxi, este să crească copiii cu frica de Dumnezeu. Căci dacă nu-i educăm creştineşte şi îi smintim cu păcatele noastre, îi pierdem sufleteşte şi foarte uşor îi vor prinde sectarii şi patimile (Beţia, desfrâul şi necredinţa).  
4) A patra mare datorie a creştinilor, este să fie oameni de rugăciune, să nu lipsească în sărbători de la Sfânta Liturghie şi de la predică. Rugăciunea cu post şi cu lacrimi, este hrana duhovnicească a sufletlui nostru, fără de care sufletul este mort.  
5) Să trăim în pace şi dragoste creştinească cu toţi oamenii şi să facem milostenie după putere, căci milostenia acoperă mulţime de păcate.  
6) O altă datorie a creştinilor ortodocsi, este ca fiecare creştin să aibă un duhovnic bun şi înţelept, la care să-şi mărturisească păcatele, cel puţin în cele patru posturi, să-i ceară sfaturi pentru toate şi să-l asculte ca pe însuşi Mântuitorul Iisus Hristos.  
    Creştinii ortodocsi, nu trebuie să meargă la adunările sectarilor, nici să-i primească în casele lor, nici să discute cu ei, ca să nu cadă în cursele lor.  
    Sfântul Ignaţiu, hirotonit episcop de Sfântul Apostol Petru ne învaţă: "Folosiţi numai hrana creştină ortodoxă! Depărtaţi-vă de buruiana străină, care este erezia (sectele, yoghinii, etc).  
    Căci ereticii, pentru a fi vrednici de crezare, amestecă Învăţătura Domnului Iisus Hristos, cu propriile lor gânduri, întocmai ca cei care dau băuturi otrăvitoare, amestecate cu miere şi vin. Cel care nu cunoaşte, ia cu plăcere băutura otrăvitoare şi moare din pricina acelei dulceţi rele."  
    Cine va face acestea, nu va fi amăgit niciodată de diavoli, nici de patimi şi nici de oamenii păcătoşi şi eretici.  

Extras din: PUTEREA CREDINŢEI ORTODOXE / VIAŢA ŞI MINUNILE SFÂNTULUI IERARH SPIRIDON  TIPĂRITĂ CU BINECUVÎNTAREA  ÎNALT PREA SFINŢITULUI  PIMEN  ARHIEPISCOP AL SUCEVEI ŞI RĂDĂUŢILOR     
Consilier editorial: Preot Mihai Valică  Catedrala SFÂNTA TREIME VATRA - DORNEI / EDITURA PANAGHIA (am modificat ortodoxi cu ortodocsi)
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0