26 Iunie 19

Cum am votat pana acum? Cum votam acum? (raspuns in scris si video)

  • 24 Mai 19
  • Politica
  • 0

    "Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fi de acord cu mine." - Ion Ratiu

    De la citatul de mai sus incepe articolul nostru, articol inspirat si de emisiunea "In Premiera" pe care o puteti viziona mai jos. Luna mai, anul 1990, sunt alegeri iar romanii traiesc un moment critic al istoriei, au de ales in ultima instanta intre un comunist si un democrat, ce alege si pe ce baza? Il alege pe Iliescu pe baza manipularii, a emotiei. Credeti ca s-a schimbat ceva? Nu, astazi, in 2019 asistam la aceeasi tactica...
    Sa ne amintim, Ion Iliescu se prezenta ca "unul de-al nostru, din popor", "un dizident de-al comunismului", adica apropriat nevoilor si dorintelor romanilor....nu vi se pare cunoscuta aceasta tactica si astazi? In primele alegeri din 1990 mai exista Radu Campeanu si "domnul cu papion", Ion Ratiu. Acestia doi, dupa cum aflam si-n reportajul "In Premiera", de mai jos, veneau din exil si aveau "marele pacat" ca "nu mancase ca noi restul, salam cu soia". Manipularea a fost perfecta, electoratul a privit acest aspect ca pe o "crima", un aspect care nu trebuia sa existe la viitorul presedinte, asa Romania a fost pentru prima data dupa "Revolutie" (oare a fost revolutie?) manipulata si impinsa catre o autodistrigere care a facut din noi doar o piata de desfacere pentru celelalte tari ....jignirile si atacurile fara logica la adresa celor doi adversari ai lui Iliescu au curs constant.
    Emotiile in campania electorala sunt esentiale pentru a manipula electoratul, indiferent daca ai sau nu o adevarata strategie de guvernare sau de orice altceva. Emotiile negative, cum ar fi ura si frica, fac din oamenii neinformati indeajuns (majoritatea) dar si din cei care nu vor sa voteze pana la un moment dat, candidatii perfecti in a legitima, unul dupa altul, un sistem tradator de tara care functioneaza dupa propriile reguli, nu dupa realele interese ale cetatenilor. Este demostrat ca cele mai puternice campanii electorale merg pe calea emotionala...
    Diabolizarea adversarului este facuta intotdeauna de cei mai perfizi din oameni, de partidele tradatoare de tara care vor sa puna mana pe un anumit electorat. Acesta este cel mai clar aspect prin care alegatorul isi poate da seama de manipulare, astfel renuntand la emotia colectiva si ghidandu-si atentia spre cei care merita cu adevarat votul.
    Iliescu si Constantinescu, primii doi presedinti ai Romaniei au fost creati in niste cotloane ale manipularii, gandita bine agenda lor de distrugere a tarii. Iliescu fiind un om care a demonstrat din plin ca tot ce facea, o facea contra interesului tarii....fabrici vandute, economie distrusa, legi anti-viata etc...iar Constantinescu, fiind la un moment dat, doar o papusa usor de manuit de catre cei care detineau cu adevarat puterea.
    "Liderul" care trebuie sa castige votul trebuie sa aiba aureola de "salvator", de partid/om care are un proiect de "nimicire" a dusmanilor poporului, el, ei vor scapa tara de hoti, de tradatori, de condamnati penal...ei vor face spitale (va mai amintiti sloganul "vrem spitale, nu catedrale?", cine l-a inventat?), scoli (nu mai sunt copii, ce facem?), autostrazi...? Totul promovat in urma unei emotii colective, unei manipulari bine puse la punct. Nu vi se pare cunoscut acest scenariu din ziua de azi? Nu o spunem doar noi ...
    Dupa cum se explica si-n emisiunea de mai jos, dupa candidatura lui Iliescu a fost pus in scena politica un om "serios, grizonat" care era opus ca si "stil" fata de Iliescu in persoana lui Constantinescu, dupa Basescu a venit Iohannis, la fel, acelasi stil, noii salvatori care fac ACELASI LUCRU, adica nimic bun. Cand populatia a fost plictisita de stilul "oamenilor din popor" cum au fost Iliescu si Basescu, tactica a fost schimbata, au urmat unii opusi ca stil politic cum sunt Constantinescu si Iohannis. Astazi ce ne asteapta? Lumea a gustat din ceea ce au insemnat acesti 4 presedinti, acum urmeaza un alt val...se promoveaza (asemanator ca si in 90) oamenii tineri, cu o agenta puternic bazata pe diabolizarea adversarului si bazati, din nou, puternic pe manipularea de genul... "noi va rezolvam toate problemele pentru ca suntem tineri si dornici de schimbare", "noi suntem solutia", nu ei, "diabolicii care v-au condus pana acum".
    Demn de consemnat este stilul de politician al lui Basescu, Traian Basescu avand, are un talent nativ in a manipula electoratul, asta demonstrand in lungii ani de cand exista pe scena politica. "Da-i omului ceea ce isi doreste fara nici macar sa stie ca asta isi doreste", da-i emotie in stare pura, explica-i ca esti unul dintre ei, prezinta-te ca pe un om simplu, din popor, care VREA sa faca bine tarii, populatia te va indragi ... in manuale, o astfel de metoda se numeste "glontul de aur", dupa cum aflam si-n emisiunea de mai jos. Va mai amintiti ca in anul 2004, fix inaintea alegerilor, Traian Basescu a inceput sa planga langa Stolojan....va mai amintiti, "draga Stolo"?
    Fostul consilier de imagine a lui Basescu, adica o persoana care a lucrat mai mult sau mai putin la "convingerea" electoratului ca Traian Basescu este "tipul de gasca alaturi de care ai vrea sa bei o bere", si care pare sincer... in confruntarea electorala de la TVR, ni-l prezinta in interviul de mai jos, pe Traian Basescu fata in fata cu Nastase, intreband, "ce blestem o fi pe poporul asta, de a ajuns pana la urma, sa aleaga intre doi fosti comunisti, intre Adrian Nastase si Basescu?" Ce a fost acest moment conform spuselor fostului consilier de imagine a lui Basescu, Adriana Saftoiu? "Sa nu ne pacalim, acela a fost un moment discutat. Traian Basescu a vorbit despre acel "blestem" in biroul din Modrogan, si marturisesc ca am ramas putin blocata, a tinut chiar de Traian Basescu, a tinut de modul in care a simtit dezbaterea si a simtit ca poate sa spuna lucrul acesta". Sa ne amintim ca unul dintre sloganurile lui Basescu din 2004 era "Impermeabil la coruptie"...pai cum? Dosarul flota? Ce a rezolvat acest fost presedinte al Romaniei vizavi de coruptie? Atentie, acest nene candideaza peste 2 zile la europarlamentare....Apropo de consilieri de imagine, toate partidele medii/mari (cel putin) au asa ceva ... Adriana Saftoiu mai declara in emisiunea de mai jos ca "nu stiu de ce vrem noi sa dam senzatia ca intr-o echipa de campanie faci numai lucruri ortodoxe, da de unde, depinde de cate lucruri malefice faci. Adevarul este ca fiecare echipa de campanie isi pastreaza o persoana care este dedata la cele mai ... deci, eu imi amintesc, aveam si noi acest personaj, cum are toata lumea, care se gandeste la lucruri sangeroase, ca sa zic asa....".
    Povestea lui Lia Roberts, o alta candidata in 2004 la alegerile prezidentiale este fascinanta si prezentata clar de catre echipa "In Premiera", emisiune pe care o puteti vedea integral mai jos. Lia Roberts, inainte de a ajunge la comisia electorala cu semnaturile care o sustineau in aceasta lupta electorala, a observat ca pe listele acelea exista foarte multe semnaturi identice ... planul era ca aceasta sa fie scoasa foarte usor din lupta pentru Cotroceni prin "gasirea" acestor semnaturi ca fiind invalide, neconforme cu statutul de candidat la presedentia tarii.
    Scena electorala care a intors rezultatele pentru Traian Basescu din 2009 impotriva lui Mircea Geoana a fost memorabila si capital aruncata in dezbaterea televizata, atunci cand Traian Basescu il intreaba pe Geoana de vizita sa la Vantu, un personaj puternic diabolizat in media cu nu foarte mult timp inainte de alegeri. Ca vizita lui Geoana la Vantu a avut sau nu o "aura" negativa, nu putem sti, cert este ca aceasta vizita nu a avut nici un efect. Atunci, efect puternic a avut manipularea care are legatura cu Geoana si Vantu, nici nu a mai contat ca Basescu, in aceeasi campanie electorala a LOVIT un copil cu palma....URA a contat mai mult decat moralitatea.
    Studiul manipulatoriu pentru castigarea alegerilor lui Iohannis pentru presedentia Romaniei a avut ca punct central, dovedit in perioada voturilor, mediul online. Crearea de grupuri si fel de fel de pagini, cu profile diferite, a oferit un bun studiu al emotiei cetateanului pentru a fi folosit acesta in campanie. Postarile contra adversarilor in aceste medii au atarnat greu in campanie pentru Iohannis. Un exemplu de astfel de pagina este "Oastea lui Stefan cel Mare", o pagina cu doar circa 2100 de like-uri (momentan) dar cu o profunda activitate politica, jignitoare, total paralela cu Ortodoxia sau istoria reala a Romaniei, nici o treaba cu voievodul Stefan cel Mare si Sfant.
    In emisiunea "In Premiera", emisiunea de mai jos, ni se spune ceva foarte adevarat, anume ca "suntem in stare sa trecem cu vederea orice la candidatul nostru, doar ca sa nu recunoastem ca am gresit".
    Castigul lui Iohannis la ultimele alegeri prezidentiale reprezinta un mare semn de exclamare, as punea spune chiar un exemplu pentru viitorii candidati politici. In turul doi, cu a doua sansa in cursa pentru Cotroceni, Iohannis a apelat la o manipulare care a avut castig 100%....domnule, guvernul PSD, din 2012 a fost acuzat de catre Iohannis ca nu lasa oamenii din strainatate sa voteze. Atat a fost, oamenii din diaspora au votat masiv contra PSD, astfel a iesit Iohannis presedinte, emotia a castigat, romanul a fost din nou manipulat.
    Ultima manipulare politica majora a avut loc la Referendumul pentru o casatorie fireasca. Referendum pe care nici acum nu l-au inteles multi, atat de grava a fost manipularea. Pe scurt, aproape toate tarile lumii sunt impinse sa accepte ideologia de gen (despre interesele acestei miscari ideologice am tot scris pe acest site), astfel, in Romania facandu-se acest Referendum tocmai pentru a contracara existenta in Romania a unor oameni care vor sa se casatoreasca cu o Gara, un copac, o pasare sau femeie cu femeie si barbat cu barbat...acest lucru este inca "interzis" in Romania prin Codul Civil, unde se spune ca "Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii." Ori Codul Civil poate fi schimbat de orice guvernare, indiferent de vointa populatiei...Constitutia NU, acolo unde este scris ca o casatorie este formata dintre soti, ori termenul de "soti" in ziua de azi poate sa insemne multe... prin aceasta faza au trecut majoritatea tarilor care nu s-au trezit din timp pentru a revizui Constitutia, noi i-am dat cu piciorul acestei sanse! Manipularea a tinut de o puternica anti-campanie in media si pe internet cu sloganuri gen "iubirea nu se voteaza", jigniri in care erau folosite cuvinte precum homofobie, prostime, habotnicie, daca se merge la vot "scapa Dragnea de puscarie" (nici o legatura intre acel Referendum si actul de justitie care tine si-n ziua de azi in ceea ce-l priveste pe Dragnea) etc ... astea toate, in timp ce campania pentru a merge cetateanul la vot, pentru acest Referendum a fost aproape inexistenta din partea organelor competente. ACELEASI PERSOANE care indemnau la #boicot in Octombrie, la acest Referendum acum indeamna la VOT MASIV pentru Referendumul din 26 mai, cica "pentru Justitie"...sesizati manipularea macar in al 12-lea ceas? A scapat Dragnea de puscarie in urma Referendumului din octombrie?

    Refuz sa fiu manipulat, daia voi merge sa votez DOAR la europarlamentare si buletinul de vot pentru REFERENDUM il voi RESPINGE. Voi vota la europarlamentare oameni ne-patati de politic pana acum, crestini, oameni care respecta libertatea de opinie, libertatea religioasa, pro-viata, in definitiv oameni care tin la integritatea morala si teritoriala a acestei tari cu adevarat, oameni care nu diabolizeaza pe NIMENI ci apar in fata alegatorului ca persoane care vor sa schimbe cu adevarat ceva in bine prin castigarea candidaturii.

Petre Ţuţea, patriotul cu un vis: „Români, nu vă mai alegeţi conducători care nu-şi iubesc ţara!“
 

Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe