16 Februarie 19

Cum se sta si se intra in Biserica si de ce!?

  • 27 Iunie 18
  • Stiri de interes
  • 0
    Zilele trecute am ajuns la Sfanta Liturghie in zona Militari din Bucuresti (vezi instagram) unde am fost surprins sa vad ca doi tineri efetiv se tineau in brate in Biserica, undeva aproape de zona de iesire ... Astfel mi-am dat seama ca sunt persoane care habar nu au ca in Biserica trebuie sa avem o anumita conduita de decenta, o stare de rugaciune permanenta (este de preferat), de comuniune liturgica ... nu o stare care se confunda cu "starea din coltul discotecii".
    Un alt aspect a fost faptul ca aproximativ 50% dintre femeile din Biserica nu avea o esarfa pe cap, asta in conditiile in care in Sfanta Scriptura citim in "Intaia Epistola catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel/ Capitolul 11 / versetele: 3. Dar voiesc ca voi sa stiti ca Hristos este capul oricarui barbat, iar capul femeii este barbatul, iar capul lui Hristos: Dumnezeu. 4. Orice barbat care se roaga sau prooroceste, avand capul acoperit, necinsteste capul sau. 5. Iar orice femeie care se roaga sau prooroceste, cu capul neacoperit, isi necinsteste capul; caci tot una este ca si cum ar fi rasa. 6. Caci daca o femeie nu-si pune val pe cap, atunci sa se si tunda. Iar daca este lucru de rusine pentru femeie ca sa se tunda ori sa se rada, sa-si puna val. 7. Caci barbatul nu trebuie sa-si acopere capul, fiind chip si slava a lui Dumnezeu, iar femeia este slava barbatului. 8. Pentru ca nu barbatul este din femeie, ci femeia din barbat. 9. Si pentru ca n-a fost zidit barbatul pentru femeie, ci femeia pentru barbat. 10. De aceea si femeia este datoare sa aiba (semn de) supunere asupra capului ei, pentru ingeri. 11. Totusi, nici femeia fara barbat, nici barbatul fara femeie, in Domnul. 12. Caci precum femeia este din barbat, asa si barbatul este prin femeie si toate sunt de la Dumnezeu. 13. Judecati in voi insiva: Este, oare, cuviincios ca o femeie sa se roage lui Dumnezeu cu capul descoperit? 14. Nu va invata oare insasi firea ca necinste este pentru un barbat sa-si lase parul lung? 15. Si ca pentru o femeie, daca isi lasa parul lung, este cinste? Caci parul i-a fost dat ca acoperamant. 16. Iar daca se pare cuiva ca aici poate sa ne gaseasca pricina, un astfel de obicei (ca femeile sa se roage cu capul descoperit) noi nu avem, nici Bisericile lui Dumnezeu.", din aceste versete clare aflam cum trebuie sa ne rugam in Biserica daca suntem barbati sau femei, as putea spune ca avem un cuvant de ordine care grupeaza toata predania de mai sus, smerenia.
    Asadar, nu dati crezare propiilor "obiceiuri" ci predaniei scripturiptice care nu numai ca este foarte clara in capitolul mentionat mai sus dar si pe intelesul oricui.
    Pentru a lamuri un aspect care poate in anumite circumstante sa fie neclar, capul femeii se acopera la rugaciunea facuta in genunchi acasa si in Biserica (nu este vorba de rugaciunea facuta "neintrerupt" caci ar fi cu neputinta sa se stea mereu cu ceva pe cap) din pricina faptului explicat in versetele de mai sus, si anume semn de stapanire cu explicatia aferenta, si pentru ca in Biserica poate sminti, poate atrage privirile in loc sa se creeze o atmosfera liturgica propice rugaciunii. La fel putem explica si cu privire la imbracaminte, care trebuie sa fie decenta, femeile cu fuste/ rochii decente, daca sunt tinere pana la genunchi, imediat deasupra genunchilor sau mai lungi iar daca sunt mai in varsta sub genunchi, fara pantaloni mulati la femei si la barbati caci am observat cu mare scarba ca barbati in toata firea au inceput sa se imbrace cu pantaloni mulati, acest aspect implinind unele prorociri care se afla aproape de venirea sfarsitului lumii.
   
    Iisus Hristos a spus "Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. Dacă M-aţi fi cunoscut pe Mine, şi pe Tatăl Meu L-aţi fi cunoscut; dar de acum Îl cunoaşteţi pe El şi L-aţi şi văzut."
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 5
Vizitatori: 5
Utilizatori: 0