16 Octombrie 18

Cu statistici si argumente stiintifice despre ceea ce inseamna anormalitatea LGBTQ

  • 18 Septembrie 18
  • Stiinta
  • 0
    „Majoritatea căsniciilor nefericite au la bază un bărbat și o femeie. Coincidență? Nu cred.” – scrie pe Facebook o vedetă media (și vreo 500 de inși îi dau love și share)

    Hai să o demontăm așa cum le place raționaliștilor – cu statistici și argumente științifice. Dacă se poate, chiar din zona activismului LGBTQ.

- Activiștii homosexuali Patrick Letelier și David Island arată în „Men Who Beat Men Who Love Them” următoarele: „probabilitatea actelor de violență în cuplurile gay este MATEMATIC DUBLĂ față de cuplurile heterosexuale… credem că 650.000 de bărbați gay sunt victime ale violenței domestice în fiecare an în Statele Unite.”

- Un studiu din 2003 constată că, în rândul homosexualilor, se înregistrează cele mai mari rate de consum de diferite droguri, depresie, violență domestică și abuz sexual în copilărie.

Surse: Stall și colaboratorii (2003), Association of co-occuring psychosocial health problems and increased vulnerability to HIV/AIDS amoung urban men who have sex with men. American Journal of Public Health, 93(6), 939-942

- La aceleași concluzii ajunge și GMLA – Asociația Medicală a Gay-ilor și Lesbienelor

Sursă: Silenzio (2010), „Top 10 Things Gay Men Should Discuss with their Healthcare Provider”, San Francisco: Gay & Lesbian Medical Association

- În cuplurile homosexuale și lesbiene, violența domestică este de aproape de două ori mai mare decât în cuplurile heterosexuale. Prin comparație cu heterosexualii, este mult mai probabil ca un homosexual sau o lesbiană să fie abuzați de către partener.

Surse: Brand și Kidd, 2009; Cochran și Cauce, 2006

- Studiile făcute chiar de homosexuali demonstrează că este mult mai puțin probabil ca un homosexual să-și asume o relație pe termen lung decât un heterosexual. Iar dacă întrețin o relație stabilă pe termen lung, fidelitatea este foarte puțin probabilă.

Surse: Sthrom și colaboratorii, 2006; Xirdou și colaboratorii, 2003; Lee, 2003

Așadar, aș reformula un pic butada:

„Majoritatea apoftegmelor nefericite au la bază o vedetă media. Coincidență? Nu cred.”

SursaCatalin Sturza
Foto: ActiveNews.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe

Total online: 2
Vizitatori: 2
Utilizatori: 0