19 Octombrie 17

Acasă » Cultura Generala

În contextul conectării creierului la tehnologia de cercetare, ce importanţă mai are cum gândim?

 • 12 August 17
 • 146
    Păi, în urmă cu ceva timp, am fost la nişte cursuri de NLP – că ne place neuro-lingvismul mai nou. Şi exprimarea lor era următoarea: că, fără cuvânt, exprimarea creierului, vai, este în deficienţă. Deşi teoria spune aşa: trei, treizeci şi opt, cincizeci şi cinci sau cincizeci şi şapte. Cât este cuvânt, cât este gest… Non-verbal suntem mult mai mult decât verbal. Cred că acordăm prea mare importanţă relaţiei între cuvânt şi creier şi prea puţină celei între creier şi cultură în momentul emisiei, iar cultura este suma celorlalte creiere care produc pentru noi stim ... Detalii... »

"Ma asteptam sa fie ceva deosebit, dar nici chiar atat de deosebit"

 • 07 Iulie 17
 • 2465
    Studenți ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicarii și doi stundeti ai Masterului de Comunicare al Facultății de Teologie "Justinian Patriarhul" din București isi prezinta locurile dar mai ales trairile pe care le-au experimentat in deosebite publicatii pe site-ul jurnalismladervent.wordpress.com unde gasim articole superbe. Cateva dintre articole o sa le prezentam si noi aici.

    Avem reporterii Bianca Cioboată, D ... Detalii... »

Tarani romani din Maramures spanzurati de austro-ungari pentru ca nu si-au tradat credinta si sentimentele nationale

 • 23 Iunie 17
 • 462
    GLORIE ȘI RECUNOȘTINȚĂ ETERNĂ EROILOR ARMATEI ROMÂNE DIN RĂZBOIUL DE REÎNTREGIRE NAȚIONALĂ (1916-1919)
TRANSILVANIA PĂMÂNT ROMÂNESC!
    Țărani români din Maramureș spânzurați de austro-ungari pentru că nu și-au trădat credința și sentimentele naționale. (anul 1916)
    «De la începutul războiului au fost executați în Austro-ungaria cu miile, după judecăți sumare Cehi, Români, Ruteni, și în general toți supușii monarhiei dualiste bănuiți de sentimente ”iredentiste”. Acest document găsit de un sublocotenent italian asupra unu ... Detalii... »

Festivalul poetilor populari "Din toata inima" editia 40, Deva, judetul Hunedoara 2017

 • 22 Iunie 17
 • 417
    Este o manifestare culturală, organizată până acum timp de 40 de ani la sfârşit de iunie.
    Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara, Consiliul Judeţean Hunedoara sunt principalii organizatori ai acestei manifestări, cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei localităţii alese aleatoriu pentru desfăşurarea evenimentului. 
    Participă creatori populari din toate judeţele ţării, precum şi din judeţul Hunedoara. Fiecare creator literar se va prezenta cu un număr nelimitat de creaţii, având asupra sa costumul  din zona e ... Detalii... »

Lumina Cuvantului | Festivalul de pricesne "Blandul Pastor" editia a VII-a 2017

 • 14 Iunie 17
 • 789
"Andrada Precup, Andra Petre și Diana Dică au câștigat Marele Premiu al Juriului la a VII-a ediție a FESTIVALULUI DE PRICESNE «BLÂNDUL PĂSTOR»

    În foișorul Parohiei Apărătorii Patriei II – Sfântul Ambrozie, din cartierul bucureștean Berceni (Piața Sudului), a avut loc duminică 11 iunie 2017, începând cu orele 16.00, a VII-a ediție a Festivalului de pricesne ”Blândul Păstor”, manifestare culturală și misionară organizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. 
    Pe scena Festivalulu ... Detalii... »

De ce stropim cu apa sfintita?

 • 07 Iunie 17
 • 316
    Stropirea cu apa sfintita este foarte des si in multe ocazii folosita de catre preot. De fapt, apa, ca element fundamental al creatiei, fiindca se foloseste la spalarea si curatirea fizica a trupului uman sau a celorlalte corpuri materiale, este asociata si lucrarii de curatire spirituala, de spalare a urmelor lasate de pacatele si faradelegile oamenilor. Apa sfintita de preot poarta in ea puterea curatitoare si sfintitoare a harului dumnezeiesc. Cand face sfintirea apei, preotul se roaga pentru ca "apa aceasta sa se sfinteasca cu puterea, cu lucrarea si cu pogorarea Sf ... Detalii... »

Homeopatia nu face parte dintr-o specializare medicala

 • 03 Iunie 17
 • 266
    În primul rând, când vorbim despre homeopatie trebuie clarificat că homeopatia nu face parte dintr-o specializare medicală, aşa cum este chirurgia ginecologia etc., pentru că, după cum spun şi homeopaţii înşişi dar şi legislaţiile sănă t ăţii din toate statele dezvoltate, homeopatia nu este oficial recunoscută ca specializare universitară. Homeopatia este un sistem de tratare în totalitate care are la bază privirea integrală asupra lumii şi omului. Fondatorul ei, Samuel Hahnemann, medic german, în cartea, sa principală ”Organon artei vindecării", susţine următoare ... Detalii... »

CUVANTUL SCRIS

 • 03 Mai 17
 • 235
    Mult ne-ar folosi să aflăm diferenţa dintre cuvântul gândit, cuvântul rostit şi cel scris. Că nu e tot aia să te uiţi la vin, să pui vin în pahar şi să bei vinul. Cuvântul rostit poate dărâma un om sau mai mulţi, dar cuvântul scris are puterea să dărâme împărăţii.
    Logica e simplă şi greu de demontat: un cuvânt gândit, chiar de este rău, îl ştii doar tu, şi-l poţi păstra doar în inima ta. Un cuvânt rostit intră şi în inima celui căruia te adresezi, de aceea cuvântul rău poate căpăta valoare de blestem. Dar cuvântul scris este cel mai puternic, pentru ... Detalii... »

Spirala sau IUD (Intra-Uterin-Device)

 • 14 Aprilie 17
 • 281
    Exista deja de la începutul secolului 20. Pe vremea aceea se fabrica din ceramica. Din cauza unor experiente neplacute s-a renuntat, dar în perioada contemporana, noile materiale sintetice ar putea-o readuce masiv în uz. Spirala este în primul rând un mijloc avortiv timpuriu. Prin producerea intentionata a unei congestii de iritatie în tesutul conjunctiv uterin, implantarea embrionului este împiedicata si acesta moare. Rolul spermicid al cuprului înglobat în materialul spiralei moderne nu schimba hotarâtor acest mecanism de functionare. Tot atât de putin convingatoare este s ... Detalii... »

Prieteni pentru vecie

 • 13 Aprilie 17
 • 326
      O boare de vânt cutreieră satul... Azvârlit de o Mână Cerească peste dealul încununat de cruci și rupt de forfota orașului, Provița se bucură alături de localnici atunci când inima lor tresaltă de bucurie și oprește cursul râului atunci când aceștia se află la grea încercare.
      Îmi amintesc de parcă ar fi fost ieri, ziua când și pentru necazul meu râul și-a oprit curgerea-i lină. Cu inocența-mi de copil m-am jucat și m-am aventurat în peripeții alături de cățelul care avea să-mi devină prieten pentru vecie, același cățel pe care ... Detalii... »

Ce inseamna ruga "Doamne miluieste?"

 • 03 Aprilie 17
 • 387
    Sa vedem acum pentru ce preotul (diaconul) ne îndeamna sa ne rugam pentru multe si felurite lucruri, pe când credinciosii din biserica se roaga numai sa fie miluiti, înaltând catre Dumnezeu la toate cererile, una si aceeasi rugaciune: (Doamne Miluieste!) – Mai întâi pentru ca, asa cum am spus, aceasta rugaciune cuprinde într-însa o multumire si o marturisire. Al doilea, fiindca a cere de la Dumnezeu mila, însemneaza a cere împaratia Lui; iar daca o cerem pe aceasta Hristos a fagaduit ca toate celelalte de care avem trebuinta ni se vor adauga. Pentru aceasta e de ajuns ... Detalii... »

Vindecarea organelor intelegerii

 • 21 Februarie 17
 • 341
    Sfântul Isaac pune un diagnostic precis al bolii sufletului şi al organelor sale de înţelegere şi la fel de limpede el oferă şi remediul cu convingere şi tărie. Întrucât patimile sunt o boală a sufletului, acesta poate fi vindecat prin curăţirea de patimi şi de rău. Virtuţile sunt sănătatea sufletului, tot aşa precum patimile sunt boala sa. Virtuţile sunt remediile care în mod progresiv elimină boala din suflet şi din organele de înţelegere. Acesta este un proces lent, necesitând mult efort şi o îndelungă şi mare răbdare. Sufletul este îmbătat de patimi, dar îşi poate redobâ ... Detalii... »
1 2 3 ... 12 13 »
Articolul lunii
 • Comentarii
 • Apreciate
 • Vizualizari
Retele Sociale
 • Google+
 • Facebook
 • Twitter