23 Martie 19

Da-i lui Dumnezeu ce El nu are ...

  • 16 Decembrie 18
  • Biserica Ortodoxa, Biserica lui Hristos
  • 0
    "Fericitul Ieronim, pe când trăia în Palestina și se nevoia la peștera de la Bethleem, unde s-a născut Mântuitorul nostru, a avut de Crăciun o vedenie minunată. I s-a arătat Domnul Iisus Hristos ca un prunc și l-a întrebat: „Ieronime, acum când toți Îmi dăruiesc câte ceva, tu ce-Mi vei dărui?” „Virtuțile și rugăciunile mele”, i-a răspuns fericitul Ieronim. „E foarte bine, dar altceva Îmi mai dăruiești?” „Inima mea, sufletul meu și chiar pe mine însumi!” „Și aceasta o primesc; dar Eu doresc și altceva de la tine!” „Ce altceva aș putea să-ți dau, Doamne?”, a întrebat, nedumerit, iubitorul de Hristos. „Dăruiește-Mi păcatele tale!” Fericitul Ieronim, cu inima înfrântă a început să plângă. El a întrebat printre lacrimi: „Și la ce-Ți trebuie, Doamne, păcatele mele?” „Vreau să le iau asupra Mea!”

    Ați auzit? „Dă-Mi păcatele tale!”, Iisus Hristos dorește păcatele noastre. Să I le dăm în Sfânta Taină a Spovedaniei și El ni le va ierta!"

    Am inceput cu acest extras din cartea "Leacul uitat – Sfânta Taină a Spovedaniei" in care ni se prezinta practic ce se intampla la Spovedanie. In Taina Spovedaniei nu facem altceva decat sa ne curatim haina sufletului in fata preotului care este un "canal" prin care primim binecuvantarea pentru Sfanta Impartasanie si iertarea de greseli, asa cum gasim scris in Sfanta Scriptura "cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute", asa si preotul are acest dar, primit la hirotonire prin succesiune apostolica, de a ierta sau de a tine pacatele in numele lui Dumnezeu. 
    Indemnul meu este sa mergeti la spovedanie indiferent daca tineti sau nu post, daca tineti post cu atat mai bine, si sa va marturisiti sincer, avand in acelasi timp si o relatie credincios(a)-preot sanatoasa, in sensul avansarii din punct de vedere duhovnicesc printr-o traire crestina cat mai autentica.

Sursa completa a textului din ghilimele este: Arhimandrit Serafim Alexiev, Leacul uitat – Sfânta Taină a Spovedaniei, Traducere din limba bulgară de Gheorghiță Ciocioi și Petre-Valentin Lică, Editura Sophia, București, pp. 77-78
Taguri: are, nu, lui, CE, Da-i, El, Dumnezeu, ...
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0